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and the penalty thereon by civil action in his name as county treasurer: and with­
out regard to the amount of said taxes said treasurer is authorized to enforce said 
lien in the same way that mortgage liens are enforced, and in said actions the county 
treasurer is represented by the prosecuting attorney. 

The foregoing sections prescribe the procedure hy which the county treasurer 
shall enforce the lien of taxes and assessments or either, or any penalty thereon, 
but if any such lands or town lots are not sold for want of bidders, the same shall 
under the provisions of Section 5744. General Code, be forfeited to the state. Said 
section reads as follows : . 

"Every tract of land and town lot offered for sale by the treasurer, as 
provided in the next preceding chapter, and not sold for want of bidders, 
shall be forfeited to the state. Thenceforth all the right, title, claim, and 
interest of the former owner or owners thereof, shall be considered as trans­
ferred to, and vested in, the state, to be disposed of as the general assembly 
may direct." 

Under the provisions of Section 2672, General Code, supra, the county treasurer 
subject to the approYal of the county commissioners may contract with a suitable 
person to collect the taxes or assessments on lands, lots or parcels thereof which 
have become forfeited to the state by reason of the unpaid taxes thereon. The 
compensation of said collectors shall be payable from said taxes and shall not 
exceed twenty-five per cent of the amount ~:ollected. 

Specifically answering your question it is my opinion that a county treasurer 
can not legally contract with any person to collect delinquent taxes on real estate 
on a percentage basis not exceeding twenty-five percent of the amount collected, 
even though the contract is approved by the county commissioners, unless said 
delinquent real estate has become forfeited to the state by reason of the unpaid taxes 
thereon. Respectfully, 

1852. 

EDWARD C. TcRNER, 
Attorney Gmeral. 

MARRIAGE-AUTHORITY OF JUSTICE OF THE PEACE TO SOLDINIZE 
.\IARRIAGES-\VHERE LTCEXSE IS OBTAIXED. 

SYLLABUS: 

1. B}' the terms of Sectio11 11182, General Code, a justice of the peace has juris­
diction to solem11i::e marriages within the cou11ty in which he 1.ms elected justice of the 
peace. 

2. Section 11186, General Code, requires a marriage lice11se to be obtai11ed i11 the 
cOllllty where the female resides. No sectio11 of the General Code requires a marriage 
to be solemni::ed in the count::,• where the iicense therefor is obtai11ed. 

Cou:;\IBCS, cJmo, .\farch 14, 1928. 

RoN. RALPH E. HosKoT, Prosecuti11g Attonzey. Dayto11, Ohio. 

DEAR SIR:-This will acknowledge your letter dated .\larch 12, 1928, which reads: 

"\\'e respectfully ask your opinion in the following matter: 



.\TTORXEY GEXER,\L. 

A man and woman secured a marriage license in the Probate Court of 
Hamilton County, Ohio. They came to :\Tontgomery County, Ohio, and were 
married by a justice of the peace of ::\Iontgcmery County. 

\\' e ask your interpretation of Section 11182 as to whether or not a justice 
of the peace, in the pun·iew of tins section, must be a justice of the peace in 
and for the county in which the marriage license was issued or whether a 
justice of the peace in another county within the state may perform the mar­
riage ceremony?" 
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Section 11182, General Code, to which you reier, in so far as pertinent, provides: 

* * * A justice of the peace in his county, * * * may join 
together as husband and wife all persons not prohibited by law." 

Section 1711-1, General Code, provides: 

"That there be and is hereby established in each of the several townships 
in the several counties of the State of Ohio, except townships in which a court 
other than a mayor's court now exists or may hert:after be created having 
jurisdiction of all cases of which justices of the peace have or may have juris­
diction, the office of justice of the peace. * * * 

By the terms of Section 11182, supra, jurisdiction is conferred on justices of the 
peace to solemnize marriages within their respective counties. In other words, al­
though a justice of the peace is a township officer, by the terms of Section 11182, supra, 
in so far as solemnizing marriage is concerned, he has jurisdiction therefor co-extensive 
with the county in which he was elected. I fail to note any provision in Section 11182, 
supra, which requires that a marriage license must be obtained in the county in which 
a justice of the peace was eler:ted in order that such magistrate may solemnize a 
marriage. 

Section 11186, General Code, in so far as pertinent provides : 

"Previous to persons being joined in marriage, notice thereof shall be pub­
lished in the presence of the congregation on two different days of public 
worship; the first publication to be at least ten days before the marriage, with­
in the county where the female resides; or, a license must be obtained for 
that purpose from the probate judge in the county where such female resides, 

* * * 
Section 11186, supra, provides that previous to persons being joined in marriage, 

notice thereof shall be published in the presence of the congregation on two different 
days of public worship within the county where the female resides, or, a license must 
be obtained for that purpose from the probate judge in the county where such female 
resides. 

By the terms of Section 11188, General Code, 

"Each of the persons, for whom a marriage license is sought, shall per­
sonally appear in the Probate Court of the proper county and make appli­
cation therefor, * * ., 

Xo section of the General Code requires that a marriage be solemnized in the 
county wherein the license therefor was granted. 
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In this connection your attention is directed to Section 11195, General Code, 
which provides : 

"A certificate of every marriage solemnized, whether authorized by pub­
lication of bans in the congregation, or by license issued by the probate 
judge, shall forthwith be transmitted to the probate judge in the county where 
the marriage license was issued, or of the congregation wherein such bans were 
published is situated, or where the marriage was celebrated. All such certifi­
cates of marriage filed with the probate judge, shall be consecutively numbered 
and be recorded in the order in which they are received." 

Answering your question specifically, it is my opinion that, by the terms of 
Section 11182, General Code, a justice of the peace has jurisdiction to solemnize mar­
riages within the county in which he was elected justice of the peace. Section 11186, 
General Code, requires a marriage license to be obtained in the county where the 
female resides. No section of the General Code requires a marriage to be solemnized 
in the county where the license therefor is obtained. 

1853. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

APPROVAL, ABSTRACT OF TITLE TO LAND OF EMMA HOGLE, IN 
THE CITY OF COLUMBUS, FRANKLIN COUNTY, OHIO. 

CoLUMBUS, OHIO, March 14, 1928. 

HoN. CARL E. STEEB, Secretary, Board of Trustees, The Ohio State University, 
Columbus, Ohio. 

DEAR SIR :--There has been presented to me for examination an abstract of title 
of certain real property situated in the city of Columbus, Franklin County, Ohio, 
and more particularly described as follows: 

"Being Lot No. Thirty-five (35) of R. P. Woodruff's Subdivision of 
the south half of the south half of Lot 278 of R. P. Woodruff's Agri­
cultural College Addition to the City of Columbus, as the same is numbered 
and delineated upon the recorded plat thereof of record in Plat Book 3, 
page 421, Recorder's Office, Franklin County, Ohio. 

My examination of this abstract discloses that Emma Hogle who is the owner 
of record of said lot has a good, merchantable title thereto, subject only to the 
following exceptions : 

1. Delinquent taxes for the years 1921 to 1926, aggregating, together with 
penalties included, the sum of $22.92, are a lien on said premises. 

2. The taxes for the year 1927 amounting to the sum of $6.54, are a lien on 
said premises. 

I have likewise examined the warranty deed executed by said Emma Hogle and 
by William A. Hogle, her husband, for the purpose of conveying said land and prem-


