
2684. OPINIONS 

1473. 

APPROVAL, BONDS OF THE VILLAGE OF OAKWOOD, MONTGOMERY 
COUNTY-$35,000.00. 

CoLUMBus, Omo, December 30, 1927. 

Industrial Commisoion of Ohio, Columbus, Ohio. 

1474. 

PARTITION FENCE-LAND OWNED BY CEMETERY ASSOCIATION 
OUTSIDE OF i\IUNICIPALITY-COST OF REPAIRING OR BUILDING 
FENCE. 

SYLLABUS: 
Where land owned by a cemetery association outside of a m1micipality adjoins 

land of other persons, it is the duly of such cemetery association under the provisions of 
Sections 5908, et seq. of ihe General Code, to participate in the cost of the repairing or 
building of a partition fence, provided such fence will be of some,benejit to the lands of such 
cemetery association. 

CoLUMBus, Omo, December 30, 1927. 

HoN. JAMES S. McDEVITT, Prosecuting Attorney, !Jft. Vernon, Ohio. 

DEAR Sm:-This will acknowledge receipt of your communication of recent date 
requesting my opinion as follows: 

"I have been unable to find anything definite on the question as to what 
the law is as to fences which enclose a cemetery ground owned and operated 
by a cemetery association incorporated under the laws of Ohio. 

The specific instance which I have in mind is where a cemetery up until 
about some twenty years ago was owned by some church but was taken over by 
a cemetery association properly incorporated and which corporation is main­
tained and operated by virtue of the income of a certain trust fund which it 
has. During the time the church owned the cemetery and always since 
that time the fences have been kept in repair or rebuilt by the cemetery 
association and the adjoining land owner in equal shares the same as any 
partition fence between two farms. This particular cemetery is located just 
at the edge of a village corporation by the name of Martinsburg. 

The question which has arisen is whether or not a cemetery association 
must enclose its lands with a suitable fence at its own expense or is the gen­
eral statute as to partition fences applicable in this case. My understanding 
is that where a cemetery is owned and operated by township trustees that 
the duty falls on the township trustees to enclose the cemetery grounds but 
I have been unable to answer the question where the cemetery grounds are 
owned and controlled by a cemetery association." 


