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Company should be allowed and the correction of its personal property assessment 
should be made in accordance with the prayer of that appeal. 

1140. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General 

ROADS AND HIGHWAYS-DEPUTY COUNTY SURVEYORS NOT EN­
TITLED TO RE-IMBURSEMENT FOR EXPENSES IN ATTENDING 
MEETING OF COUNTY SURVEYORS CALLED BY STATE HIGH­
WAY COMMISSIONER. 

Deputy county surveyors are not by virtue of section 1185-1 G. C. nor of sec­
tion 2786 G. C. entitled to rfimbt~rsement for e.rj,cnscs incurred ·in aU ending a meet­
ing of county surveyors called by the state highway commissioner as authorized by 
section 1185-1 G. C. (108 0. L. Part I, page 481). 

CoLUMBus, Omo, April 9, 1920. 

HoN. VICTOR L. MANSFIELD--Prosecuting Attorney, Defiance, Ohio. 
DEAR SIR:-You have recently written to this department as follows: 

"Herewith I am enclosing a copy of a notice sent to Mr. F. G. Blue, 
surveyor of Defiance county, Ohio, by Hon. A. R. Taylor, state highway 
commtsswner. In connection with the same, I would like to have your 
opinion as to whether or not the deputies in the surveyor's office are en­
titled to their necessary exp_enses attending the meeting called by the state 
highway commissioner? Three deputies from the county surveyor's office 
attended this meeting and have filed statements for their necessary ex­
penses in connection therewith, and the question has come up whether or 
not such expenses may be allowed by "the county commissioners. I will 
kindly ask that you render an opinion covering this point. 

The county surveyor also attended this meeting. You will observe that 
in the notice sent by the highway commissioner, he states that he would 
be pleased to have the chief road engineer of each department present at 
the meeting." 

With your letter you sent copy of the letter of the state highway commissioner 
directed to your county surveyor under date January 14, 1920, from which is 
quoted the following: 

"As per authority given in Section 1185-1 of the General Code, I have 
decided to have a meeting of the county surveyors of the state on the 
evening of January 21, 1920. Also would be pleased to have the chief 
road engineer of each department present at the meeting." 

Said section 1185-1, as appearing in 108 0. L. Part I, at page 481, reads as 
follows: 

"The state highway commtsstoner is authorized to call the county 
surveyors together once each year, for the purpose of conducting a confer­
ence or school in which the best methods of road building and other mat­
ters of interest may be discussed, and at which instructions may be given 
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to said county surveyors pertaining to their work, by the state highway 
commissioner, or by another person designated by him for that purpose. 
Nothing herein shall prevent the state highway commissioner from calling 
any county surveyor into a conference at any time for any purpose connect­
ed with his official duties, and such county surveyor shall receive his actual 
necessary expenses in addition to his salary in attending such school or 
conference. Instead of a conference or school, the state highway com­
missioner may hold conferences or schools in various sections of the 
state for the convenience of the surveyors in such sections." 

It will be seen that this section does nqt give authority to the state highway 
commissioner to include deputy county surveyors in his call for the meeting,-the 
statute has reference only to a meeting of county surveyors; hence, so far as the 
meeting in question is concerned, there is no authority in said section 1185-1 for 
payment of the expenses of the deputy county surveyors in attending it, and if 
such authority exists at all it must be,found elsewhere than in said section. 

The only other provision of law which has been found having a bearing on the 
matter is section 2786 G. C., reading as follows: 

"The county surveyor shall keep his office at the county seat in such 
room or rooms as are provided by the county commissioners, which shall 
be furnished, with all necessary cases and other suitable articles, at the 
expense of the county. Such office shall also be furnished with all tools, 
instruments, books, blanks and stationery necessary for the proper dis­
charge of the official duties of the county surveyor. The cost and expense 
of such equipment shall be allowed and paid from the general fund of 
the county upon the approval of the county commissioners. The county 
surveyor and each assistant and deputy shall be allowed his reasonable and 
necessary expenses incurred in the performance of his official duties." 

Is the last sentence· of this section broad ~nough to vest in the county com­
missioners authority to allow the deputy surveyors their expenses incurred in 
attending the meeting you mention? 

The general subject of payment of traveling expenses was dealt with at length 
in an opinion of this department (No. 85) oi date March 1, 1919, copy of which 
is enclosed for your information. You will note that the general tenor of Ohio 
authority as summarized in said opinion is that public funds cannot be used for 
the payment of traveling expenses except in cases where the incurring and pay­
ment of such expenses are clearly authorized by statute. Possibly as clear an 
expression of the law as may be found in that connection is as set forth in the first 
paragraph of the syllabus in the case of Jones, Auditor vs. Commissioners, 57 
0. S. 189, as follows: 

"The board of county commissiOners represents the county, in respect 
to its financial affairs, only so far as authority is given to it by statute. 
It may pass upon and adjudicate claims against the county for services in 
a matter, which, under the statutes, may be the subject of a legal claim 
against the county .. But it is without jurisdiction to entertain or adjudicate 
claims which in themselves are wholly illegal and of such a nature as not 
to form the subject of a valid claim for any amount. And an attempt 
by the board to allow a claim of such character will not bind the county." 

Recurring to the last sentence of section 2786 it is of course plain that there 
is a well defined field of official duties of deputy county surveyors. Their activi-
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ties take them to all parts of the county, and in traveling about they are, of course, 
under an expense. There would seem to be little doubt that it is to such expenses 
as these that the sentence in question refers. Perhaps also the statute is broad 
enough to cover t~e expenses of a deputy surveyor incurred in a trip to Columbus 
if such trip is made at the request of the state highway commissioner in connection 
with a specific road improvement. (See Opinion November 3, 1917, Opinions of 
Attorney-General, 1917, Vol. III, page 2017). However, this last matter is men­
tioned only for purposes of illustration, and is not here passed upon. It is suffi­
cient to say that we are not at liberty to put any broader construction upon the 
terms of section 2786 than fairly represents the intent of the legislature. 

Under these circumstances, and in view of the fact that above quoted section 
1185-1 mentions county surveyors only, the conclusion is inevitable that attendance 
at the meeting in question is not such an activity of the deputy county surveyors as 
would come within the performance of their official duties. This being true, there is 
no legal basis afforded the county commissioners for the a!!owance of such expenses. 

1141. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

AGRICULTURE-PENALTIES RECOVERED ON FORFEITED RECOGNIZ­
ANCES IN PROSECUTIONS BEGUN BY SECRETARY OF AGRICUL­
TURE NOT SUCH MONIES AS ARE REQUIRED TO BE PAID TO 
SAID SECRETARY UNDER PROVISIONS OF SECTION 1177-14 G. C. 

Penalties recovered on forfeited recognizances in prosecutions begun or caused 
to be begun by the secretary of agriculture are not such m01~ies as are required to 
be paid to said secretary under the provisions of section 1177-14 G. C. 

CoLUMBUS, OHIO, April 9, 1920. 

HoN. A. V. DoNAHEY, Auditor of State, Columbus, Ohio. 

DEAR SIR :-Receipt is acknowledged of the letter of recent date of J. P. Bren­
nan, examiner for your department, requesting the opinion of this department, as 
follows: 

"Section 1177-14 provides as follows: 
'Allfines, fees and costs collected under prosecutions begun, or caused 

to be begun, by the secretary of agriculture, shall be paid by the court to 
the secretary of agriculture within thirty days after collection, unless error 
proceedings have been properly begun and prosecuted and in case the 
judgment of the justice of the peace is sustained the fine shall be paid 
within thirty days after such judgment or affirmance and by the secretary 
paid into the state treasury to the credit of the general revenue fund.' 

I desire an opinion as to what disposition should be made by courts of 
the money reovered on forfeited bonds in cases brought or caused to be 
brought by the secretary of agriculture for violation of Ohio food, dairy 
and drug laws, also sanitary inspection, weights and measures, narcotic 
and cold storage laws. 

Allow me to submit an example of such cases. On August 22, 1917, 
a representative of the board of agriculture, dairy and food division, filed 


