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OPINION NO. 66-154 

Syllabus: 

1. Surplus funds accwnulated from normal hospital opera­
tions and from an operating levy may not be used for major re­
pairs, painting, the useful life of which is five years or more, 
and alterations to county tuberculosis hospital buildings, 

2. It is a question of fact whether an expenditure for 
the support of a county tuberculosis hospital should be classi­
fied as one for operation and maintenance or for improvements, 
a determination of which fact shall be resolved by application 
of the definitions in Section 5705.01 of the Revised Code. 

To: Clyde W. Osborne, Mahoning County Pros. Atty., Youngstown, Ohio 
By: William B. Saxbe, Attorney General, September 12, 1966 

Your request for my opinion is as follows: 

" 'May surplus funds accumulated from normal 
hospital operations and from an operating levy be 
used by the Board of County Commissioners for major 
repairs, painting and alterations to County Tuber­
culosis Hospital Buildings.' 

"In addition, you may also answer the question
of whether extensive plumbing repairs and replace­
ment of windows are considered maintenance or capital
improvements." 

Although we are required to cast back some twenty odd years, 
it appears that your inquiry is answered by Opinion No. 5584, 
Opinions of the Attorney General for 1942, page 783, in wFiict1 
the second and third branches of the syI'Iabus read: 

11 2. Under the provisions of Sections 3139-11 
and 3139-12, General Code, the county commissioners 
and not the trustees of a county tuberculosis hos­
pital are authorized to provide for major replace­
ments and additions to such hospital. 
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"3. The trustees of a county tuberculosis hos­
pital have authority to apply money received from 
patients and other sources, in addition to the amount 
appropriated from the general fund by the county com­
missioners, toward the operation and maintenance of 
such hospital.'.' 

A comparison of the then applicable sections of the General 
Code with the analogous sections of the Revised Code lead to the 
conclusion that there have been no changes t-1hich invalidate the 
pertinent portions of the 1942 opinion. 

With respect to your second question, Section 5705.01, pro­
vides in paragraphs (E) and (F): 

"(E) 1 Permanent improvement I or 'improvement 1 

means any property, asset, or improvement with an 
estimated life or usefulness of five years or more, 
including land and interests therein, and recon­
structions, enlargements, and extensions thereof 
having an estimated life or usefulness of five years 
or more. 

"(F) 'Current operating expenses 1 and 1current 
expenses• mean the lawful expenditures of a sub­
division, except those for permanent improvements,
and except payments for interest, sinking fund, and 
retirement of bonds, notes, and certificates of in­
debtedness of the subdivision." 

It is therefore my opinion ahd you are hereby advised that: 

1. Surplus funds accumulated from normal hospital opera-
tions and from an operating levy may not be used for major re­
pairs, painting, the useful life of which is five years or more, 
and alterations to county tuberculosis hospital buildings. 

2. It is a question of fact whether ah expenditure for 
the support of a county tuberculosis hospital should be classi­
fied as one for operation and maintenance or for improvements, 
a determination of which fact shall be resolved by application 
of the definitions in Section 5705.01 of the Revised Code, 




