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I am accordingly approving this lease as to legality and form, as is evidenced 
by my approval endorsed upon the lease and upon the duplicate and triplicate 
copies thereof, which are herewith enclosed. 

1813. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

INACTIVE DEPOSITARIES-COUNTY COMMISSIONERS NEED NOT 
READVERTISE WHERE BANKS AGREED TO TAKE INACTIVE 
FUNDS IN AMOUNT LESS THAN COMMISSIONERS MUST DE­
POSIT-SURPLUS MAY BE DEPOSITED IN ALREADY DESIG­
NATED BANKS. 

SYLLABUS: 
Where the county comnusswners have advertised for bids for inactive de­

positaries under section 2716, General Code, and when, after all the banks bidding 
therefor have been awarded the amounts bid for, there still remains a balance of 
inactive funds unawarded, the county commissioner.s may under section 2715-1, 
General Code, increase the deposits in the banks awarded the first deposits af 
the same rate of interest, without further advertising, upon promring additional 
securities. 

CoLUMBUS, OHIO, November 3, 1933. 

HoN. HowARD M. NAZOR, Prosecuting Attorney, jefferson, Ohio. 
DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion. 

which reads as follows: 

"Section 2715-1 of the General Code, relating to County Depositaries. 
provides in part as follows: 

'Each Bank or Trust Company when submitting proposals as provided 
in Section 2716 for inactive deposits shall stipulate the amount of money 
desired by such bank or trust company; and when the aggregate amount 
placed with all the banks and trust companies qualifying for same in any 
county, does not equal the amount that may be placed into inactive de­
positaries, the County Commissioners shall upon securing sufficient addi­
tional security from any or all of such inactive depositaries, authorize 
the County Treasurer to increase the deposits therein. 

My specific inquiry is as to the meaning of the words 'does not 
equal the amount that may be placed into inactive depositaries.' Do these 
words mean the total amount that the different banks that bid for the 
funds stipulated they desired, or do they mean any amount of money 
which might be on hand and which the Commissioners desire to have 
deposited in the inactive depositaries? 

In other words, assume that the total amount stipulated by all of 
the banks bidding that they desired is $500,000, and suppose it later de­
veloped that the County received and had on hand $100,000 over and 
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above the $500,000 on deposit. Could the Commissioners authorize the 
Treasurer to deposit the additional $100,000, providing ample security 
was given, in the depositaries already designated, or would it be necessary 
to readvertise for the additional $100,000.00 ?" 

The laws relating to county depositaries are contained in sections 2715, et seq., 
Gener!ll Code. Section 2715, General Code, provides in substance that the county 
commissioners of each county shall designate, in the manner provided therein, a 
bank or banks, or trust companies situated in the county, as inactive depositaries, 
and one or more banks or trust companies located in the county as active deposi­
taries of the public money of the county. In case no proper bank exists in the 
county, or fails to bid or to comply with the laws relating to county depositaries, 
any other bank or banks incorporated under the laws of this state or organized 
under the laws of the United States may be designated as such inactive depositary. 

Section 2715-1, General Code, referred to in your letter, reads as follows: 

"The deposits in active depositaries, as provided for in the next pre­
ceding section shall at all times be subject to draft for the purpose of 
meeting the current expenses of the county. The deposits in inactive 
depositaries shall remain until such time as the county treasurer is obliged 
to withdraw a portion or all of same and place it in the active deposita:-y 
or depositaries for current use. 

Each bank or trust company, when submitting proposals as provided 
in section 2716 for the inactive deposits, shall stipulate the amount of 
money desired by such bank or trust company; and when the aggregate 
amount placed with all the banks and trust companies, qualifying for 
same, in any county, does not equal the amount that may be placed into 
inactive depositaries the county commissioners shall, upon securing suffi­
cient additional security from any or all of such inactive depositaries 
authorize the county treasurer to increase the deposits therein; or such 
county commissioners shall in the manner herein provided designate a 
bank or banks or trust companies, located outside of the county in which 
the county treasurer shall deposit such excess funds." 

Section 2716, General Code, provides the procedure for competitive bidding 
for such deposits. The sections immediately following section 2716 provide the 
procedure of awarding such deposits and prescribe the proper securities for 
such deposits. Section 2736 General Code, requires the county treasurer to deposit 
the county money in a bank, or banks, or trust companies, as directed by the 
county commissioners, and designated as inactive or active depositaries of the 
funds of the county. 

The obvious purpose of the enactment of the depositary laws was to correct 
abuses which had theretofore existed in the administration of public funds, and 
at the same time add thereto a reasonable return by way of interest. 

Your inquiry relates to the necessity of readvertising where the several banks 
agreed to take inactive funds in an amount less than the commissioners must 
deposit. In this opinion I am concerned solely with inactive depositaries, since 
you do not inquire about active deposits. A careful analysis of section 2715-1, 
General Code, leads to the conclusion that, if after a proper advertising for bids 
pursuant to section 2716, General Code, and, if after an award to the banks 
bidding for such inactive funds, there still remains a surplus to be placed in 
inactive depositaries, the county commissioners are authorized to deposit the 
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surplus in the banks already designated in the first advertisement without any 
further advertisement, provided these banks are willing to take such surplus 
funds and put up the proper security for such funds. 

In support of the conclusion above stated, I call your attention to an opm10n 
to be found in the Annual Report of the Attorney General for 1912, Vol. II, 
page 1460, where the exact question raised in your inquiry was passed upon by 
the then Attorney General. The third paragraph of the _syllabus of that opinion 
reads as follows: 

"When the commiSSIOners have advertised for bids for inactive 
depositaries, under 2716, General Code, and when after all the banks 
bidding therefor have been awarded the amounts bid for, there still re­
mains a balance of funds unawarded, the commissioners may, under 2715-1, 
General Code, either first increase the deposits in the banks awarded the 
first deposits, upon the procurance of additional security, at the same rate 
of interest; or may deposit such balance in banks outside the county after 
advertising for bids as provided in Section 2716, General Code." 

The following appears at page 1464: 

"It appears from your letter that the aggregate amount placed with 
all the banks qualifying for the same does not equal the amount that 
may be placed in the inactive depositaries. The banks have been given 
the full amounts for which they bid and qualified for. In such case the 
county commissioners may pursue either or both of two courses for 
the deposit of the excess. They may take additional security from the 
inactive depositaries and authorize the county treasurer to increase the 
deposits therein ; or they may designate, in the manner provided in the 
depositary act, ·a depositary outside of the county. 

If they pursue the first course, competitive bidding is not required. 
The rate of interest to be pai_d will be the same as that offered in the 
bank's original bid and upon which it was given some of the inactive 
funds. In order for a bank to secure funds under this provision it 
must first be an inactive depositary. 

If it is desired or necessary to pursue the second course, that is 
designate a bank or banks outside the county, then the provisions of 
Section 2716, General Code, as to advertising for bids must be complied 
with. 

* * * * * * * * * 
In conclusion, the additional $100,000.00 may be given to the in­

active depositaries without competitive bidding, upon the giving by 
any or all of them of additional security aftd by the direction of the 
county commissioners, at the s<fme rate of interest such banks are now 
paying, or the county commissioners may readvertise for the letting 
of such funds and may designate a bank or banks outside of the county 
as such inactive depositary or depositaries." 

Section 2715-1, upon which the above opinion was predicated, was passed 'n 
1911 (102 0. L. 59), and there have been no changes in this section since it was 
originally passed. I concur in the conclusion reached in the 1912 opinion, and 
the reasoning upon which it was based. 
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It is therefore my opmwn, in specific answer to your question, that where 
the county commissioners have advertised for bids for inactive depositaries under 
section 2716, General Code, and when, after all the banks bidding therefor have 
been awarded the amounts bid for, there still remains a balance of inactive funds 
unawarded, the county commissioners may under section 2715-1, General Code, 
increase the deposits in the banks awarded the first deposits at the same rate of 
interest, without further advertising, upon procuring additional securities. 

1814. 

Respectfully, 
]OHN w. BRICKER, 

Attorney General. 

OHIO SOLDIERS & SAILORS HOME-BURIAL EXPENSES OF INMATE 
PAID BY COUNTY FROM WHICH COMMITTED, WHEN ESTATE OF 
INMATE INSUFFICIENT TO PAY SAME. 

SYLLABUS: 
By virtue of Section 3496, General Code, if a soldier who is an inmate of the 

Ohio Soldiers' and Sailors' Home dies, and does not leave an estate sufficient to 
cover his burial expenses, the board in control of such institution should pay the 
expenses of the burial and send an itemized bill of the expenses thereof to the 
county commissioners of the county from which such indigent person was sent to 
the institution, and such county should immediately pay such expenses of burial to 
the board in control of such institution. 

CoLUMBUS, OHIO, November 3, 1933. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-I am in receipt of your request which reads as follows: 

"You are respectfully requested to furnish this department your 
written opinion upon the following: 

If a soldier who is an inmate of the Ohio Soldiers' and Sailors' 
Home at Sandusky dies, and does not leave an estate sufficient to cover 
his burial expense, is Erie County required to pay the expense of his 
burial, or is the county from which he was committed, or his last place 
of residence, required to pay the same?" 

Sections 3495 and 3496, General Code, relate to the burial of indigent poor. 
Sections 3495 and 3496, General Code, were formerly one section, namely, Sec­
tion 1500a, Revised Statutes, and the codifying commission separated them. These 
sections now read as follows: 

"Sec. 3495. When the dead body of a person is found in a town­
ship or a municipal corporation, and such person was not an inmate of 
a penal, reformatory, benevolent or charitable institution, in this state, 
and whose body is not claimed by any person for private interment at 
his own expense, or delivered for the purpose of medical or surgical 


