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3056. 

APPROVAL, BONDS OF VILLAGE OF MEDINA, ~IEDINA COUNTY, 
OHI0-$10,512.00. 

CoLUMBUS, OHIO, :March 17, 1931. 

Retirement Board, State Teachers Retiremmt System, Colwnbus, Ohio. 

3057. 

APPROVAL, BOND FOR THE FAITHFUL PERFORMANCE OF HIS 
DUTY AS RESIDENT DISTRICT DEPUTY DIRECTOR-BERT 
BEUCLER. 

CoLUMBus, OHIO, March 17, 1931. 

HoN. 0. W. MERRELL, Director of Highways, Columbus, Ohio. 

DEAR Sm:-You han submitted a bond in the penal sum of $5,000.00 with 
surety as indicated, to cover the faithful performance of the duties of the official 
listed below : 

Bert Beucler, Resident District Deputy Director, Fulton, Henry and \Villiams 
Counties, Union Indemnity Company. 

Finding said bond to have been properly executed, I have accordingly ap­
pro,ved the same as to form, and return it herewith. 

3058. 

Respectfully, 

GILBERT BETTMAN, 
Attorney General: 

PUBLIC HEALTH NURSE-MAY ONLY BE D1PLOYED BY BOARD OF 
CITY HEALTH DISTRICT-BOARD OF EDUCATION UNAUTHOR­
IZED TO EXPEND FUNDS TO COM PEN SATE SUCH NURSE. 

SYLLABUS: 
Where a public health nurse is not employed in a city health district, the 

board of education of the city school district is not empowered to e.ipend funds ill 
any way for the compensation of a public health nurse within the district other 
than for the employment of tturses by said board of education, by authority of 
Section 7692, General Code. 

CoLUMBUS, OHIO, March 18, 1931. 

HoN. PAUL A. FLYNN, Prosecuting Attorney, Tiffin, Ohio. 
DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, 

which reads as follows: 

"The board of education of the city of Fostoria, has requested that 
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I procure from you an opinion upon the question which may involve the 
construction of section 7693 of the Ohio General Code, or which may only 
involve the question of the authority of the board of education to transfer 
surplus funds. 

The situation is this: The board of health of the city of Fostoria, 
prior to the present time, has employed a full-time city nurse, at a salary 
of $1,800.00, $900.00 of which was paid by the board of health and the 
other $900.00 by the State of Ohio. The city council, this year, in prepar­
ing its budget, felt that because of lack of funds, .it could not make an 
allowance to the board of health, of sufficient funds for the employment 
of this nurse, and therefore, cut out that item from the amount awarded 
to the board of health. The board of education feels that" a city nurse is 
indispensable, and the board is willing to transfer the amount sufficient 
to pay the $900.00 formerly paid by the board of health to the nurse, to 
the city council, with the understanding, of course, that this money is to 
be used by the board of health for the payment of the salary of the nurse. 

The board of health and board of education are willing to co-operate 
to do this, providing of course, that the State is willing to continue paying 
the sum of $900.00 as heretofore. 

Under section 7693, of the Ohio General Code, the board of education 
may provide and pay compensation to the city health nurse, who is an 
employe of the board. of health, in addition to the amount paid to her by 
the board of health, but in this instance, there is no amount payable by 
the board of health to which the board of education might add what it 
wished to pay, but the board of education is willing to transfer funds to 
the city council to pay for the nurse, and the board wants to know whether 
or not such a procedure is legal." 
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l3y force of sections 1261-30, 4408 and 4411, General Code, city health districts 
are empowered to employ such public health nurses for whole or part-time duty 
as may be necessary. When public health nurses are so employed, the Auditor of 
State is directed, upon the filing semi-annually of a certificate showing the appoint­
ment of public health nurses in a city health district and the salaries paid to said 
nurses during the preceding six months together with the endorsement thereon of 
the state commissioner of health that the local health authorities had complied with 
the provisions of law relating to public health, to "draw a voucher on the Treas­
urer of State to the order of the c-ustodian of the fun\Is of such health district, 
payable out of the general revenue fund, in an amount equal to one-half of the 
amount paid by the district board of health or health department to such * * * 
public health nurse * * * during such semi-annual period." Section 7693, 
General Code, reads as follows: 

"The board of education of any school district, may provide and pay 
compensation to the employes of the board of health in addition to that 
provided by the city, township or other municipality." 

Where a board of education appoints a school physician or school dentist by 
authority of section 7692, General Code, to make examinations and diagnoses and 
render medical and correctional treatment for school children, trained nurses may 
be employed to aid in such inspection in such ways as may be prescribed by the 
board. 

A former Attorney General, in an opinion found in the reported Opinions of 
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the Attorney General for 1915, page 1918, said with reference to the employment 
of nurses by authority of section 7692, General Code: 

"As I ·view it, the provisions of section 7692, General Code, as 
amended, contemplate the employment of a trained nurse only when such 
employment is necessary to enable the school physician appointed under 
authority of said section, to properly perform the duties required of him 
by the provisions of section 7692-1, General Code." 

The duties of a district health board, as set out in section 1261-26, General 
Code, include the studying and recording of the prevalence of disease within the 
district and of providing for the prompt diagnosis and control of communicable 
diseases. The duties of a board of health in a city school district necessarily reach 
into the schools and into the homes of the children attending schools, and public 
health nurses employed by a city health district perform duties somewhat different 
from those performed by nurses employed by a board of education. For that 
reason, the Legislature felt justified in authorizing boards of education to con­
tribute from school funds moneys to assist the health district in the employment 
of public health nurses. The moneys so contributed however, are no part of the 
salary of the nurse paid by the city and there is no authority for the State to 
match the funds contribttted by a board of education toward the compensation of 
a public health nurse employed by a board of health of a city health district, and 
if the city health district does not employ a public health nurse there is no author­
ity for the board of education to make any contribution to the city health district 
for that purpose. 

A board of education, like other administrative boards, is vested only with 
limited powers, and it represents its district only in such transactions as arc ex­
pressly authorized by statute. Any implied power that may exist in a board of 
education is limited to such as may be reasonably necessary to make its express 
powers effective. In short, any so-called implied power in a board of education is 
only incidental or ancillary to an express power and if there is no express grant, 
it follo\\·s as a matter of course, that there can be no im!)licd grant. State e.r rei. 
Clark v. Cook, 103 0. S., 465. 

The authority for boards of education as well as other similar administrati\·e 
boards, to act in financial transactions must be clear and distinctly granted, and if 
such authority is of doubtful import, the doubt is resolved against its exercise in 
all cases where a financial obligation is sought to be imposed upon the school dis­

trict. State ex rei. M ennil)g, 95 0. S., 97. 
The power extended to a board of education by section 7693, General Code, 

is such only as to permit the board to contribute toward the compensation of a 
public ]:iealth nurse employed by a health district but docs not extend to the actual 
employment of such a nurse for a public health district. The employment musi 
be by the public health district and the salary paid to the nurse which is to be 
matched by an equal amount paid from. the state treasury must be paid from funds 
belonging to the health district. \;Vhen this is done, the board of education may 
add to it such an amount as is deemed proper or in other words, contribute some­
thing so as to give the nurse additional compensation to that paid by the health 
district and the State. 

There is no authority anywhere authorizing a board of education to transfer 
funds in its custody which are to be used for educational purposes within the 
district, to another political subdivision for any purpose. It is held in Board of 
Education v. Board of Education, 19 App. 18: 

"The expenditure of public funds by a public board can only be made 
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when the provisions of the General Code applicable thereto are complied 
with." 
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I am therefore of the opinion, in specific answer to your question, that where 
a public health nurse is not employed in a cit); health district, the board of educa­
tion of the city school district is not empowered to expend funds in any way for 
the compensation of a public health nurse within the district other than for the 
employment of nurses by said board of education, by authority of Section 7692, 
General Code. 

3059. 

Respectfully, 

GILBERT BETTMAN, 
Attomey General. 

PARTITION FENCE-CONSTRUCTION OH.DERED BY TOWNSHIP 
TRUSTEES-:.IUST BE GOOD AND SUBSTANTIAL-CAPABLE OF 
TURNING LIVE STOCK. 

SYLLABUS: 
1. Under Section 5910, General Code, the toH•11ship trustees shall assign the 

portion of a Partitio11 fence which the owners are to build, and the owners ti1ay 
build any kind of fence the;y choose, so long as it is a good and substantial fence. 
Undoubtedly, such a fence should be capable of turning live stock ordinarily kept 
by farmers, including sheep. 

2. If a land owner fails to build a good and substa11tial fence, the other party 
may apply to the township trustees, under Section 5913, suPra, whereupo11 the 
trustees shall sell the contract for the constmction of such fence to the lowest re­
sponsible bidder. Under such procedure, the frztstees specify the kind of fe11ce that 
is to be constructed. 

3. When the trustees assign the portion ot the fence each owner is required 
to build, under Section 5910, Gmeral Code, they 11W}' suggest to the owners the 
kind of fence they regard as good and substmztial, but such suggestion can have no 
binding force except in so far as it bears ltPon therr action when application is 
made to them under Section 5913, General Code. 

COLUMBUS, OHIO. :\1arch 18, 1931. 

HaN. ]OHN K. SAWYERS, ]R., Prosecuting Attomey, Woodsfield, Ohio. 

DEAR SIR:-Your recent communication reads: 

"Section 5910 and kindred sections of the General Code of Ohio, pro­
vide for the settling of line or partition fence disputes by application to 
the Board of Trustees of the Township in which the fences in question 
lie for an ap!5ortionment of the building of the parts of said fence between 
the respective landowners by the said Board of Trustees. Various pro­
visions are made for the working out of this apportionment in the building 
of said partition fences between the respective landowners. However, the 
one question that is in dispute in a particular case before a particular 
Board of Township Trustees of 1Ionroe County, Ohio, does not seem to 


