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ceived notice that the seeds ''ere seized, and while it is good practice to obtain his 
oignature, nevertheless the failure to do so will not defeat the notice. 

In specific answer to your inquiry, I am of the opinion that: 
1. In order to constitute a valid seizure under the provisions of Section 5805-9, 

there must be an open, visible po'>session claimed and authority exercised by the of­
ficer over the seizure. Howen~r, it is not necessary to actually dispossess the person 
selling or offering fyr sale seeds not properly labeled, if the person upon notice sub­
mits to the order of the Department of Agriculture by removing the seeds so that 
they will not be sold or offered for sale. 

2. The acceptance of service of notice by the vendor of seeds in violation of law 
is for the purpose of providing proof that the vendor actually received notice and the 
failure to secure his 'l,ignature on the notice will not invalidate such notice. 

1549. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

PARTITION FE0:CE-ADJACE~T LANDOWNER REQUIRED TO CUT 
DOWN SUCH SMALL TREES AS COlliE WITHIN TERlii "BRUSH." 

SYLLABUS: 
Under the provisions of SectioJ~ 5942, General Code, the owner of land adjacent to 

a line or partition fence is required to cut only s~tch small trees as come within the 
meaning of the term "brush" as used in this section. 

CoLUMBUS, OHIO, February 21, 1930. 

HaN. }ESSE K. BRUMBAt:GH, Prosecuting Attorney, Greenville, Ohio. 
DEAR SrR :-I am in receipt of your letter of recent date which is as follows: 

"I have been asked to construe that part of Sec. 5942 of the General Code 
which pertains to brush, briers, etc., along or adjacent to partition fences. 

"One of two adjacent land owners has petitioned the Board of Trustees 
of one of our townships for the cutting down of stripling growths on and 
within a strip four feet wide of the adjacent tenant's land. For the past ten 
or fifteen years this fence row has been permitted to grow up with all kinds 
of brush, briers, etc., and among them grew some trees of the various varie­
ties found in this section of the state. About two years ago the land owner 
upon whose land this condition existed removed all of the small growth and 
left remaining a number of small trees which were voluntary growth, and 
claimed that he was not obliged to remove them under and by virtue of the 
section above mentioned. 

"At this time, perhaps the largest of these trees is from three to four 
inches in diameter. 

"Kindly give me an expression as to whether a condition of this kind, in 
your opinion, is within the meaning of Sec. 5942 of the Ohio General Code, 
and whether the Township Trustees would be within their rights in ordering 
them removed." 

Section 5942, General Code, provides as follows: 



ATTORNEY GENERAL. 

"An owner of land, adjacent to a line or partition fence, shall keep all 
brush, briers, thistles, or other noxious weeds out in the fence corners and a 
strip four feet wide on his side along the line of a partition fence, but this 
section shall not affect the planting of vines or trees for use." 
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Section 5943, General Code, provides that if the owner of land refuses to comply 
with the provisions of Section 5942, the township trustees upon giving notice shall 
view the premises and if satisfied that there is cause for complaint may let the work 
to the lowest bidder or by entering into a private contract. 

Section 5944, General Code, provides that the cost of the work ordered by the 
township trustees is to be placed upon the tax duplicate by the auditor and collected 
as other taxes. 

Brush is defined in Webster's New International Dictionary as "A thicket of 
shrubs or small trees"; brier is defined as "A group or mass of brier brushes"; and 
thicket is defined as "A dense growth of shrubbery". 

You will note that the definition of the word "brush" includes small trees. It 
appears from the reading of the last sentence of Section 5942, that is: "but this section 
shall not affect the planting of vines or trees for use," that the Legislature contem­
plated that the provisions of this section should apply to small trees such as are in­
cluded within the meaning of the word ''brush". 

I do not believe, however, that trees such as you have described in your letter, 
being three or four inches in diameter, can be construed as brush and therefore are 
not included within the meaning of the terms of Section 5942. 

In specific answer to your inquiry, I am of the opinion that under the provisions 
of Section 5942, General Code, the owner of land adjacent to a line or partition fence 
is required to cut only such smal! trees as come within the meaning of the term 
"brush" as used in this section. 

1550. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

CREATION OF NEW TOWNSHIP-WITHIN LIMITS OF VILLAGE SITU­
ATED IN A TOWNSHIP-JUSTICE OF PEACE OF ORIGINAL TOWN­
SHIP MAY HOLD CIVIL, BUT NOT CRIMINAL, COURT IN NEW 
TOWNSHIP. 

SYLLABUS: 
1. When a justice of the peace is elected in a township and subsequently a new 

township is created withi1~ the limits of a village situated in such township, said justice 
of the peace may not hold civil court in the new tow1zship but must confine his juris­
diction to the tow1zship for which he was elected. 

2. When a justice of tlze peace is elected in a township and subsequently a new 
township is created within the limits of a village situated in such township, said justice 
of the peace may hold criminal court i11 the new township as well as in the towllship 
for which he was elected. 

CoLUMBUS, OHIO, February 24, 1930. 

Bureau of Inspection ·and Supervision of Public 0 /]ices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-I am in receipt of your recent communication, as follows: 


