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· "Under Sections 11419-42 of the General Code, found in Volume 
114, page 205, Onio Laws, the law of this state is stated as follows: 

'The ballots shall be uniform slips of paper, and the name of each 
person on the jury list who is qualified and liable for jury duty, with 
his residence, shall be written separately on an individual ballot.' 

Under that sentence of the General Code, the jury commissioners 
of this county desire to know whether the names and addresses may 
be typewritten or whether they must be written by long hand?" 

Your question involves the interpretation of the phrase "shall be written." 
In Anderson's law Dictionary, under the title "writing," the statement is 
made that words traced witht pen, or stamped, printed, engraved or made 
legible by any other device are "written". 

An examination of the statute in question and its correlative statutes 
discloses no reasons or policy which would either require the writing of such 
names and addresses in long hand or which would prohibit such writings to 
be done by typewriter. 

A few of the cases which hold that typewritten words are "written" 
withtin the meaning of various statutes requiring documents to be "written" 
are: 

Johnson vs. Mangum (Tex.), 227 S. W. 750; 
Prudhom~xe vs. Savant (La.), 90 So. 640; 
Pingree Nat. Bank of Ogden vs. McFarland (Utah), 195 P. 313. 
Hunt vs. Dexter Sulphite Pulp and Paper Co., 91 N. Y. Supp. 279. 
In view of the foregoing and in specific answer to your inquiry, I am of 

the opinion that under Section 11419-42, General Code, the name and address 
of each person on the jury list who is qualified and liable for jury duty, may 
be typewritten separately on an individual ballot for the purpose of selection 
from the jury wheel. 

4520. 

Respectfully, 
GILBERT, BETTMAN, 

Attorney General. 

PUBLIC LIBARARY-INTANGIBLE TAX- BUDGET COMMISSION 
SHOULD CERTIFY TO TAXING AUTHORITY AMOUNT RE­
QUESTED FOR SUCH PURPOSES. 

SYLLABUS: 
When the needs of a public library for the year 1932 or 1933 are in excess of 

the amount of taxes le·vied for such purposes during the year 1930, the budget 
commission, when such need is certified to it, should deduct from such estimated 
tteeds of the public library the amouut of taxes levied for such library for the 
~·ear 1930 and should include such excess in its computations in preparing the 
budget which can be assessed within the limitations of law, and when it ha.t 
determined that such excess may be le·vied by a taxing authority within the limi­
tations of law it should certify such finding to the ta:r levying authority in order 
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that it may levy a tax on the taxable property within such taxing district to the 
amount of the excess .so found. 

CoLUMBus, OHio, July 25, 1932. 

HoN. ROBERT N. GoRMAN, Prosecutiug Attorney, Cinci11nati, Ohio. 
DEAR SIR:-Your recent request for opinion reads as follows: 

"The Public Library of the school district of Cincinnati has 
operated under contract with the Board of County Commissioners 
of Hamilton County under favor of Section 2455 of the General Code. 
A new contract which both boards can agree upon is now suggested 
to be made for the year 1933. 

The Board of Trustees has sent a communication to the County 
Commissioners, stating the amount of money necessary to increase, 
maintain and manage the library for the year 1933 and requesting that 
a levy be made on the valuation of the taxable property in Hamilton 
County under Section 2456 and the Act of April 13, 1927, by which is 
meant Section 5625-6, General Code, and related sections. While oper­
ating under contract, copy of which is enclosed herewith, and an ex­
tension thereof for the year 1932, no levy was made in the year 1931, 
to be collected in 1932, although levies had been made for prior years. 
This was because it was thought the library was to be supported 
entirely by the intangible tax. 

In view of your Opinions Nos. 3810 and 3903 for 1931 and in 
view of the comment under Section 5403-3 found in Page's Annotated 
Ohio General Code. 

'Public library trustees and township park districts are to receive 
their entire budget from the intangible tax fund,' 

I am in doubt as to how to advise the County Commissioners in 
connection with the request of the Library Trustees for a tax 
levy," 

I am informed that "the Public Library of the school district of Cin­
cinnati" is a school district library organized under the provisions of Sections 
7635 et seq. General Code. 

From the enclosure accompanying your request I learn that on the 16th 
day of May, 1930, the board of trustees of such library entered into an agree­
ment with the board of county commissioners of Hamilton County agreeing 
·to furnish "library service free to all of the residents of Hamilton County." 
This agreement was evidently entered into pursuant to the authority contained 
m Section 2455, General Code, which reads as follows: 

"A library association or other organization, owning or having 
the full management or control of a library, or a board of trustees 
appointed by authority of law and having the management or control 
of a library free to the whole or a part of a county may contract with 
the county commissioners for the use thereof by the people of such 
county." 

After entering into such contract the country commissioners are author­
ized by Section 2456, General Code, to levy a tax for the purpose of per-
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forming its part of such contract. Such section reads as follows: 

"A county accepting such bequest or gift, or entering into such 
agreement, shall faithfully maintain and provide such library. At 
their June session each year, the commissioners thereof may levy a 
tax not to exceed a half mill on each dollar of taxable property in 
such county. The fund derived from such levy shall be a special fund, 
known as the library fund, and shall be used only for the purpose 
contemplated in this section." 

The enclosed copy of agreement contemplates the levying of a tax 
by the county commissioners in an amount sufficient to take care of 
the entire needs of the library for the entire county to the exclusion of the 
tax which might be levied by the board of education library pursuant to 
Section 7639, General Code. I am therefore rendering no opinion as to the 
right of the board of education to levy a tax in behalf of such library by 
virtue of the provisions of such section. 

Since the contract was entered into under date of May 16, 1930, I assume 
that the county commissioners at their June session in the year 1930 levied 
a tax pursuant to the agreement. You do state, however, that at the June 
session in 1931, no levy was made for the purpose of performing the contract 
for the reason that the county commissioners relying on the language of 
Section 6, of Am. S. B. 323, enacted by the 89th General Assembly, assumed 
that they would receive the amount of tax levied for library purposes in the 
year 1930. I am informed that by reason of this assumption, together with 
other causes, there will be a deficit in the operating expenses of the library 
for the current year. Your· inquiry then resolves itself into a question of 
whether or not the county commissioners may, during the years 1932 and 
1933, when the needs of a public library are in excess of the amount levied 
by Am. S. B. 323 for duch purpose during the year 1932, levy a tax on the 
taxable property in such county for this amount. 

In Section 6, of Am. S. B., 323, enacted by the 89th General Assembly, 
the following language is contained: 

''In preparing the tax budget for the years 1932 and 1933, under 
secti9n 5625-20 of the General Code, the taxing authorities of each 
subdivision shall estimate that said subdivision will receive from the 
intangible tax fund the full amount to which such subdivision is en­
titled under the provisions of this section, to be apportioned among 
the several funds, including funds for the payment of interest, sinking 
fund and retirement charges on bonds, in accordance with the pro­
visions qf this act." 

The words "is entitled under the provisions of this section" refer back 
to the second preceding paragraph in such section; "to each board of public 
library trustees the amount of taxes levied for library purposes in the year 
1930." 

The express language of this section is to the effect that when the needs 
of the subdivision are presented to the budget commission the commission 
shall deduct therefrom the amount of taxes which were assessed for such 
purpose for the year 1930. Thus, if the estimated needs for the purposes of 
libraries for the year 1933 were $350,000, and during the year 1930 there had 
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been assessed by Hamilton County, for library purposes, the sum of $250,000, 
the budget commission would be required to assume that the library would 
receive $250,000 from the so-called intangible tax and could include in the 
budget only the sum of $100,000. 

Your inquiry suggests that Section 6,. of Am. S. B. 323, supra, might 
repeal by implication the provisions of Section 2456, General Code, and you 
quote a comment which you state follows Section 5403, in Page's Annotated 
General Code. You also cite my opinions Nos. 3810 and 3903 as causing 
doubt in your mind as to the construction of such Section 6. In my opinion 
No. 3810 I held, as stated in the second paragraph of the syllabus, as follows: 

"The budget commission in determining the amount to be taxed 
for the purposes of the Cleveland Public Library should deduct from 
the amounts certified to it an amount equal to the tax levied for 
library purposes for the tax year of 1930 and base any assessment 
which it makes upon the product arrived at in this manner." 

In my opinion No. 3903 I did not construe this portion of Section 6, 
but held that all public libraries, regardless of whether they were board of 
education libraries, township libraries, county libraries, county district libraries 
or municipal libraries, were entitled to share in the distribution of the tax 
during the years 1932 and 1933 by reason of the language contained in the 
fifth paragraph of such section. 

A subsequent enactment by the legislature, which does net in express terms 
repeal an earlier section, should never be held to repeal an earlier enacted section 
unless the language of such section is contradictory to such extent that the pro­
visions of the later act are "incongruous and irreconcilable with the old statute." 
(See City of Cleveland vs. Purcell, 31 0. App. 495). There must be such repug­
nancy that the provisions of the two sections cannot be given effect at the same 
time by any mode of interpretation. (See In re. Hesse, 93 0. S. 230, 234; State vs. 
Building Comm.ssion, 123 0. S. 70.) In other words, the provisions of the new 
act must so revise the whole mbject matter covered by the former section as to 
show that the legislature clearly intended the provisions of the new act to super­
sede the provisions_ of the former and to clearly indicate that the legislature failed 
to expressly repeal the former section through inadvertence. 

The language of Section 6, supra, does not indicate such intent on the 
part of the legislature to repeal Section 2456, General Code, and I do not 
helieve there is any real inconsistency between their provisions when read 
together. It is uniformly held that it is the duty of a court to give effect 
to the provisions of both sections, if possible, by any mode of construction. 
(See In re. Hesse, supra). 

I believe that my former opinion No. 3810 will give effect to the pro­
visions of both sections, and shows the legislative intent as expressed through­
out the entire act (Am. S. B. 323). 

Specifically answering your inquiry, it is my opinion that, when the needs 
of a public library for the year 1932 or 1933 are· in excess of the amount of 
taxes levied for such purposes during the year 1930, the budget commission, 
when such need is certified to it, should deduct from such estimated needs 
of the public library the amount of taxes levied for such library for the 
year 1930, and should include such excess in its computations in preparing 
the budget which can be assessed within the limitations of law, and when 
it has determined that such excess may be levied by a taxing authority, 



884 OPINIONS 

within the limitation of law, it should certify such finding to the tax levying 
authority in order that it may levy a tax on the taxable property within such 
taxing district on the amount of the excess so found. 

4521. 

Respectfully, 
GILBERT, BETTMAN; 

Attorney General. 

CONSERVATION COUNCIL - UNAUTHORIZED TO LEASE OR PUR­
CHASE LANDS FOR PUBLIC FISHING. 

SYLLABUS: 
The C014servation Council has no power to lease or buy lands under and 

along both sides of streams in order to allow the public to fish 1mder sttch 
restrictions as are deemed necessary by the Council. 

COLUMBUS, OHlo, July 25, 1932. 

RoN. I. S. GuTHERY, Director of Agriculture, Columbus, Ohio. 

DEAR SIR :-This acknowledges the receipt of a recent communication from 
Ron. William H. Reinhart, Conservation Commissioner, which reads as follows: 

"Please render an opinion on the following: 
Can the Division of Conservation legally lease or buy land under and 

along both sides of streams in order to allow the general public to fish, 
under such restrictions as are deemed necessary and lawful by this 
Division?" 

The Conservation Council, being of statutory ongm, has only such powers 
as are expressly granted thereto and such additional powers as are necessary to 
carry the express powers into effect. 

A rev:ew of the various statutes relative to the authority of the Conservation 
Council is therefore necessary to a determination of your inquiry. Section 1435-1, 
General Code, reads in part as follows: 

"The conservation council shall be empowered to acquire by gift, 
lease or purchase suitable lands or surface rights upon suitable lands, 
for the purpose of establishing thereon public hunting grounds as a 
state game refuge. * * * It may also acquire by gift, lease or pur­
chase suitable land for the purpose of establishing state fish hatcheries 
and may erect thereon such buildings or structures as it shall deem 
necessary. 

The title or lease to any and all such lands shall be taken by the 
division of conservation in the name of the state of Ohio, and when so 
acquired the entire supervision of such lands shall be under the division 
of conservation. The lease or purchase price of any and all such lands 
may be paid for from hunters' and trappers' license fund$," 

-,.., 


