
1968 OPINIONS 

l117. 

APPROVAL, BONDS OF THE CITY OF :;\IASSILLOX, STARK COU.\"TY, 
OHI0-$10,000.00. 

CoLUMBus, OHIO, October 6, 1927. 

Retirement Board, State Teachers' Retirement System, Columbus, Ohio. 

1118. 

TOWNSHIP TRUSTEES-AUTHORITY TO DESIGNATE POLLING PLACE 
AS THEY DETERMINE MOS1~ CONVENIENT FOR VOTERS-IT NEED 
XOT BE WITHIN PRECIN"CT. 

SYLLABUS: 

U11der the pro·uisions of Section 4844, Ge11cral Code, where a township is divided 
into two or more precincts according to law, the polling place may be designated by the 
township trustees at such place within the township as they shall determine to be most 
convenient of access for the voters of the precinct, which voti11g place of necessity need 
not be within the precinct itself. 

CoLUMBUS, OHIO, October 6, 1927. 

HoN. ERNST :M. BoTKIN, Prosecuting Attorue:y, Lima, Ohio. 

DEAR SIR :-This will acknowledge receipt of your recent communication re­
questing my opinion as follows: 

"In a township which is divided into two precincts according to law may 
the poling place for one of the precincts be located outside of such precinct, 
but within the said township? In connection with this question your attention 
is called to Section 4844 of the General Code, Sections 3260 and 4834 of the 
General Code of Ohio. I shall appreciate your reply to this inquiry at your 
earliest convenience." 

You call my attention to Section 3260, General Code, which provides as follows: 

"The trustees shall fix the place of holding elections within their town­
ship, or of any election precinct thereof. For such purpose they may pur­
chase or lease a house and suitable grounds, or by permanent lease or otherwise 
acquire a site, and erect thereon a house. If a majority of the electors of 
the township or a precinct thereof, voting at any general election, vote in favor 
thereof, the trustees may purchase a site and erect thereon a town haU for such 
township or precinct and levy a tax on the taxable property within such town­
ship or precinct to pay the cost thereof, which shall not exceed two thousand 


