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39i5. 

CLERK OF COTJRTS-AFFIDA VIT SHOWING BILL OF SALE OR SWORN 
STATEMENT OF OWNERSHIP LOST REQUIRED BE.FORE CLERK OF 
CO"CRTS NEED FURNISH CERTIFIED COPIES THEREOF-FEE FOR 
CERTI.FIED COPY. 

SYLLABUS: 

1. Section 6310-13a, General Code, does not authorize the clerk of courts or his 
deputy to furnish certified copies of a lost, stolen or destroyed bill of sale or sworn state­
ment of ownership, without requiring the filing of an affidavit showing that such bill 
of sale or sworn statemeTtt of ownership has been lost, stolen or destroyed. 

2. If the affidavit required by virtue of section 6310-13a, General Code, is taken 
by the clerk of courts or his deputy, a fee of twmty-five cents is required for thi! tak­
ing of the affidavit in addition to the twenty-five cent fee for the furnishing of a 
certified copy of such lost, stolen or destroyed bill of sale or sworn statement of owner­
ship. 

COLUMBUS, OHio, February 25, 1935. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-I am in receipt of your communication which reads as follows: 

"You are respectfully requested to furnish this department your written 
opinion upon the following: 

Section 6310-13a of the General Code provides a certified copy of a bill of 
sale or certificate of ownership may be procured from the Clerk of Courts upon 
presentation of an affidavit showing that such bill' of sale or sworn statement 
of ownership has been lost, stolen or destroyed, on the payment of a fee of 
twenty-five cents. 

QUESTION 1. Has the Clerk of Courts a right to furnish certified copies 
of a sworn statement of ownership or a bill of sale without requiring the filing 
of the affidavit referred to in this section? 

QUESTION 2. If the affidavit in question is executed by the Clerk of 
Courts or his deputy, is he required to charge the fee of twenty-fi'Ve cents for 
taking the affidavit, in addition to the twenty-five cents for making the certi­
fied copy?" 

Section 6310-13a, General Code, in so far as pertinent to your inquiry, provides as 
follows: 

"In case of copy of the bill of sale or sworn statement which has been filed 
according to the provisions of this chapter shall be lost, stolen or destroyed, a 
certified copy thereof may be procured from the clerk of courts upon presenta­
tion of an affidavit showing that such bill of sale or sworn statement of owner­
ship has been lost, stolen or destroyed and on the payment of a fee of twenty­
five cents. • 111 *" 

In answer to your first question, it is apparent from a mere reading of the statute 
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that the clerk of courts would have no authority to issue a certified copy of a bill of 
sale or sworn statement of ownership which had been lost, destroyed or stolen, except 
upon presentation of an affidavit to that effect since such affidavit is made a condi­
tion precedent to such action on the part of the clerk. 

Relative to your second question, a reading of the excerpt from section 6310-13a, 
supra, discloses no duty upon the clerk of courts or his deputy to take the affidavit 
as well as to furnish a certified copy of a lost, stolen or destroyed bill of sale or sworn 
statement of ownership for the single fee of twenty-five cents. On the other hand, it 
provides for a fee of twenty-five cents to be charged solely for the furnishing of such 
certified copy upon the presenation of the affidavit. Of course if the applicant desires 
the affidavit to be taken by the clerk of courts or his deputy, the clerk or deputy may 
do .so, but should charge a separate fee for the taking of such affidavit as provided 
by section 2900, General Code, infra. 

Pertinent to your second question is section 2873, General Code, which provides: 

"The clerk may administer oaths and take and certify affidavits, deposi­
tions and acknowledgments of deeds, mortgages, powers of attorney and other 
instruments of writing." 

Section 2871, General Code, provides that the clerk may appoint one or more 
deputies. 

Section 9, General Code, provides in part: 

"A deputy, when duly qualified, may perform all and singular the duties 
of his principal. * * *" 

Section 2900, General Code, relative to fees to be charged by the clerk of courts, 
provides in part: 

"For the services hereinafter specified, when rendered, the clerk shall 
charge and collect the fees provided in this and the next following section 
and no more; * * * for taking each affidavit, including certificate and seal, 
twenty-five cents. * * *" 

Section 2977, General Code, pro1·ides inter alia: 

"All the fees * * * allowances and other perquisites collected or received 
by law as compensation for services by a " * * clerk of courts, * * * shall be 
so received and collected for the sole use of the treasury of the county in which 
they are elected and shall be held as public moneys belonging to such county 
and accounted for and paid over as such as hereinafter provided." 

It was held in an opinion of my predecessor, to be found in the Opinions for 1927, 
Volume 1, page 45, as disclosed by the syllabus: 

"When a clerk of the common pleas court, or his deputy, administers an 
oath on an affidavit of verification to a pleading filed in his office, or any 
other affidavit, or performance of any other service authorized by section 2873, 
General Code, he must charge therefore the fee provided by law and pay the 
same into the county treasury." 
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It was noted in this opinion that an examination of different statutes disclosed that 
the powers given to the clerk of courts and his deputy in section 2873, General Code, 
referred to supra, were powers which could be exercised by a notary public, but that 
when they were exercised by the clerk of courts or his deputy, the fees should not be 
retained by such officials but should be paid into the county treasury. (See page 45, 
printed volume referred to supra.) 

Specifically anwsering your questions, it is my opinion that: 

1. Section 6310-13a, General Code, does not authorize the clerk of courts or his 
deputy to furnish certified copies of a lost, stolen or destroyed bill of sale or sworn 
statement of ownership, without requiring the filing of an affidavit showing that such 
bill of sale or sworn statement of ownership has been lost, stolen or destroyed. 

2. If the affidavit required by virtue of section 6310-13a, General Code, is taken 
by the clerk of courts or his deputy, a fee of twenty-fi·ve cents is required for the tak­
ing of the affidavit in addition to the twenty-five cent fee for the furnishing of a 
certified copy of such lost, stolen or destroyed bill of sale or sworn statement of owner­
ship. 

Respectfully, 
JOHN W. BRICKER, 

A ltorney General. 

3976. 

CORPORATION-COMMUNICATION TO TAX COMMISSION IS LETTER 
UNDER POSTAL LAWS WHEN-TRANSMITTED BY EXPRESS UNLAW­
FUL WHEN. 

SYLLABUS: 
1. A communication from a corporation to the Tax CommiSJion of Ohio, contain­

ing information with reference to stockholders in such corporation, is a letter within the 
meaning of the Postal laws of the United States. 

2. The transmitting of such com·munication by express is a violation of the United 
States Statutes which make it a criminal offeuse to convey letters or packets out of the 
mail. 

3. If/ !zen instructions are given to transmit such information by express and such 
instructions are complied with, the giving thereof constitutes a violation of the afore­
said statutes. 

CoLUMBUS, OHIO, February 25, 1935. 

The Tax Ctnnmission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN:-This will acknowledge receipt of your recent communication, which 

reads as follows: 

"\Ve enclose herewith our tax form No. 939, and call your attention 
specifically to the instructions printed thereon as follows: 

'To be transmitted to the Tax Commission of Ohio, Columbus, 

Ohio, Postage or Express Prepaid.' 
We also enclose a circular issued by the United States Post Office, which 

has a direct bearing on the question to be determined. 


