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shall have dispensed with competitive bidding. No appropriation account
governed by this section can be lawfully expended in any other way, so that
even in cases coming under the general power now under discussion the de-
partment of finance should secure competitive bids and let the contract to the
lowest bidder, or else have competitive bidding dispensed with by action of
the controlling board. The method of establishing the fact of competition is
one which is to be prescribed by the auditor of state.
Respectfully,
JouN G. Prick,
Attorney-General,

2492.

COUNTY DETENTION HOME—BOARD OF EDUCATION HAS AUTHOR-
ITY TO FORBID ATTENDANCE OF INMATES OF HOME AT PUBLIC
SCHOOLS OF DISTRICT.

The board of education of a school district, in which is located a county deten-
tion home, established in conformity with section 1670 G. C., has authority to forbid
the attendance of the inmates of the county detention home at the public schools of
the district, since section 1670 G. C. provides that the superintendent and matron in
a county detenlion home shall be persons “qualified as teachers of children.”

CoLumsus, Omio, October 20, 1921,

Hon. H. A. Burcsess, Prosecuting Attorney, Warren, Ohio.

Dear Sir:—Acknowledgment is made of the receipt of your letter of
recent date, signed by the assistant prosecuting attorney of your county,
requesting the opinion of this department upon the following question:

“We have in this county a detention home established in con-
formity with section 1670, General Code. This home is located in
Warren township. There are several children of school age in the
detention home and they have been attending the Warren township
school. The board of education is now attempting to forbid the at-
tendance of these children on the ground that they are delinquent
children,

We desire your opinion as to whether a school board can reject
children on this ground.”

Section 1670 General Code, as amended in 103 O. L., page 864, reads as
follows:

“Upon the advice and recommendation of the judge exercising
the jurisdiction provided herein, the county commissioners shall pro-
vide by purchase or lease, a place to be known as a ‘detention home’
within a convenient distance of the court house, not used for the con-
finement of adult persons charged with criminal offenses, where de-
linquent, dependent or neglected minors under the age of eighteen
years may be detained until final disposition, which place shall be
maintained by the county as in other like cases. In counties having
a population in excess of forty thousand, the judge may appoint a
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superintendent and matron, who shall have charge of said home, and
of the delinquent, dependent and neglected minors detained therein.
Such superintendent and matron shall be suitable and discreet per-
sons, qualified as teachers of children. Such home shall be furnished
in a comiortable manner as nearly as may be as a family home. So
far as possible delinquent children shall be kept separate from de-
pendent children in such home. The compensation of the superin-
tendent and matron shall be fixed by the county commissioners.

~ Such compensation and the expense of maintaining the home shall be
paid from the county treasury upon the warrant of the county
auditor, which shall be issued upon the itemized voucher, sworn to
by the superintendent and certified by the judge. In all such homes
the sexes shall be kept separate, so far as practicable.”

In analyzing the above section in order to distinguish the “detention home”
from what is known as a “children’s home,” it will be noted that the use of the
detention home is limited to those children who are delinquent, dependent or
neglected ; that the superintendent and matron shall be suitable and discreet per-
sons, qualified as teachers of children. That the children in a detention.home are
not all on the same basis as in a children’s home is also indicated by the provision
of section 1670 G. C,, that

“so far as possible delinquent children shall be kept separate from
the dependent children in such home.”

Here is a direct mandate from the general assembly that these inmates
of a detention home who are delinquent shall not be permitted to associate
with those children detained in the detention home who are merely de-
pendent. Jt must follow, therefore, that the legislative intent was that the
delinquent children detained in the detention home should also be kept away
from the children and pupils in the public school; it is significant that the
general assembly has provided also in section 1670 that in addition to being
suitable and discreet persons, the superintendent and matron shall be “quali-
fied as teachers of children”. This clearly means that there should be some
teaching of the children in the detention home, for if otherwise, then the
provision in the section that the superintendent and matron should be
“qualified as teachers” would be mere surplusage. The superintendent and
matron in those counties having a population in excess of 40,000, where a
detention home has been established, are both appointed by the judge of the
juvenile court and not by the board of education as are those teachers in
children’s homes; again, the compensation of the superintendent and matron
shall be fixed by the county commissioners and not by the board of educa-
tion and the maintenance of the detention home is to be provided for by the
county commissioners and under their direction, whereas in the case of a
children’s home in a county, the latter is operated by a board of trustees of
such children’s home. These things are pointed out in order to show that
the rights which run to children living in public and semi-public children’s
homes, as provided by law, are distinct from those rights which the general
assembly has given to children who are detained in a detention home. That
is to say, the detention home is an entirely distinct proposition from what
is known in Ohio law as public or semi-public children’s homes. In the
latter children arc often received at a very early age and spend a number
of years in such children’s home, while with the detention home the residence
is presumed to be but temporary, that is, until final disposition is made of
their cases (1670 General Code).
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Bearing upon the education of children who live in county, semi-public
or district children’s homes, the following sections of the law are pertinent:

“Sec. 7676: The inmates of a county, semi-public or district chil-
dren’s home shall have the advantages of the privileges of the public
schools. So far as possible such children shall attend such school or
schools in the district within which such home is located. When-
ever this is impossible and a school is maintained at the home, such
school shall be under the control and supervision of the city, town-
ship, village or special board of education, having jurisdiction over
the school district within which such home is located. Such board of
education shall employ with the approval of the superintendent of
the home necessary teachers, and provide books and educational
equipment and supplies, and conduct such school in the same manner
as a public school within the district. The trustees of the home shall
furnish necessary furniture, fuel and light.”

The manner of providing for the report to the county auditor and the
cost of educating inmates in children’s homes and how determined and how
paid, both as regards children from the county and from another county, is
set forth in sections 7677 and 7678 of the General Code.

Section 7681 reads in part as follows:

“The schools of each district shall be free to all youth between
six and twenty-one years of age, who are children, wards or appren-
tices of actual residents of the district * * * Inmates of the
proper age of county, semi-public and district children’s homes shall
be admitted after the manner described in section 7676. The board
of education may admit the inmates of a private children’s home or
orphan asylum lgcated in the district, with or without the payment
of tuition fees, as may be agreed upon. * * *”

It will be noted in section 7681, supra, that while reference is made to
county, semi-public and district children’s homes, and also private children’s
homes and orphan asylums, no reference whatever is made to the children
who might be detained in a detention home established under the provisions
of section 1670 G. C.

“Sec. 7690: Each board of education shall have the management
and control of all the public schools of whatever name or character
in the district, * * *”

“Sec. 7778: * * * The board of education in any school dis-
trict shall admit without tuition charge any child actually resident
in the district who would otherwise be deprived of school privileges
in this state.” (109 O. L., p. 393).

Tt is true that the legislative intent as regards the education of juveniles
is to be construed liberally, for section 1683 G. C. (speaking of the chapter of
the statutes under the title of “Juvenile Court”) says:

“This chapter shall be liberally construed to the end that proper
guardianship may be provided for the child, in order that it may be
educated and cared for, as far as practicable in such manner as best
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subserves its moral and physical welfare, and that, as far as practicable
in proper cases, the parent, parents or guardian of such child may
be compelled to perform their moral and legal duty in the interest
of the child.”

But the general assembly also had in mind that the good of all the
children should be taken into consideration and that it might not be best
that those children of good morals should be compelled to mingle with
those who might be incorrigible or vicious and by such conduct come within
the pale of the juvenile court, Thus while section 3088 G. C. provides that the
inmates of county, semi-public and district children’s homes shall be given
an elementary education after the manner described in section 7676 G. C., a
limitation has been put upon what kind of children may be admitted to the
children’s home, for section 3089 G. C. reads as follows:

“The home shall be an asylum for children under the age of
eighteen years, of sound mind and not morally vicious and free from
infectious or contagious diseases, who have resided in the county
not less than one year, and for such other children under such age
from other counties in the state where there is no home, as the
trustees of such home and the persons or authority having the cus-
tody and control of such children, by contract agree upon, who are
in the opinion of the trustees, suitable children for admission by
reason of orphanage, abandonment or neglect by parents, or inability
of parents to provide for them. In no event shall a delinquent or
incorrigible child be committed to or be accepted by such home. If
an inmate of such home is found to be incorrigible, he or she shall
be brought before the juvenile court for further disposition. Parents
or guardians of such children shall in all cases where able to do so,
pay reasonable board for their children received in such children’s
home.”

Among other significant words in this section are these:

“In no event can a delinquent or incorrigible child be committed
to or be accepted by such home. If an inmate of such home is found
to be incorrigible, he or she shall be brought before the juvenile
court for further disposition. * * *”

In the case which you cite these children have been brought before the
juvenile court “for further disposition” or else they would not be in the
county detention home located in Warren township in your county. Your
statement of facts says that the board of education of the Warren township
school district is now attempting to forbid the attendance of these children
detained in the county detention home located in Warren township from the
public schools of a township rural school district. It would appear from a
careful comparison of the statutes governing children’s homes and the limi-
tation upon children admitted, appearing therein, with the statutes appearing
in the juvenile code, that the board of education is within its rights in declin-
ing to receive these children from the dctention home on the basis that they
are not residents of the district, but are wards of the court; that section 1670
G. C. provides that they shall be under a superintendent and matron who
are “qualified as tcachers of children” and that it is the duty of the board
of education to protect the children in the public schools from association
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with those children who more than likely have been taken from the public
schools in their own particular school district and placed in the county deten-
tion home. To illustrate, if a boy has been taken from the schools in the
Warren city school district and placed in the county detention home, it
would seem rather inconsistent to permit such boy, possibly incorrigible or
delinquent, to be sent to the public schools in the rural school district and
mingle with the children in such district, because the detention home was
located there, when he was not permitted to attend the public schools in
the city and had likely been taken therefrom by the attendance officer or the
probation officer. :

The following former holdings of this department are pertinent upon this
question:

“In counties having a population of less than forty thousand the
county commissioners shall employ or appoint persons necessary to
the care of the children therein and the maintenance of the detention
home.” (Opinion 1949, p. 1623, Vol. II, Opinions of the Attorney-
General for 1916).

In this opinion the then Attorney-General also said:

“By section 1670 G. C., supra, it is provided that a detention home
established thereunder ‘shall be maintained by the county as in other
like cases.”” It is difficult to point to a very like case. Both the in-
firmary and the children’s home have some similarity to a detention
home and the county jail in some respects as well. No two of these
are exactly similarly maintained.”

In Opinion 1049, found at page 966, Vol. I, 1914, the syllabus reads:

“Under the provisions of section 7676, General Code, the board of
education of the respective school districts of the state wherein are
located county or children’s homes, are required to provide schools
and sufficient educational facilities for the inmates of such county or
children’s homes, either by the establishment of special schools located
at such county or district children’s homes or in the regular schools
of the respective districts.

Under section 7681, General .Code, the public schools of the state
are free to the inmates of orphan asylums located in such respective
school districts, regardless of whether or not such orphan asylums
are private or public institutions.”

The syllabus of Opinion 775, page 1630 of Vol. II, Opinions of the Attor-
ney-General for 1915, reads as follows:

“Children’s homes should not be used for the detention of children
including delinquents who are under the jurisdiction of the juvenile
court, but whose status has not been determined by the court, as a
general rule. However, trustees of children’s homes should exercise
their discretion under section 3090 G. C., to the end that dependent
and neglected children should be provided with shelter if no positive
reason to the contrary exists.

Detention homes should not be erected on the premises of chil-
dren’s homes.”

In the body of this opinion the then Attorney-General said:

.
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“It would appear, therefore, that it was clearly intended that the
detention home is to be a separate and distinct institution in charge
of a superintendent and matron, and that there is no provision of law
whereby the children’s home, or a part thereof, can be utilized for
the purpose of a detention home. The grounds within the enclosure
surrounding a children’s home are as much a part of the home as the
building itself, and to place on the premises of a children’s home a
building to be used as a detention home, which detention home, of
course, is used for detaining delinquents, dependent and neglected
minors under the age of ecighteen years while their cases are being
investigated by and until they are disposed of by the juvenile court,
would constitute a violation of section 3089 of the General Code * *”

After a careful analysis of the sections of the statutes bearing upon the
question submitted by you, and the prior holdings of this department, you
are advised that the board of education of a school district, in which is
located a county detention home, established in conformity with section 1670
G. C., has authority to forbid the attendance of the inmates of the county
detention home at the public schools of the district, since section 1670 G. C.
provides that the superintendent and matron in a county detention home
shall be persons “qualified as teachers of children”.

Respectfully,
Jorn G. Pricg,
Attorney-General.

2493.

APPROVAL, BONDS OF UPPER SCIOTO DRAINAGE AND CONSERV-
ANCY DISTRICT IN AMOUNT OF $266,900.

CorumBus, Oxio, October 22, 1921,

Department of Industrial Relations, Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio.

2494,

PHYSICIANS AND SURGEONS—OSTEOPATHIC PHYSICIANS AUTHOR-
IZED TO SIGN DEATH CERTIFICATE—LIMITED PRACTITIONERS
OF MEDICINE NOT AUTHORIZED TO SIGN DEATH CERTIFICATE.

1. Osteopathic physicians wiho have met the educational requirements of statute
are authorized to sign death certificates.

2. Limited practitioners of medicine arc not authorized to sign death certifi-
cates under the provisions of General Code section 210.

CoLumsus, Ounio, October 24, 1921.

Hon. Harry H. SN1viLy, Director of Health, Columbus, Ohio.
Dear Sir:—Your request of recent date received in which you ask the
opinion of this department as follows:



