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1920 Op. Att'y Gen. No. 20-1460 was overruled
by 2013 Op. Att'y Gen. No. 2013-035.
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Question® On above village contract, are such interest payments
logal? ”

It is to be assumed from the tenor of your statement that the originel construc-
tion contract was in all respects legal; and your inquiry will be considered upon that
assumption. It should perhaps be mentioned in this connection that it was not a
prerequisite to a valid contract that prior to the signing thereof funds be in the tress-
ury representing the entire share of cost that was to be borne by property owners;
for the so-called Burns law (Sections 3806 G. C. et seq.) has been held by the supreme
court to be inapplicable to the assessment share. (Comstock vs. Nelsonville, 61
0. 8. 288.)

Section 3915 G. C. authorizing municipal corporations to borrow money and
issuc interest bearing notes in anticipation of collection of special assessments, marks
the limit of authority in municipelities to bind themselves for interest in connection
with assessments, other than by issue of bonds. Hence, the substitute arrangement
whereby the contractor was to receive intcrest on past due estimates was without
legal warrant and void, affording the contractor no ground of recovery asgainst the
munieipality, even though there msy have been 2 considerstion on the contractor’s
part in thet he waived prompt payment of his estimates (Bridge Co. vs. Campbell,
60 O. S. 406).

But since the municipality did receive o consideration in that it was not held to
contract terms in payment of estimates and therefore was relieved of paying interest
on certificates of indebtedness, and since the interest has sctually been paid to the
contractolr, the situstion comes within the rule in State ex rel. Hunt vs. Fronizer, 77
O. 8. 7, with the result that the municipality may not recover back the interest.

Respectfully,
Joun G. Pricg,
Attorney-General.

1460.

MOTOR VEHICLES—LICENSE TAX FUNDS MAY NOT BE USED BY PO-
LITICAL SUB-DIVISIONS FOR PURCHASE OF ROAD REPAIR EQUIP-
MENT SUCH AS TRUCKS, ROLLERS, ETC.

Political subdivisions constituting districts of registration may not use funds coming
into their hands by reason of the motor vehicle license tax for the purpose of purchasing
road repair equipment, such as trucks, rollers, elc.

Corumaus, OnIlo, July 24, 1920.

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio.
GentLEMEN'—In your communication of recent date you request a written
opinion upon the following question:

“Can political subdivisions use moneys received under motor vehicle
license laws for the purpose of purchasing roed repair equipment, such as
trucks, vollers, etc.?”

Section 6309-2, 108 O. L. (Pt. 2), page 1083, which is material in connection with
the consideration of your inquiry, provides: '
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“The revenue collected under the provisions of this chapter shall be
distributed as follows*

(1) All fecs collected under this chepter shall be poid into the state
treasury to the credit of & fund to be designated as the ‘“strte maintensnce
and repair fund.’

(2) Tifty per centum of 2ll taxes collected under the provisions of
this chepter shell be for the use of the municipal corporation or county which
constitutes the district of registration as provided in this chepter. Such
moneys shell be paid into the treasury of the proper county as provided
herein and distributed as are other taxes. In the treasuries of such municipal
corporstions and counties, such moneys shall continue 2 fund which shall
be used for the meintenance and repeir of public roads and highways and
streets and for no other purpose, and shall not be subject to transfer to any
other fund. ‘Mesintenance and repair’ as used in this section, includes =all
work done upon any public roed or highwsay, or upon any street, in which
the existing foundeation thereof is used as the sub-surface of the improvement
thereof, in whole or in substantiel pext.

(3) Tifty per centum of 2]l texes collected under the provisions of
this chopter, shall be peid by the secretery of state into the stete tressury
to the credit of the ‘state maintenance and repair fund.

The ‘stzte meaintenance and repzir fund’ provided for herein shell be
aveailable for the use of the secretary of state in defraying the expenses in-
cident to carrying out and enforcirg the provisions of this chapter and for
the use of the state highway commissioner in the manner provided by law.
The general assembly shell meke appropriations therefrom for such purpose.”

A caoreful snalysis of this statute discloses 2 definite purpose in the mind of the
legisleture in the provisions therein made to distinguish the “msintenance and repair
fund” from sll other funds of 2 county or municipal corporation. The section defines
what is meant by the term “meintenance and vepzir’” and it is clear that funds de-
rived from the motor vehicle license tax in the hends of the district of registration
must he expended upon 2 highwey, the foundstion of which is in existence, and can-
not be used in 2 new construction. It will be observed that provision had already
been made at the time of this enactment whereby a county could purchase trucks
and equipment, and it is fair to assume that the legislature had this in mind which
accounts for the definite limitations provided therein with reference to the expendi-
ture of said funds and the failure to provide therein for the purchase of road equipment.

Section 7200, 107 O. L., provides in part as follows:

“The county commissioners may purchase such machinery, tools or
other equipment for the construction, improvement, maintenance or repair
of the highway, bridges and culverts under their jurisdiction as they may

deem necessary, which shall be paid for out of the road funds of the county.
* * £

It is believed that the only provision authorizing the county to purchase equip-
ment of the character you mention specifies the purposes for which it is to be used,
among other things, “construction” of highways. It will be observed that under
the provisions of section 6309-2, supra, maintenance and repair funds cannot be ex-
pended for new constructions. This fact strengthens the position that it was the
intent of the legislature, to limit the expenditure of this fund for materials and Iabor
in the maintenance and repeir of roads and streets, the foundation of which are already
in existence.

It will be further observed that at the time of the recent enactment of section
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6309-2 municipalities were empowered to purchase equipment to be used in connec-
tion with the construction, maintenance and repair of streets, and it is believed that
the same limitations will apply in reference to expenditures of the fund derived from
the motor vehicle license tax. That is to say, it was the intendment of this enact-
ment that the county or municipality should use the means provided for the purchase
of equipment and that the fund derived from the license tax should be used only in
the purchase of labor and material.

In an opinion of this department found in Opinions of the Attorney-General,
1918, Vol. 2, arid being No. 1513, the question presented was as follows:

“Under authority of sections 3839 et seq. of the General Code, can a
municipal corporation, through its officers, purchase a street flusher for
cleaning its strects, and include the initial cost of flusher as part of the cntire
cost and expense connected-with cleaning streets, the entive cost to be assessed
against properties abutting on streets so cleaned?”’

The opinion furnishes a negative answer to the inquiry, mainly upon the ground that
assessments made against property owners are to be based upon the cost and expense
connected with the work of sprinkling streets in “any year,” and that inasmuch as a
sprinkler would perhaps be serviceable for many years the initial cost of such an
equipment could not properly be charged as a part of the expense to be assessed in
connection with such work. It is believed that by analogy the reasoning in said
opinion is applicable to the situation at hand.

From a practical standpoint, it seems inconceivable that a county or municipality
would use such equipment as you describe exclusively in connection with the main-
tenance or repair of highways. Undoubtedly, such equipment would be used for
construction of new highways and other purposes. Therefore, it will be seen that if
by the most liberal construction the position were taken that by implication such
equipment could be purchased, its use would necessarily be limited strictly to the
maintenance and repair of highways. Such a construction does not secrmn tenable.

In specific answer to your inquiry, you are advised that it is the opinion of this
department that maintenance :nd repair funds of a coun y or municipal corporation
derived from the motor vehicle license tax may nct legally be expended in purchasing
road repair equipment, such as trucks, rollers, ete.

Respectfully,
JorNn G. PricE,
Altorney-General





