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4108. 

EXECUTORS AND ADMINISTRATORS-MAY EXCHANGE PART OF 
ESTATE REPRESENTED BY SHARES OF STOCK FOR SHARES IN 
A NEW CORPORATION-CONSENT OF PROBATE COURT NOT 
REQUIRED. 

SYLLABUS: 
By virtue of the provisions. of Section 10506-44, of the General Code, an 

administrator or an executor has the authority, when, in the use of his discretion 
it is advisable, to participate in the merger or reorganization of a corporation, 
to exchange shares of stock, which are part of the assets of the estate, for shares 
of stock in the new corporation, and it is not necessary, although probably advis­
able, to obtain the consent of the probate court to such transaction, unless it is 
necessary to invest additional funds from the estate in order to effect such 
merger. 

COLUMBUS, OHio, February 27, 1932. 

RoN. EvERETT F. FoLGER, Prosecuting Attorney, J1Iarietta, Ohio. 

DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion in 
answer to the following question: 

"I have been asked by the Probate Court of this county for a con­
struction of Section 10506-44 of the Ohio Probate Code providing for the 
participation in corporate reorganization by administrator or executor. 

The question we have before us is: 
'What authority has the administrator or executor to exchange bank 

stock coming into his hands by virtue of a will of his decedent for like 
bank stock in another banking institution; that is where there is a merger 
or 'Some other plan of reorganization being carried into effect, can .the 
administrator or executor of an estate holding bank stock in his possession 
as such administrator or executor exchange this stock under order of the 
Probate Court for stock in the other organization with which the bank 
is being merged or reorganized, and has the Probate Court the authority 
under this section to permit the administrator or executor to make such 
exchange?' 

If you will give me a construction of th~s statute I will appreciate 
it very much as this is an entirely new section and I have no construction 
of it and this opinion is requested for use by the Probate Court." 

Section 10506-44 of the General Code, referred to in your communication, 1s 
as follows: 

"Unless the instrument creating the trust forbids, a fiduciary shaiJ 
have power with respect to securitie!s held by him to do all of the things 
which an individual holder might do, including the power to exercise or 
sell subscription rights to accept in place of the stock held, new stock 
in the same corporation, or in the event of reorganization, sale or merger, 
in a different corporation, and with the approval of the court to invest 
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additional funds where required of all shareholders participating 111 a 
reorganization." 

This section, from its language, applies to all fiduciaries. By reason of the 
fact that in the Probate Code the legislature has seen fit to define the term 
"fiduciary" such definition is exclusive as to the meaning of ·Such term. Section 
10506-1 of the General Code, in so far as applicable, reads: 

"The term 'fiduciary' as used in this act means any person, associa­
tion or corporation * * appointed by and accountable to the probate 
court, and either acting in a fiduciary capacity for any person, association 
or corporation, or charged with duties in relation to any property, interest, 
trust or es'tate for the benefit of another." 

At the present time it is evident that this definition includes "executors, ad­
aministrators and guardians, whether of a minor or of an incompetent and trus­
t\'es appointed under the terms of a will." Transposing this definition into Section 
10506-44, supra, such •Section would then read: 

"Unless the instrument creating the trust forbids, any person, asso­
ciation or corporation appointed by, and accountable to the probate court, 
and either acting in a fiduciary capacity for any person, association or 
corporation, or charged with duties in relation to any property, interest, 
trust or estate for the benefit of another shall have power with respect 
to securities held by him to do all of the thin~ which an individual 
holder might do, including the power to exercise or sell subscription rights, 
to accept in place of stock held, new stock in the same corporation or in 
the event of a reorganization sale or merger, in a different corporation, 
and with the approval of the court to invest additional funds where re­
quired of all shareholders participtaing in a reorganization." 

It is thus apparent that there is no ambiguity in the language contained in 
such section, and it would be clearly applicable to either an administrator or an 
executor. AJs' stated by Judge Robinson, in Smith vs. Buck, 119 0. S., 103: 

"We are asked to ascertain the intention of the legislature from facts 
extraneous to the act and extraneous legislation, and then to interpret 
that which the legislature did enact as meaning that which we find, from 
such extraneous information and investigation, it intended to enact. 

This court, in the case of Slingluff vs. Weaver, 66 0. S., 621, declared: 
'The intent of the lawmakers is to be sought first of all in the lan­

guage employed, and if the words be free from ambiguity and doubt, 
and expre~s plainly and clearly and distinctly, the sense of the law­
making body, there is no reason to resort to other means of interpreta­
tion. The question is not what did the General Assembly intend to enact, 
but what is the meaning of what it did enact. That body should be held 
to mean what it has plainly expressed, and hence no room is left for 
construction." 

Therefore, even though I were of the opinion that the intent of the legisla-
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ture was not to authorize either an executor or an 'ldministrator to participate in 
a merger, I would be without authority to render such opinion. 

An examination of the language of Section 10506-44, supra, duscloses that the 
only time it is necessary to obtain the approval of the court in such transaction 
is when it becomes necessary for the shareholders to advance additional funds 
in order to participate in a reorganization, this being the express language of the 
legislature. 

Specifically answering your question, I am of the opinion that, by virtue of 
the provisions of Section 10506-44, of the General Code, an admini1s'trator or an 
executor has the authority, when, in the exercise of his discretion it is deemed 
advisable, to participate in a merger or a reorganization of a corporation to ex­
change shares of stock which are part of the assets of the estate for shares of 
stock in the new corporation and that it is not necessary, although probably ad­
vi,sable, to obtain the consent of the Probate Court to such transaction unless it 
is necessary to invest additional funds from the estate in order to effect such 
merger. 

Respectfully, 

GILBERT BETTMAN, 
A ttomey General. 

4109. 

SPECIAL ASSESSMENTS-RAILROAD COMPANY IN LIQUIDATION­
UNPAID INSTALLMENTS ARE PROVABLE CLAIMS AGAINST RE­
CEIVERSHIP ESTATE. 

SYLLABUS: 
When a railroad company has elected to pay that portion of a special assess­

ment assessed against it, in installments, and thereafter, before all of such inlstall­
ments have been paid, such corporation is placed in receivership for the purpose of 
liquidation, such remaini11g installments are a personal obligation of s!!ch corpora­
tion, and a provable claim against the receivership estate. 

CoLUMBUS, OHIO, February 27, 1932. 

HoN. PAUL A. Fr.YNN, Prosecuting Attomey, Tiffin, Ohio. 

DEAR SIR :-Thus will acknowledge receipt of your request for my opinion in 
answer to the following question: 

"The F. and F. Railway Company, IS 111 the hand9 of a receiver, and 
has been allowed by the Public Utilities Commission to discontinue ren­
dering service and sell the assets of the company. Among the claims 
against the company is that of taxes and asseSjSments. Some years ago 
some of the streets in Fostoria whereon tracks of the company were lo­
cated were improved. The company elected to pay the assessments against 
it in installments, which I believe were for a period of ten years. Some 
have been paid, some arc in arreans, and the balance are not yet due. 
The receiver claims that the authorities are not entitled to payment of 


