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From the foregoing it seems to have been the apparent intention of the Legisla­
ture to confine the power of county commissioners to the original levy of assessments. 
\Yhere the owner of the assessed property has received notice and partieipated in the 
hearing, he may appeal by virtue of Section 6467 (formerly Section 6474). Where he 
claims lack of notice or other irregularity in the proceedings to assess, he may apply 
to the Common Pleas Court for the remedies provided in 8ections 6.503 and 6.504, supra. 
Similar provisions exist for inquiry by the Common Pleas Courts into the reasonable­
ness of road improvement assessments in Sections 12078-2 and 1231-6, General Code. 

Answering your question specifically, I am of the opinion that the county com­
missioners are not authoriz~d to compromise and settle the assessment concerning 
"'hich you inquire for the sum of $320.00. It will be the duty of the county treasurer 
to enforce collection in a manner prescribed by law unless suit is brought to enjoin 
such action by the owner of the property assessed. 

Hcspectfully, 
EDWARD c. Tt:RXEH, 

Attorney General. 

CORONEH-PER AX::\"G':\1 COMPENSATION IN COUNTIES OF UXDER 
400,000 POPULATIOX. 

SYLLABUS: 
The coroner of a county having a population of less than four hwulred tlwnsand, ac .. 

cording to the last federal census, who was in office on A 1tgust 1, 1927, the effective date of 
Hottse Bill No. 485 (87th General Assembly, 112 v. 204, 205) amending Sections 2856-5a 
and 2866-1, General Code, is entitled to the difference between the fees earned by such 
coroner and the minimum compensation of $150.00 per annum prescribed by Section 
2866-1 as amended. 

CoLUMBUS, OHio, October .5, 1928. 

HoN. HARRY K. FoR~YTH, Prosecuting Attorney, Sidney, Ohio. 

DEAR Sm:-I aeknowle'dge receipt of your letter of September 26, Hl28, request­
ing my opinion, which letter reads as follows: 

"Would the Coroner of Shelby County, said County having a population 
less than 400,000 according to the last Federal census, who was in office Au­
gust 1, 1927, the effective date of House Bill No. 485 enacted by the last 
Legislature, be entitled to the difference between the earned fee~nd the min­
imum fee of $150.00 provided in said Bill, in case the earned fees for the period 
dating from the first Monday in September, 1927, to the first :\Ionday in Sep­
tember, 1928, were less than the minimum fee provided by said Bill? 

I note by the Advance Opinions of the Attorney General, viz., Opinion Xo. 
1057, that certain questions relating to the rights and duties of Coroners under 
House Bill No. 485 have been dealt with by you. If the specific question I 
ask is covered by said Opinion, kindly mail me a copy of same." 

The question presented by you was answered by this office in Opinion Xu. 1().57, 
rendered under date of September 26, 1927, to the Bureau of lnsrerticn and Super­
vision of Public Offices, Opinions, Attorney General, 1227, \"olume lli, Page 1856. 
The second and fourth branches of the syllabus of this opinion read as follows: 



2274 OPINIONS 

"2. The year referred to in Section 2856-5a, General Code, being the 
year neJ~:t preceding the first :\1onday of September of each Calendar year, is 
not the period of time for which the maximum and minimum compensation 
allowed to coroners in co.q-nties of less than 400,000 population should be 
computed. -

* * .. 
4. Coroners in office at the time of the effective date of House Bill Xo. 

'!85, to-wit, on August I, 1927, are subject to the provisions of said act." 

In the opinion, after quoting Sections 2856-5a and 2866-1, General Code, as 
amended by the 87th General Assembly (112 v. 204, 205) which sections read: 

Section 2856-5a. "In all counties having a population, according to 
the last Federal census, of less than four hundred thousand the coroner of 
each such county shall report to the county commissioners on the first Mon­
day of September of each year a certified statement of the amount of fees col­
lected by him, under all sections of the General Code, during year next pre· 
ceding t'he time of making such statement, naming the party or parties to each 
case.'' 

Rection 2866-1. "ln counties having a population, according to the 
last Federal census, of less than four hundred thousand the total compensa­
tion paid to the coroner as fees, under all sections of the General Code, in no 
case shall exceed five thousand dollars per annum or be less than one hundred 
and fifty dollars per annum. If the fees in any one year are less than the 
minimum compensation allowed by law then such coroner shall be allowed 
t-,he wfference up to one hundred and fifty dollars to be paid by the county 

tommissioners out of the emergency or contingent fund." 

it was said as follows: 

"Xo chan12:e is made affecting the amount of compensation to be paid to 
coroners in counties having a population of less than 400,000 other th!ln that 
the total amount which such coroners are permitted to receive shall not 
be more than 85,000, nor less than 8150 per year. If the total amount of 
fees earned by a coroner in counties having a population of less than 400,000 
is less than $150, he shall be paid a sufficient amount from the emergency or 
contingent fund of the county to make up the difference, up to $150. No 
provision is made for the payment into the county treasury of fees collected by 
coroners in counties with a population of less than 400,000. It may well be 
implied, however, that if he should receive fees in excess of 85,000 in any one 
year, he wo~;ld be required to account for the excess. · 

As a matter of fact, the fees which a coroner receives, other than those 
received when he performs the duties of sheriff, are paid to him from the county 
treas:try as allowed to him upon his return of the performance of inquests and 
autopsies. Bach inq:wst or autopsy requires a separate return on the back 
of which is a statement of the fees earned in connection with the same and in 
practice a \'Oueher is drawn by the county auditor, after the county commis­
sioners pass on the correctness of the items of fees as shown by the return, 
for ench srparate return or after an accumulation of several such returns as 
they SPP fit. and the coroner is paid the amount of the voucher." 

Con~ideration was then 12:iven in the opinion to Section 20 of _\rticle II of the 
Constitution of Ohio, whiC'h provides: 



c\TTORXEY GEXER.\L. 2275 

"The General .\,;.-.:emhly, in ca-;es not provided for in thi~ <"on-titution, 
;;hall fix the term of office and the compenqation of all offiecr,;; hut no •·hange 
therein shall affect the :<a\ary of an~· officer du~ing his existing term. unle~s 
the office he aholi~hed." 

the opinion eontinuin!l; as f.;llow~: 

"Article II, Seetion :W of the Con.;titution of Ohio, to t!JP t>ffpr·t that 
no change in compensation shall affect the salary of any offieer dming his 
cxi~ting term does not pre,·ent coroners now in office from beeoming amenable 
to the provisions of House Bill Xo. -!~.')for the rea'On that coroner>' were not 
paid a salary before the enaetment of thiq law, but were eompcnsatcd h~· 
fees earned. 

In the ca~e of Gobrecht vs. Cincinnati, 51 0. f:i. 68, at pagc 7'2, Judge 
Spear, after quoting Article ll, Section 20 of the Constitution of Ohio ;;aid: 

'The question, therefore, is, whether or not the pa~· of a membcr of the 
board is "salary" within the meaning of the above ser·tion'! 

We think it is not. A geneml definition of salary includes compen-ation 
General definitions, do not, however, cover all ca<e.,. Salary is eompensa­
tion, but, under the section quoted, compensation is not, in ever~· instance, 
salary. The point is empha'>ized .by this court in the case of Thompson vs. 
Phillips, 1'2 Ohio St. 617, where it is said that "it is manifm;t from the change 
of expression in the two clauses of the section that the word 'salary' was not 
used in a general sen~e, embracing any compensation fix~d for an officer, but 
in its limited sense, of an annual or periodical payment for sen·iees-a pay­
ment dependent on the time and not on the amount of the servir·e rendered." 
,\nd it was there held that a percentage compensation allowed by Jaw to a 
public trea<;urer for official dutieR, could be altered during his term. It is 
the "salary" which shall not be changed during the term, not ner·e;;saril,\· 
the compensation. 

We think the compensation in the ca~e at bar comes within the prin­
ciple of the case cited, although a per diem compen~ation. It. is not, within 
the meaning of the ~ection quoted, "salary." Hen('e, an inerea-e in the 
pay of 'a member during his term, is not prohibited by the constitution.' 

In the case of 'l'hcobald vs. 8tate, 10 0. C. C. (:;\. S.) 17.'), it was held 
that a change from the fee system to salar~· was not a violation of .-\rtiele 
II, Hection 20 of the Constitution of Ohio, citinv; as authorit~· therefor the 
ea~e of Gobrecht vs. Cincinnati, supra, and the ca'-'e of 1'hoi!IJI80II \'s. Phillips, 
.1'2 0. S. 617. 

* 
House Bill Xo. 4S.'>, Rupra, became effective August 1, 19~7. The salaries 

and compensation of coroner~ then in office for the period following .\ugust 
1, 1927, shoulrl be computed and allowed and paid on the ha>'is of the ratio 
the time from August I, 1927, to the first :\Ionda~· in January, I !l2S, hears 
to a ealendar year .. , 

In view of the foregoing, and in specific answer to ~·our question, it is my opuuon 
that the coroner of a count~· having a population less than four hundred thousand 
according to the last federal census, who wa~ in offiee on August I. I !)'27. the effective 
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date of House Bill Xo. 485 (87th General Assembly, 112 v. 204, 205) amending sec­
tions 2856-5a and 2866-1, General Code, is entitled to the difference between the fees 
earned by such coroner and the minimum compensation of 8150.00 per annum pre­
scribed by Section 2866-1 as amended. 

2674. 

Respectfully, 
EDWARD c. TURNER, 

Attorney Gene-ral. 

TRANSPORTATION OF PGPILS-BOARD OF EDl.:CATION lV!AY EMPLOY 
TEACHER TO TRANSPORT PtJPILS. 

SYLLABL"/3: 
A teacher in the public schools may enter into a contract with the board of education 

to transpm·t pupils to the schools, provided the board of ed1tcation determines that it is 
phy.~ically posNible for such teach~r satisfactorily to perform such duties. 

CoLu~mus, Omo, October 5, 1928. 

HoN. H. E. CuLBEHTSON, Pmsecutiug Attorney, Ashlaud, Ohio. 

DEAR Hm:-I acknowled!!;e receipt of ~·our letter of recent date requesting my 
opinion, which letter reads aq follows: 

"Has a teacher any right to take a contract to transport pupib to the 
school at the same time she is teaching?" 

The question presented by you was passed upon by this office in Opinion Ko. 
1842, rendered under date of ~iarch 13, 1928, to the Honorable Deane M. Richmond, 
Prosecutinl!; Attorney, London, Ohio, the first branch of the syllabus of this opinion 
reading, in part, aH follows: 

"Teachers in the public schools may be employed to transport pupils to 
or from school; such teachers may also enter into a contract with the hoard 
of edueation for such purpose; * * * " 

ln the opinion the fo!IOI\'inl!: language is used: 

"There is no reason why a board of edueation, if it sees fit so to do, 
may not employ the same person to transport pupiL~ either by contraet or as 
an employe for that purpose, and to teach in the school;:. There is nothing 
incompatible in the duties which said teacher would have to perform, and 
whether or not it is physically possible for the same person to satisfactorily 
perform hoth duties is a matter for the hoard of education to determine." 

I am cndo;:ing a copy of this opinion. 

In view of the foregoing and in specific anHwer to your queRtion, it is my opinion 
that a teach<'r in tlH' public HchooL~ may enter into a contract with the board of edu-


