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POOR RELIEF — COUNTY COMMISSIONERS RECEIVING FUNDS
THEREFOR MAY ALLOCATE SAME TO BOARDS OF EDUCATION
FOR RELIEF OF SCHOOL CHILDREN.

SYLLABUS:

Funds made available to a board of county commissioners for poor relief,
under and by virtue of Section 1, of Amended Senate Bill No. 61, of the 90th
General Assembly, may be allocated by said board of county commissioners to
boards of education for providing relief for school children by authority of Section
1 of Senate Bill No. 64, of the 90th General Assembly.

CoLumsus, Ouio, September 29, 1933.

Hon. VernNoN L. MaArcHAL, Prosecuting Attorney, Greenville, QOhio.
Dear Sir:—This will acknowledge receipt of your request for my opinion,
which reads as follows:

“As per our telephone conversation of Tuesday, September 19th,
regarding my question as to whether Section 2 of Amended Senate Bill
61 can be construed and read together with Section 9 of Senate Bill 63,
that is, can the funds created by the county commissioners for poor
relief, under Amended Senate Bill 61 with the approval of the State
Retief Commission, out of the gasoline tax, be used in assisting various
boards of education in the county, other than the county board, as set
out in the second paragraph -of Section 9 of Senate Bill 63?”

Sections 1 and 2 of Amended Senate Bill No. 61, of the 90th G'eneral As-
sembly, read as follows:

Sec. 1. “In addition to the purposes specified in sections 5527 and
5541 of the General Code, for which the proceeds of the gasoline taxes,
allocated under existing law to counties and cities, may be expended,
at any time prior to the first day of March, 1935 the whole or any
part of the proceeds of the gasoline taxes allocated under existing law
to counties and cities, hereafter received may, by action of the county
commissioners of any county or the council of any city, with the ap-
proval of the state relief commission, be expended for work or poor
relief within such subdivision. The taxing authority of such subdivision
shall adopt and submit to the state relief commission, a statement in
such form as the commission shall prescribe, of the amount proposed to
be so expended andthe particular type or types of relief proposed to be
rendered. Two or more copies of such statement shall be filed in the
office of the fiscal officer of the subdivision for public inspection not
less than five days before its adoption by the taxing authority; and such
taxing authority shall hold one or more public hearings thereon, of
which notice shall be given not less than five days previous to the date
thereof, by publication in the official publication of such subdivision
or in a newspaper having a general circulation in such subdivision.”

Sec. 2. “At any time prior to the first day of March, 1935, the
county commissioners of any county may, upon approval of the state
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relief commission, transfer to cities or townships in such county, all or
any part of the proceeds of the gasoline taxes hereafter collected and
allocated under existing laws to the county, such funds to be used for
work or poor relief in the subdivision to which they are allocated and
for no other purpose.”

Section 9 of Senate Bill No. 63, of the 90th General Assembly, reads in part
as follows:

“The county commissioners of any county at any time prior to the
first day of March, 1935, upon the request of any board of education
other than the county board of education in such county, and upon proof
to their satisfaction that such board is without funds available for the
relief of school children, may supply such board with funds as approved
by the state relief commission in any amount, which funds may be paid
out of the emergency relief fund, or from the county poor relief excise
fund, and shall be expended by such board of education for the relief
of school children, and for no other purpose.”

From the plain terms of Section 9 of Senate Bill No. 63, supra, it is manifest
that the only authority extended to boards of commissioners thereby, is to supply
boards of education with funds for the relief of school children from either the
“emergency relief fund” or the “county poor relief excise tax.” The funds with
which Sections 1 and 2 of Amended Senate Bill No. 61, supra, deals are neither
the “emergency relief fund” nor the “county poor relief excise fund.”

The “emergency relief fund” is defined by Section 8 of said Senate Bill No
63, as follows:

“The proceeds of the sale of any such bonds or notes, heretofore

or hereafter issued under section 3 of section 7 of this act by any county

(meaning bonds for poor relief purposes) shall be placed in a special

fund to be denominated the ‘emergency relief fund,’ * * *’ (Paren-

thesis the writers.)

The “county poor relief excise fund” is defined by Section 5 of Amended
Senate Bill No. 4, of the first special session of the 8Jth General Assembly, as
follows:

“The funds collected under the provisions of Section 4 of this act
(meaning the proceeds of an excise tax imposed on the intrastate busi-
ness of public utilities) shall be credited to a fund to be known as

" the ‘county poor relief excise fund.’” (Parenthesis the writer’s.)

It is clear that so far as the authority extended to county commissioners to
supply boards of education with funds for the relief of school children, as is
done by Section 9 of Senate Bill No. 63, supra, is concerned, they are not
authorized to supply boards of education with funds from the proceeds of the
gasoline tax allocated to the county by authority of Sections 1 and 2 of Amended
Senate Bill No. 61, supra.

Your inquiry, however, calls for consideration of other provisions of law.
Section 1 of Senate Bill No. 64, of the 90th General Assembly, reads as follows:
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“When the board of education of any city, village, exempted village
or rural school district is satisfied that a child compelled to attend school
is unable to do so because in want of shoes, clothing, medical attention,
or other necessities, and those upon whom the child i3 dependent are
unable to support or care for themselves and the child, such board of
education at any time prior to December 31, 1935, may provide such
necessities as may enable the child to attend school.

Upon satisfactory proof to the county commissioners that the board
of education of any of the above mentioned school districts has no funds
over and above all other school operating expenses available to meet
such needs, the county commissioners may allocate to such boards of
education funds for the purpose of providing relief for school children
from the emergency relief fund or other fund available for the relief of
dependent persons.” (Italics the writer’s.)

As the funds allocated to a county by authority of Section 1 of Amended
Senate Bill No. 61, supra, may be used for the relief of dependent persons, with
the approval of the state relief commission, such funds clearly may be allocated
to boards of education by virtue of Section 1 of Senate Bill No. 64, quoted
above, as these funds would come within the class of funds described in the
statute as “other funds available for the relief of dependent persons.”

I am therefore of the opinion, in specific answer to your question, that funds
made available to a board of county commissioners for poor relief under and
by virtue of Section 1, of Amended Senate Bill No. 61, of the 90th General
Assembly, may be allocated by said board of county commissioners to boards
of education for providing relief for school children by authority of Section 1
of Senate Bill No. 64, of the 90th General Assembly.

Respectfully,
Jorx W. BRICKER,
Attorney General.

1655.

OHIO STATE UNIVERSITY—“FORM 2097” USED IN SCORING INTEL-
LIGENCE TESTS UNDER STANFORD REVISION OF BINET-SIMON
SCALE IS NOT VIOLATION OF COPYRIGHT ON “RECORD BOOK-
LET.”

SYLLABUS: .

The printing and use by Ohio Siate University of “Form 2097” for the record-
ing and scoring of individual ntelligence tests conducted in accordance with the
Stanford Revision of the Binet-Simon Scale, as expounded by Professor Lewis M.
Terman in his textbook “The Measurement of Intelligence”, does not constitute an
infringement of any copyright rights that the publishers of a similar record blank
known as “Record Booklet” may have.

CoLumsus, OHIo, September 29, 1933,
Dr. GEorRGE W. RIGHTMIRE, President, Ohio State University, Columbus, Ohio.

Dear Dr. RicHTMIRE :—This will acknowledge receipt of a communication
trom Dr Francis Maxfleld, Professor in the Department of Psychology, con-



