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TAXES-OWING TO FEDERAL GOVERNMENT NOT SUCH 
"TAXES AND ASSESSMENTS" CONTEMPLATED BY 
LEGISLATURE JN ENACTMENT OF SECTION 5327 G. C.­
MAY BE DEDUCTED FROM "ACCOUNTS RECEIVABLE" 
TO DETERMINE "TAXABLE CREDITS" - FEDERAL 
TAXES, BITUMINOUS COAL TAX, UNEMPLOYMENT IN­
SURANCE, FEDERAL OLD AGE BENEFIT TAX-OPINION 
OVERRULED BY OPINION 345, MARCH 22, 1939. 

SVLLABUS: 
Taxes owing to the federal government arc not such taxes and asscss­

mcuts contemplated by the legislature in the enactment of Section 5327, 
General Code, and therefore such taxes may be deducted from accounts 
uccivable for the pur pose of determining the ta:rable credits. 

CoLUMBUS, Oruo, January 7, 1939. 

The Tax Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GENTLEl\lEN: This will acknowledge receipt of your letter of recent 

date which reads as follows: 

"The 'X' Company filed its tax return with the State Tax 
Commission for the year 1938. In computing the credits of said 
corporation for said year the company deducted from its accounts 
receivable the following items: 

Federal Taxes 
Bituminous Coal Tax 
Unemployment Insurance 
Federal Old Age Benefit Tax 
Our examiner disallowed these deductions. 
Section 5327 G. C. defines credits. That portion of the 

statute, which we believe governs the question, reads: 
'The term "credits," as so used, means the excess of the 

sum of all current accounts receivable and prepaid items used in 
business when added together estimating every such account 
and item at its true value in money, over and above the sum of 
current accounts payable of the business, other than taxes and 
assessments. "Current accounts" includes items receivable or 
payable on demand or within one year from the elate of incep­
tion, however evidenced. * * *' 

lt will be noted that under this section taxes and assess-
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ments arc not to be incluclccl as current accounts payable in the 
computation of credits, and we should like to be advised in a for­
mal opinion as to whether or not the items above indicated come 
within the classification of 'taxes and assessments' as contained 
in said section 5327, G. C." 

T assume that the taxes to which you refer arc all taxes paid to the 
federal government. In order to determine the question presented by 
you, it is necessary to ascertain whether or not taxes paid to the federal 
government are "taxes and assessments" within the meaning of that 
phrase as used in Section 5327. General Code, or accounts payable of the 
business. 1t is quite clear that if federal taxes are such taxes contem­
plated in the section quoted in your letter, they may not be deducted from 
the accounts receiv:~ble ior the purpose of determining the taxable credits. 
On the other hand, i i the legislature in rei erring to taxes did not contem­
plate federal taxes, it would necessarily iollo\\' that such taxes may he 
deducted irom the accounts receivable as provided in Section 5327, supra. 

Generally speaking, the ;1uthorities which 1 examined agree that taxes 
arc not debts nor accounts payable within the ordinary sense and use of 
such words. llm\·ever, in many jurisdictions the courts have held that 
the terms "debts" and "accounts payable'' include taxes where the legis­
lature clearly indicates the usc of such terms in that sense. It is, there­
fore, necessary, in order to determine the question presented by you, to 
refer to the provisions of Section 5327, supra. A cursory examination of 
the provisions of the foregoing section indicates that the legislature 
might have intended in using the term "taxes" to include both federal and 
state taxes. llowever, a review of the history of Section 5327, General 
Code, indicates otherwise. The legislature in 1923 amended Section 5327, 
General Code, and defined the term "creel its" as iollows: 

"The term 'credits' as so used, means the excess of the sum 
of all legal claims and demands, whether ior money or other 
valuable thing, or for labor or service due or to become due to 
the person to pay taxes thereon, including deposits in banks or 
with persons in or out of the state, other than such as are held to 
be money, as hereinbefore defmed, when addecl together estimat­
ing every such claim or clcmancl at its true value in money, over 
and above the sum of legal bona fide debts owing by such per­
son. In making up the sum of such debts owing, there shall not 
be taken into account an obligation to a mutual insurance com­
pany, nor an unpaid subscription to the capital stock of a joint 
stock company, nor a subscription for a religious, scientific, lit­
erary, or charitable purpose; nor an acknowledgment of indebt-
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edness, unless founded on some consideration actually received, 
and believed at the time of making such acknowledgment to be 
a full consideration therefor; nor an acknowledgment made for 
the purpose of diminishing the an1ount of credits to be listed for 
taxation; nor a greater amount or portion of a liability as surety, 
than the person required to make the statement of such credits 
believes that such surety is in equity bound, and will be compelled 
to pay, or to contribute, in case there are no securities, nor any 
tax, fcc or assessment due or to become due to the Government 
of the United States or to the State of Ohio, or to any political 
subdivision thereof. Pensions receivable from the United States 
shall not be held to be credits; and no person shall be required to 
take into account in making up the amount of credits, a greater 
portion of any credits than he believes will be received or can be 
collected, or a gTeater portion of an oblig-ation given to secure the 
payment of rent than the amount that has accrued on any lease 
and remains unpaid." (Italics the writer's.) 

Jt is to be noted that the legislature specifically provided in the fore­
going section that in making up the sum of debts owing no tax, fee or 
assessment due or to become due to the Government of the United States 
or to the State of Ohio or to any political subdivision shall be taken into 
account. Thus, \\"e had specific language which prevented a taxpayer 
from deducting from his legal claims and demands any tax due to either 
the United Stat~s Government or to the State of Ohio. ] n enacting Sec­
tion 5327, General Code, in its present form, the legislature did not specify 
the nature of taxes which may not be deducted from the accounts re­
ceivable for the purpose of determining the taxable credits. ]t must there­
fore be said that the legislature intended some change in the present la\\.; 
otherwise, it could have used language. similar to the language used in Sec­
tion 5327, General Code, as enacted in 1923. 

ln 37 0. Jur., page 570, the iollo\\·ing text appears: 

"Aid in the interpretation of state is ordinarily not to be 
derived from authorities \Yhich construe statutes containing sub­
stantially ditl"erent language. The use by the General Assembly 
of certain language in one instance and wholly eli fferent lan­
guage in the other indicates that different results were intended 
and the courts have even so presumed. * * *" 

In view of the foregoing, it is my opinion that taxes owing to the 
iederal government are not such taxes contemplated by the legislature in 
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the enactment of Section 5327, General Code, and may therefore be de­
ducted from accounts receivable for the purpose of determining the tax­
able credits. 

3524. 

Respectfully, 
HERBERT s. DUFFY, 

Attorney General. 

COMPATIBLE OFFICE-ASSISTA:\T CLERK, BOARD OF 
COUNTY COMMISSIONERS MAY SERVE AS JVIEMBER 
COUNTY CHILD WELFARE BOARD- OPIXIO)J 34,l0, 
DECEMBER 22, 1938, OVERRULED JN PART. 

SYLLABUS: 
An assistant eler!? of the Board of County Commissioners may at the 

same time serve as member of the County Child Welfare Board without 
violaf'ing the Common Law rule as to incompatibility of offices. (Opinion 
No. 3440 issued December 22, 1938, overruled in part. 

CoLUMBUS, OHIO, January 7, 1939. 

HoN. H.ALPH W. EDWARDS, Prosecuting Attorney, Cleveland, Ohio. 
DEAR SIR: This will acknowledge the receipt of your recent com­

munication. Your letter requesting reconsideration of an opinion re­
cently issued by this office reads as folluvvs: 

"On December 22, 1938, an opinion was rendered by yon. 
being No. 3440, holding that one may not sen·c as Budget 
Commissioner of the County and as member of the County 
Child vVeliare Board, for th<:> reason that the duties uf these 
officers make them incompatible. 

"vVe bclie\·e that we arc correct in saying- that this opin· 
ion has application to Cuyahoga County alone, in that for 
something like nine (9) years past, Mr. Joseph T. Sweeny, 
who is an employe of the Board as Assistant Clerk to the 
Board of County Commissioners, by acting as Budget Com­
missioner of the County, has at the request of and upon 
designation l>y the Board during such period of time, acted 
as its representative on the Child vVelfare Board established 
by it. 


