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3326. 

SOLDIERS' RELIEF COMMITTEE-TOWNSHIP AND WARD-U~AU­
THORIZED TO RECEIVE COMPENSATION FOR THEIR SERVICES. 

SYLLABUS: 
No authority exists whereby the members of a township or ward Joldiers' 

relief committee ma3• be compensated for their services. 

CoLUMBUS, OHIO, June 15, 1931. 

HoN. ALVIN F. WEICHEL, Prosecuting Attorney, Sandusky, Ohio. 
DEAR SIR:-Your recent request for my opinion reads as follows: 

"In regard to Section 2934 of the General Code of Ohio, can the 
Soldiers' Relief Commission employ the committee named in Section 
2934 on a remunerative basis to secure such list of ex-service men in 
their respective wards and townships?" 

Section 2934, General Code, reads as follows: 

"Each township and ward soldiers relief committee, shall receive all 
applications for relief under these provisions, from applicants residing in 
such township or ward, examine carefully into the case of each applicant 
and on the first Monday in May in each year make a list of all indigent 
soldiers, sailors and marines, and of their indigent parents, wives, widows 
and minor children, including widows of soldiers, sailors and marines 
who have remarried, but again have become indigent widows, who reside 
in such township or ward, and including the soldiers, sailors and marines 
of the Spanish-American war, or of the world war, and their wives, 
widows, indigent parents, minor children and wards, who have been 
bona fide residents of the state one year, and of the county six months, 
next prior to such first Monday in May, and who, in the opinion of such 
relief committee, requires aid, and are entitled to relief under these pro­
visions." 

This section was formerly Revised Statutes 3107-51. 

In an opinion found in Volume V of Opinions of the Attorney General for 
1900-1904, p. 27, the then Attorney General, in construing R. S. 3107-51, after re­
viewing several authorities, held that "the commissioners have no right to allow 
these several 'Soldiers' Relief Committees' any compensation for their services 
nor even pay them for money expended by them in the performance of their 
duties." 

While this section was subsequently amended in 94 0. L., 158, 107 0. L., 26, 
108 0. L., Pt. 1, p. 633, and 113 0. L., 466, no change has been made in this sec­
tion or in relative sections which might authorize the payment of compensation to 
township or ward soldiers' relief committees. 

In view of the foregoing, I believe that the holding of the opinion above 
referred to is still in force and effect. 

Respectfully, 

GILBERT BETTMAN, 

Attorne:v General. 


