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In view of the above, I am compelled to the conclusion that the sheriff of 
Marion County is authorized to serve processes from the Marion municipal 
court. Whether or not the county should receive the fees in the event the sheriff 
has served such processes, depends upon the authority of the sheriff to serve 
them. It is well settled that a public officer cannot receive any additional com­
pensation, by reason of the fact that additional duties are imposed upon him 
or assumed by him, unless the legislature has expressly provided that such addi­
tional compensation may be paid. Anderson vs. Commissioners, 25 0. S. 13; Swartz 
vs. C ommis.sioners, 54 0. S. 669; Rogers vs. Cincinnati, 6 0. ·A. 218. 

In view of the above, and in specific answer to your question, it is my opin­
ion that the sheriff of Marion County may serve the processes of the Marion 
Municipal Court only in civil cases and then only where such service is made 
in Marion County but outside the limits of the city and township of Marion. 
The sheriff serving such processes is entitled to the statutory fees for such ser­
vices which are to be paid into the county treasury. 

860. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

OFFICES ·INCOMPATIBLE-DEPUTY COUNTY AUDITOR WHO IS 
DEPUTY SEALER OF WEIGHTS AND MEASURES CANNOT BE 
MEMBER OF COUNTY BOARD OF ELECTIONS SIMULTANE­
OUSLY-DEPUTY SEALER OF WEIGHTS MAY BE MEMBER OF 
COUNTY BOARD OF ELECTIONS. 

SYLLABUS: 
1. A deputy cmmty auditor who is also acting as deputy sealer of weights 

and measures may not hold the office of member of a county board of elections 
simultaneously. 

2. A deputy sealer of weights and measures may hold the office of mem­
ber of a county board of elections at the same time, providing it is physically, 
possible for one person to transact the duties of such office and position simul." 
taneously. 

CoLUMBus, OHIO, May 23, 1933. 

HoN. F. MERCER PuGH, Prosecuting Attorney, Wauseon, Ohio. 
DEAR SIR:-This acknowledges receipt of your recent communication which 

reads as follows: 

"I would like to submit the following questions for your consider­
ation and decision in regard to section 4785-16 or any other sections of 
the Code having a bearing on these questions: 

( 1) Whether a person holding the position of deputy auditor, deputy 
sealer of weights and measures is compatible to the position of being a 
member of the County Election Board. 
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(2) Whether a person holding the position of deputy sealer of 
weights and measures is compatible to that of holding a position as that 
of member of the County Election Board." 

I assume that the position of deputy auditor to which you refer is the posi­
tion of deputy county audito.r, rather than deputy city auditor, and that the deputy 
county auditor and deputy scaler of weights and measures are not in the classi­
fied service. 

In an opjnion, reported in Opinions of the Attorney General for 1929, volume 
III, page 1984, it was ·held as disclosed by the syllabus: 

"The offices of deputy county auditor and member of the board of 
deputy state supervisors of elections are incompatible." 

The office of member of the board of deputy state supervisors of elections 
under consideration in the foregoing opinion, has been abolished since the rendition 
of said opinion. However, the office of member of a county board of elections, 
established by section 4785-8, General Code, passed in 1929, is very similar to the 
old office of member of the board of deputy state supervisors of elections. 

In the opinion hereinbefore referred to, the then Attorney General stated at 
pages 1984 and 1985, after quoting section 2563, General Code, which section pro­
vides for the appointment of a deputy counnty auditor by the county auditor: 

"Section 9, General Code, reads, in part: 
'A deputy, when duly qualified, may perform all and singular the 

duties of his principal.' 
In 1920 (Opinions of the Attorney General for 1920, Vol. II, page 

1280), the then Attorney General held: 
'The office of county auditor is incompatible with any and all offices 

or employments which receive or pay out funds of the county, or where 
such offices or employments make a certificate to the county auditor for 
the payment of claims, and the county auditor cannot fill a second posi­
tion when the duties of said second position or office require the incum­
bent to account for, receive or expend moneys or funds of the county, 
or to certify claims to the county auditor for payment.' 

I concur in this view and am of the opinion that the same rule 
should apply in establishing the incompatibility between the office of' 
deputy county auditor and the office of member of the board of deputy 
state supervisors of elections. 

Under Section 4970-1, General Code, the board of deputy state super­
visors of elections receives the fees paid by all candidates for office who 
enter a primary. These fees shall then be paid 'by the officer receiving 
same into the treasury of his county to the credit of the county fund.' It 
would thus appear that if the deputy auditor of a county is also a member 
of the board of elections in the same county, he might receive these fees 
as a member of the board of elections, and, in the process of paying the 
same into the treasury as deputy auditor, certify to the correctness of such 
transaction. 

It is true that in the smaller counties these fees might amount to a 
very small total, but any rule laid down would have to fit the larger 
counties as well as the smaller ones, because Section 4970-1, supra, is a 
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law of a general nature, applying to all counties, regardless of size or 
whether there is a registration city in the county or not. 

Attention will now be given to the question as to whether the auditor 
accounts for or expends moneys where the claims have been certified to 
the county by the board of elections. Section 4822, General Code, provides 
that each deputy state supervisor of elections shall receive Three Dollars 
($3.00) for each election precinct in his county, such compensation to be 
paid quarterly from the general revenue fund of the county upon vouchers 
of the board, and that upon presentation of such vouchers the county 
auditor shall issue his warrant. 

For a discussion of other sections which would make the offices in­
compatible see the 1920 opinion hereinbefore referred to. 

Sections 2568, 2569 and 2570, General Code, provide that the county 
auditor shall keep an accurate account of all moneys received and paid •by 
the county treasurer, and issue warrants on the county treasurer for 
all moneys payable from such treasury except money due the state, upon 
proper voucher or vouchers therefor. 

Under Section 2563, supra, deputies aid the county auditor in per­
formance of Eis duties, and it is a matter of common knowledge that 
they frequent!)• have authority to issue warrants and sign the auditor's 
name thereto. 

The common law rule of incompatibility as stated in the case of 
State ex rei. vs. Gebert, 12 C.C. (N.S.) 274, is as follows: 

'Offices are considered incompatible when one is subordinate to, 
or in any way a check upon the other; or when it is physically impossible 
for one person to discharge the duties of both.' 
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It will be readily seen from the above that no one person under any 
condition can hold two positions when one is a check upon the other un­
less specifically authorized by statute." 

It is to be noted that section 4785-73, General Code, contains similar pro­
visions to those contained in former section 4970-1, General Code, which was re­
pealed in 1929. It is provided in section 4785-73, General Code, that the county 
board of elections receive fees paid by candidates for office who enter a primary. 
These fees are then required to be paid "into the treasury of the county to the 
credit of the general county fund." Following the reasoning of my immediate 
predecessor as contained in his opinion, if the deputy auditor of a county would 
also be a member of the county board of elections he might receive the primary ' 
fees as a member of the county board of elections, and in the process of paying 
the same into the treasury as cjeputy auditor, certify to the correctness of such 
transaction. 

Moreover, section 4785-18, General Code, provides for the payment of compen­
sation to members of a county board of elections, which salary is basep on pop­
ulation of a county, and, like former section 4822, General Code, mentioned in the 
1929 opinion, provides that such compensation is to be paid from the general 
revenue fund of the county upon ·vouchers certified by the chairman of the board of 
elections or a member of the board designated by it, and that upon presentation 
of such voucher, the county auditor shall issue his warrant. 

Finally, sections 2563, 2568, 2569 and 2570, General Code, mentioned in the 
1929 opinion are still in force. Hence, I am of the view, following the opinion 
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of my immediate predecessor, that the position of a deputy county auditor and 
office of member of a county board of elections are incompatible. 

Your first question, however, involves the matter of a deputy county auditor, 
deputy sealer of weights and measures, serving as member of a county board of. 
elections. Section 2622, General Code, provides as follows: 

"Each county sealer of weights and measures shall appoint by writ­
ing under his hand and seal, a deputy who shall compare weights and meas­
ures wherever the same are used or maintained for use within his county, 
or which are brought to the office of the county sealer for that pur­
pose, with the copies of the original standards in the possession of the 
county sealer, who shall receive a salary fixed by the county commission­
ers, to be paid by the county, which salary shall be instead of all fees or 
charges otherwise allowed by law. Such deputy shall also be employed 
by the county sealer to assist in the prosecution of all violations_ of laws 
relating to weights and measures." 

With reference to the above section, it was stated in the syllabus of an opinion, 
reported in Annual Report of the Attorney General for 1911-12, volume I, page 
162, as follows : 

"County auditor in his capacity as sealer of weights and measures 
may appoint his deputy auditor to serve in the capacity of deputy sealer 
of weights and measures." 

I assume you have reference in your first specific question to a situation where 
a single deputy county auditor is designated under section 2622, General Code, 
as deputy sealer of weights and measures. Obviously, since the position of dep­
uty county auditor and office of member of the county board of elections are 
incompatible, a deputy county auditor who is performing the duties of a deputy 
sealer of weights and measures also, could not hold the office of member of the 
county board of elections at the same time. Consequently, I am of the opinion, 
in specific answer to your first question, that a deputy county auditor who is also 
acting as deputy sealer of weights and measures may not hold the office of mem­
ber of the county board of elections at the same time. 

Coming now to your second specific question, a county auditor is authorized to 
"appoint one or more deputies to aid him in the performance of his duties." See 
section 2563, General Code. Under section 2615, General Code, the county auditor 
is the county sealer of weights and measures, by virtue of his office of county 
auditor. Section 2622, heretofore quoted, states that the county auditor shall ap­
point a deputy to transact duties with reference to weights and measures. If the 
deputy auditor appointed under section 2622, General Code, is appointed solely to 
transact duties connected with weights and measures, it is obvious that the 1929 
opinion of the Attorney General would not prevent him from serving as member 
of a county board of elections at the same time. There is nothing in the statutes 
expressly prohibiting a deputy sealer of weights and measures from holding the 
office of member of a county board of elections at the same time, and such posi­
tion and office would not, in my opinion, be incompatible under the common law 
doctrine as expressed in the Gebert case mentioned in the 1929 opinion. A study of 
the sections of the General Code providing for the duties of a deputy sealer of 
weights and measures does not disclose any conflict of duties with those of the 
duties of a member of the county board of elections. 
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The only question remaining would be as to whether or not it is physically 
possible for a deputy sealer of weights and measures to perform the duties of 
member of a county board of elections simultaneously. In my opinion No. 338, 
rendered March 23, 1933, I held that it is a question of fact to be determined 
whether it is physically possible for one person to perform the duties of deputy 
sealer of weights and measures and agent of a humane society. Therefore, it is 
a question of fact to be determined in the present instance whether it is physically 
possible for a deputy sealer of weights and measures to perform the .duties of mem­
ber of a county board of elections at the same time. Hence, in specific answer to 
your second question, I am of the opinion that a deputy sealer of weights and 
measures may hold the office of member of a county board of elections at the 
same time, providing it is physically possible for one person to transact the duties 
of said office and position. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

A ttomey Gmeral. 

861. 

COUNTY COMMISSIONERS-UNAUTHORIZED TO RESCIND RESO­
LUTION AUTHORIZING SALARY OF COUNTY HUMANE AGENT­
RESOLUTION NULLITY WHEN APPROPRIATION REQUIRED BY 
STATUTE. 

SYLLABUS: 
1. When the board of county commtsswners, in compliance with the re­

quirements of Section 10072, General Code, has made an appropriation of an amount 
of money sufficient to pay to the county lmmaue agent as salary the minimum' 
amount permitted by the provisions of such section, the county commissioners· 
thereafter, have no authority to rescind the resolution making 'such appropriation. 

2. The adoption of a resolutio11 by a board of county commissio1ters pur­
porting to rescind, mmul and vacate a11 appropriation of an item for which they 
were required by statute to appropriate the specific sum appropriated is a ~tullity, 

and such resolution, so adopted, is of no effect. 

CoLUMBUS; OHio, May 23, 1933. 

HoN. }OHN F. PoRTER, Prosecuti11g Attomey, Iro1tton, Ohio. 
DEAR SIR:-Your recent request for opinion reads: 

"The Board of Commissioners of L County, Ohio, in its annual 
appropriations for the year 1933, appropriated $300.00 for the salary of 
Humane Officer. 

Subsequently, on the 24th day of February, 1933, the Board of Com­
missioners took the following action, as shown by the journal record of 
its proceedings. 

'A motion was made by Mr. M that the $300.00 appropriation 
made for the Humane Society be cancelled, and that the Clerk notify 
the Prosecuting Attorney to file an injunction, or whatever proceedings 


