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is not liable to pay the mmmlUm excise tax when no intrastate business is shown. 
That opinion also held that such a corporation was required to file the report of its 
earnings under the provisions of Section 5472 of the General Code so that it would 
affirmatively appear that no intrastate business was done. It therefore appears that 
such a corporation is required to file reports irrespective of whether or not it has 
intrastate business, and it also is required to pay an excise tax as provided in this act. 

Since, however, my previous interpretation of the terms of the act has been 
that no minimum fee is payable where there is no intrastate business, it is readily 
apparent that a company is fully complying with the law as to public utilities when 
it has filed its report, which, upon proper investigation, establishes that there is no 
tax due. 

I have no difficulty in reaching the conclusion that the exemption from the 
franchise tax provided by Section 5503 of the General Code in favor of public 
utilities is applicable to a foreign public utility, which is, by the terms of the excise 
tax law, not required to make any payment thereunder. 

517. 

Respectfully, 
EDWARD c. TURNER, 

Attorney General. 

COUNTY BOARD OF EDUCATION-ELECTION OF A SUPERINTEN­
DENT OF SCHOOLS AT A SPECIAL MEETING IS NOT LEGAL. 

SYLLABUS: 
The\ election of a. superintendent of schools by a county board of education ar. 

a special meeti11g is not legal. 

COLUMBUS, OHIO, May 20, 1927. 

HoN. OscAR A. HuNSICKER, Proscwting Attomey, Akro11, Ohio. 
DEAR SIR :-I am in receipt of your request for my opinion as follows : 

'"I am writing for your opinion as to the legality of the election of a 
superintendent of schools by a county board of education at a special 
meeting not called for that purpose. 

You may assume the facts which give rise to this question to be 
substantially as follows: 

Our county board of education under General Code, Section 4733, has 
set the second ::\Ionday of each month as the date for holding its regular 
monthly meetings. \Ve will assume that the regular monthly meeting was 
not held on April II, 1927. That being the case the Secretary of the board 
of education wrote a letter to all members stating that it appeared that it 
would be convenient for the members to meet on Wednesday, April 20th, 
and unless he heard to the contrary the April meeting would be held at 
that time. The object and purpose of the meeting _was not stated in the 
not'ce. 

Assuming further that at the meeting held on April 20th, all members 
were present and proceeded to and did -elect a superintendent of schools; 
the question then arises whether the meeting of the Board was a legal 
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one and whether the Superintendent was legally elected and if the election 
was illegal, should the superintendent be elected at the next regular :\lay 
meeting?" 
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Your quest' on is answered by the provisions of Sections 4733 and 4744, of the 
General Code. 

Section 4733, General Code, reads as follows: 

"The regular meetings of the county board of education shall be held 
at the office of the county superintendent. At the time of the first meeting, 
the board shall fix the time for holding its regular meetings. Regular 
meetings shall be held at least every two months and when necessary other 
meetings may be held at the call of the president, or any two members. A 
majority of the board shall constitute a quorum at any regular or special 
meeting." 

This discloses that the legislature in authorizing the holding of meetings other 
tfian those to be held at the regular time recognized a distinction between regular 
meetings by the county board of education and other meetings. This section 
requires the board to fix a time for regular meetings so that all persons interested 
therein may have notice thereof and appear before it or be present if they so 
desire. 

Section 4744, General Code, reads as follows: 

""The county board of education at a regular meeting held not later 
than ] uly 20th, shall appoint a county superintendent for a term not longer 
than three years commencing on the first clay of August. Such county 
superintendent shall have the educational qualifications mentioned in section 
4744-4. He shall be in all respects the executive officer of the county 
board of education, and shall attend all meetings with the privilege of 
cliscuss:on but not of voting." 

The. language is very plain and needs no interpretation. It specifically pro­
vides that the county superintendent shall be appointed at a regular meeting of 
the board not later than July 20th. This provision is mandatory and the action 
of your board in appointing the superintendent at a special meeting was not in 
compliance with said section and is therefore not legal. 

This answer makes it unnecessary to consider the effect of the special meeting 
not being called as provided by Section 4733 of the General Code. 

It is my opinion that the election of a superintendent of schools by a county 
board of education at a special meeting is not legal. 

Respectfully, 
Eow,\RD C. Tu!HH:R, 

Altomc_\' Gcucral. 


