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improvement bonds in the aggregate amount of $2500.00, dated July 1, 
1939, and bearing interest at the rate of 3% per annum. 

From this examination, in the light of the law under authority of 
which the above bonds have been authorized, I am of the opinion that 
bonds issued under these proceedings constitute valid and legal obligations 
of said village school district. 

818. 

Respectfully, 
THOMAS J. HERBERT, 

Attorney General. 

BONDS-VILLAGE OF CUYAHOGA FALLS, SUMMIT COUNTY, 
$10,000.00. 

CoLUMBus, Omo, June 27, 1939. 

Retirement Board, Public Employes Retirement System, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN: 

RE: Bonds of the Village of Cuyahoga Falls, Summit 
County, Ohio, $10,000.00. 

I have examined the transcript of proceedings relative to the above 
bonds purchased by you. These bonds comprise part of an authorized 
$45,000 issue of waterworks improvement and extension bonds, dated 
December 26, 1918, and bearing interest at the rate of 50% per annum. 

From this examination, in the light of the law under authority of 
which the above bonds have been authorized, I am of the opinion that 
bonds issued under these proceedings constitute valid and legal obliga-
tions of said village. 

819. 

Respectfully, 
THOMAS J. HERBERT, 

Attorney General. 

INSURANCE-MUTUAL PROTECTIVE ASSESSMENT ASSO­
CIATIONS-SECTIONS 9593 ET SEQ. G. C.-MAY NOT 
PROVIDE FOR ALTERATION OR AMENDMENT OF BY­
LAWS BY BOARDS OF DIRECTORS WITHOUT ACTION 
BY ASSOCIATION MEMBERSHIP. 

SYLLABUS: 
Mutual protective assess11tent associations organized under sections 

9593, et seq., General Code, may not provide for the alteration or an~nd-
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ment of their by-laws by their boards of directors without action by the 
nU!'»wership of such associations. 

COLUMBUS, OHIO, June 27, 1939. 

HoN. JoHN A. LLOYD, Su-perintendent of Insurance, State House Annex, 
Columbtts, Ohio. 

DEAR SIR : I have your letter of recent date in which you ask my 
opinion as to whether mutual protective assessment associations organized 
under sections 9593, et seq., General Code, may provide in their constitu­
tions and by-laws for the alteration or amendment thereof by their boards 
of directors without a vote by the members of such associations. 

The law authorizing the organization of such associations was enacted 
in 1877 and is found in 74 0. L., 66. Section 5 of the original act read 
as follows: 

"All associations organized under the provisions of this act 
shall adopt for themselves such a constitution and by-laws, not 
inconsistent with the constitution and laws of this state or of the 
United States, as shall, in their judgment, best subserve the in­
terests and purposes sought in their association, and all persons 
signing said constitution shall be considered and held to be mem­
bers of said association, and shall be held in law to comply with 
all the provisions and requirements of said association." 

This section, with a few changes, has been carried into the General 
Code as section 9598 which now reads as follows: 

"Every such association shall adopt such constitution and 
by-laws not inconsistent with the constitution and laws of this 
state or the United States, as in the judgment of its members 
best will subserve its interests and purposes. All persons who 
sign such constitution shall be considered and held to be mem­
bers of the associatiQil, and be held in law to comply with all of 
its provisions and requirements." (Emphasis the writer's). 

It will be observed that the law as it now reads requires such asso­
ciation to adopt a constitution and by-laws such as in the judgment of 
its members best will subserve its interests and purposes. This language 
contemplates action on the part of the members and not of the board of 
directors. If the board of directors were permitted to amend the con­
stitution and by-laws after they had been adopted by the members, then 
the power of adoption vested in the members by law would be of little 
or no value. 

On June 22, 1895, the Court of Common Pleas of Darke County, 
Ohio, in the case of Bachman vs. Farmers' Mutual Fire Insurance Com-
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pany, held that the directors of a company organized under the law 
found in 74 0. L., 66, could not amend or alter the constitution and by­
laws of such a company. Error was prosecuted to the Circuit Court which, 
after quoting the provisions of section 5, supra, of the original act and 
the provision of the constitution and by-laws authorizing the directors to 
amend same, made the following observation: 

"Now, does this language that its constitution and by-laws 
may be amended at any meeting of the board of directors by a 
majority of the members present, mean members of the associa­
tion, or members of the board of directors? Certainly, if it means 
to authorize the constitution to be changed by a majority of the 
members of the board of directors, it is wholly invalid." 

This decision was affirmed by the Supreme Court without report. If 
the directors had no authority to amend the constitution and by-laws 
under the law as originally enacted a fortiori they have no legal right to 
make such amendment under the present law which contains the language 
"in the judgment of its members." 

In this connection, I have not been unmindful of section 9607, Gen­
eral Code, which reads as follows : 

"After such change in the plan of insurance by such associa­
tion, and the organization of such mutual fire insurance company, 
policies thereafter issued shall be in the name and by the author­
ity of the company, and the policies theretofore in force, and the 
by-laws, rules and regulations of such association, if not in con­
flict with the laws governing mutual fire insurance companies, 
shall remain in full force and effect until they have terminated or 
been lawfully changed by the company or its board of directors." 

This section applies only when such mutual association may re­
organize as a mutual insurance company under the provisi9ns of section 
9604, General Code, and has no application to the case which you pre­
sent. 

In specific answer to your question, I am of the opinion that mutual 
protective assessment associations, so-called, organized under the pro­
visions of sections 9593, et seq., General Code, may not provide that their 
by-laws may be amended by their boards of directors without action by 
the membership of such associations. 

Respectfully, 
THOMAS J. HERBERT, 

Attorney Ge1teral. 


