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1294. 

JUSTICE OF PEACE-::\'OT AUTHORIZED TO CHARGE FEE FOR 1IAK­
ING "RECORD"-MAY COLLECT FEE FOR COPY OF HIS DOCKET 
UNDER PROVISIONS OF SECTION 1746-2 G. C. 

Under existing law a justice of the peace is not authori:::ed to charge a fee for 
making a "record" in connection with the keeping of his docket, but is not excused 
from keeping the same as provided by law. However, under the provisions of sec­
tion 1746-2 G. C., when a copy of his docket is made lze may charge and collect a fee 
of fell cents per hundred words from the party for whom the service is rendered. 

CoLUMBUS, OHio, May 28, 1920. 

' HoN. ]OHN L. CABLE, Prosecuting Attorney, Lima, Ohio. 
DEAR SIR:-Your communication of recent date requesting my opinion is as 

follows: 

''Under sections 1746 and 1746-1 of the General Code as last amended, 
no provisions are made whereby a justice of the peace is entitled tq charge 
for the making of a record. vVill you please advise if, in your opinion, a 
justice of the peace now should make a record of the case without any 
compensation?" 

It will be assumed, in the use of the term '·record" in your letter, you refer to 
the docket which the justice of the peace is required to keep. While said docket 
may be regarded as a "record" in a general sense, and undoubtedly serves such a 
purpose, it is not a "record" in the technical sense. There£ ore, strictly speaking, a 
justice of the peace does not keep a record except in special cases, for instance, in 
administering the oath of office to a justice of the peace and making record thereof, 
the fees of which are specifically provided for. 

Section 1746 G. C., pri'or to its last amendment, provided as follows: 

~'Except as otherwise provided, justices of the peace, for the services 
named, when rendered, may receive the following fees: * * * each 
writing or record not herein provided for, fifteen cents per hundred words." 

It is believed that due to the provision of the above section, the practice of justices 
of the peace was to treat the writing in the docket as a "record" and make a charge 
therefor. Without deciding whether or not such a charge was proper under the 
original section, it will be observed that sections 1746 and 1746-1 G. C., as now in 
force, as stated in your letter, do not provide a fee for making the record, but do 
specify the. fees which a justice may charge, which include "docketing" the 'numerous 
matters therein referred to. 

There are statutes, which need not be cited here, specifying the manner in which 
said dockets shall be kept, and it is the duty of a justice of the peace to keep the 
same as provided by law, and, as above indicated, under existing law the fee sections 
include such services. However, your attention is invited to section 1746-2 G. C. 
(H. B. No. 294, 108 0. L.), which provides: 

"For miscellaneous services, justices of the peace shall charge and col­
lect from the persons 'for whom the services are rendered the following fees, 
and no more: Copy of any affidavit, writ, order or record, including cer­
tificate if required, ten cents per hundred words; * * * " 
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In view of the provisions above quoted, it is believed that in case a justice of the 
peace makes a copy of his docket, it may be regarded "as a copy of a record," to the 
end that he may charge and collect a fee of ten cents per hundred words from the 
person for whom the service is rendered. 

1295. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

DITCHES-NEW DITCH CODE (108 0. L. 926) ABOLISHED OFFICE OF 
TOWNSHIP DITCH SUPERVISOR-WHEN TENURE OF INCUM­
BENTS TERMINATED. 

1. With the becoming effecti<H! on October 10, 1919, of the New Ditch Code 
(108 0. L. 926), the office of township ditch supervisor was aboli~hed and the tenure 
of incumbents terminated through the repeal of former sections 3386 et seq. G. C. 
However, by reason of section 26 G. C. proceedings pending on October 10, 1919, 
under! such ditch supervisors, may be carried to a conclusion by them. 

2. Section 6512 G. C. (section 71 of New Ditch Code), does not authorize the 
appointment of ditch supervisors. 

CoLUMBus, OHio, May 28, 1920. 

HoN. Loms H. CAPELLE, Prosewting Attorney, Cincinnati, Ohio. 
DEAR SIR:-Your letter of recent date is received, reading: 

"Will you kindly furnish this office with an opinion covering the follow­
ing facts: 

At the November election of 1918 a township ditch supervisor was 
elected in Anderson township, Hamilton county, Ohio, for a term of four 
years. This ditch supervisor entered into office on January 1, 1919, and has 
been acting in this capacity up to the present time. The question we desire 
to put, is whether or not the repeal of section 3386 et seq. of the General 
Code abolishes the olli:e of township ditch supervisor prior to the time of 
the expiration of the term for which he has been elected? In other words, 
can a township ditch supervisor be legislated out of office? 

These sections were repealed in Senate Bill 100, as found in 108 Ohio 
Laws, page 926. 

1The next question is that if the office of township ditch supervisor is 
abolished prior to the expiration of the term for which such supervisor was 
elected, can an appointment be made under section 6512, which is section 71 
of Senate Bill No. 100, as found in 108 Ohio Laws, page 960, to cover the 
duties of such ditch supervisor?" 

Said sections 3386 G. C. et seq., repealed by the New Ditch Code as of October 
10, 1919, (108 0. L. 926), provided in brief that in any township in which county 
or township ditches have been located and established, ''there m~y be elected a town­
ship ditch supervisor, who shall serve for a term of four years" (section 3386), and 
that (section 3389) 

"The township ditch supervisor shall have the supervision of all town­
ship and county ditches in his township. ·He shall clean them out and keep 


