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This contract encumbrance record is in sufficient compliance wi'th 
Section 2288-2, General Code. 

I am, therefore, approvmg this lease and the same is herewith 
returned to you. 

163. 

Respectfully. 
HERBERT s. DUFFY, 

Attorney General. 

CORONER-OBLIGATORY TO BE INFORMED AS TO CAUSE 
OF DEATH BEFORE VIEWING BODY-GOOD FAITH 
EXAMINATION OF BODY DEATH NOT BY UNLAWFUL 
MEANS-FEE FOR VJEWING BODY. 

SYLLABUS: 
1. It is obligatory upon the coroner at the ti111e of the original 

call and before viewing the body, to be informed that death is supposed 
to have been caused by unlawful or suspicious means. 

2. If a coroner, acting in good faith and in pursuance of the duties 
enjoined upon him under and by virtue of section 2856, General Code, 
views a body whose death upon examination he ascertains was not 
caused by unlawful or suspicious means, he nevertheless is entitled, 
in addition to the fee allowed for mileage, a fee for viewing the body 
as provided for in section 2866, General Code. 

CoLUMBus, Omo, February 23, 1937. 

HoN. LESTER W. DoNALDSON, Prosecuting Attorney, Painesville, Ohio. 
DEAR SrR: This will acknowledge receipt of your inquiry of recent 

date, which reads as follo\vs: 

"vVe are requesting from you the discussion of Section 
2856 of the General Code of the State of Ohio, pertaining to 
inquest and proceedings by coroner. 

The statute reads, 'When informed that the body of a 
person whose death is supposed to have been caused by un­
lawful or suspicious means has been found within the county, 
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the coroner shall appear forthwith at the place where the body 
is, etc.' 

The principal questions which we wish discussed by you 
in your opinion are as follows: 

1. Is the corner obliged to be informed that the death 
is supposed to have been caused by unlawful or suspicious 
means at the time of his original call and before he goes to 
view the body? 

2. In the event he finds that there is no unlawful or 
suspicious means, is he entitled to any fee as coroner aside 
from his mileage? 

These questions are continually arising and pertain par­
ticularly to cases where one or more persons are killed as 
result of automobile accident or are killed while in the per­
formance of duties in industrial plants. 

Your rendering a discussion and opinion on this statute 
will be greatly appreciated." 

Section 2856 of the General Code, which pertains to your mqmry, 
reads in part as follows : 

"When informed that the body of a person whose death 
is supposed to have been caused by unlawful or suspicious 
means has been found within the county, the coroner shall • 
appear forthwith at the place where the body is, * * *" 

Under the provisions of the above statute, it is the mandatory 
duty of the coroner when informed that the body of a person whose 
death is supposed to have been caused by "unlawful or suspicious 
means" has been found within the county, to "appear forthwith" at 
the place where the body is. 

To be informed means to receive knowledge, either communicated 
by others or obtained by personal study and investigation. This is the 
definition generally used in all dictionaries and is the common and well 
recognized use of said term .. 

Obviously, the provisions of the above statutes need no interpreta­
tion or construction. The application of the rules of statutory inter­
pretation as discussed in Ohio Jurisprudence, Volume 3, at page 517, 
reads as follows: 

"There is no occasion for resorting to rules of statutory 
interpretation if the language of the statute is plain and un-
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ambiguous and conveys a clear and definite meaning. There­
fore, where the statute on its face is free from ambiguity, it is 
the established policy of the courts to avoid giving it any other 
construction than that which its words demand. Indeed, it is 
not permissible to make an interpretation contrary to the plain 
and express words of the instrument, the meaning of which the 
General Assembly must be credited with understanding. To 
the contrary, the plain provisions of the statute must control." 
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The rule above stated is of such universal application that no ex­
haustive citation of the cases following it is attempted. Neither is a 
lengthy discussion of the provisions of Section 2856, supra, necessary. 
Suffice to say that it is manifest from a reading of the statute that the 
language used therein is plain and unambiguous and conveys a clear 
and definite meaning. To interpret what is already plain is not inter­
pretation but legislation which is not the function of the courts but of 
the General Assembly. An unambiguous statute is to be applied, not 
interpreted. 

I am, therefore, of the opinion, in specific answ.er to your first 
question, that it is obligatory upon the coroner at the time of the orig­
inal call and before viewing the body, to be informed that death IS 

supposed to have been caused by unlawful or suspicious means. 

Coming now to the second question of your inquiry, it again be­
comes necessary to refer to the provisions of Section 2856, supra. As 
aforestated, it is the mandatory duty of the coroner, when informed 
that a body has been found within the county whose death is supposed 
to have been caused by "unlawful or suspicious means" to appear forth­
with to the place where the body is. 

Section 2866, General Code, relating to the fees to be charged by 
coroners, provides as follows: 

"Coroners shall be allowed the following fees: For view of 
dead body, three dollars; for drawing all necessary writings, for 
every one hundred words, ten cents; for traveling each mile, 
ten cents; >vhen performing the duties of sheriff, the same fees 
as are allowed to sheriffs for similar services." 

Therefore, it is my opinion, in specific answer to the second ques­
tion of ybur inquiry, that if a coroner, acting in good faith and in pur­
suance of the duties enjoined upon him under and by virtue of Section 
2856, General Code, views a body whose death upon examination he 
ascertains was not caused by unlawful or suspicious means, he never-
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theless is entitled, in addition to the fee allowed for mileage, a fee for 
viewing the body as provided for in Section 2866, supra. 

164. 

Respectfully. 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

CLERK OF BOARD OF COUNTY COMMISSIONERS MAY NOT 
BE SECRETARY TO BUILDING COM~\11SSION, WHEN­
PAYMENT FOR SERVICES AS SECRETARY RECOVER­
ABLE, WHEN-FINDING RY BUREAU OF I='JSPECTIO~ 
OF PUBLIC OFFICES. 

SYLLABUS: 
1. The clerk of the board of county eonwussw11ers employed 1111-

der the provisions of Section 2409 of the Ge.neral Code may not be legal­
ly employed by the building com mission as secretary. 0 pinions of At­
torney General for 1917, Vol. II, page 1435, affirmed. 

2. If a clerk of the board of county commissioners employed 
under the provisions of Section 2409, General Code, has been paid an 
amount for services rendered as secretary to the building commission, 
such amount paid to him in that capacity may be recovered upon a find­
ing made by an examiner of the Bureau of Inspection and Supervision 
of Public 0 ffices. 

CoLUMBus, Omo, February 23, 1937. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLE:IIEN: This acknowledges receipt of your request for my 

opinion which reads as follows: 

"You are respectfully requested to furnish this department 
with your written opinion upon the following: 

In Cuyahoga County, the county commissioners, under the 
provisions of Section 2409, employed a full time clerk at an 
annual salary of $6500.00. 

During the time the clerk was so employed, bonds were 
issued by vote of the people in the sum of $1,850,000 for the 


