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"Offices are said to be incompatible when from multi­
plicity of business in them they cannot be executed with care 
and ability, or when, their being subordinate and interfering 
with each other it induces a presumption that they cannot 
be exercised with impartiality and honesty." 

The instant case falls definitely within that rule. 
It is therefore my opinion that where a real property inventory 

corporation receives public funds under Section 5626-3, General Code, 
it must be considered a quasi-public corporation and as such, one of 
its directors cannot at the same time sen·e as president of the board 
of county commissioners when the county is making a contribution 
to the corporation for real estate inventory services permitted in Sec­
tion 5626-3, General Code, for an incompatibility of offices results 
where one person attempts to serve at the same time both the offices 
in question. 

3434. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

COUN"TY BOARD OF EDUCATION-MAP, DIAGRAM OR 
SURVEY-LOCATION COUNTY SCHOOL DISTRICTS­
YEARS 1938-1939-INTERPRETATION SECTIONS 7600-1 
TO 7600-8, INCLUSIVE, G. C. 

SYLLABUS: 
The provisions of Sections 7600-2, 7600-3, 7600-4 and 7600-5, Gen­

eral Code, are operative after January 1, 1939. 
The provisions of Sections 7600-1 and 7600-7, General Code, are 

operative after January 1, 1939, with the f!xception that the provisions of 
Section 7600-1, General Code only so far as they relate to ma!?ing it 
mandatory that a county board of ed-ncation adopt a plan of organi:::ation 
for the cottnty school district for each of the years 1935 to 1938, inclu­
sive, and the provisions of Section 7600-7, General Code, sttpra, onl:/ so 
far as they relate to making it mandatory that the director of edttcation 
approve the plan of organization for each of the years 1935 to 1938, in­
clusive, are ineffective and inoperative, after the year 1938. 

After the year 1938, a county board of education may adopt a plan 
of school district organization by changing or modifying its last plan of 
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organi.:::ation, as provid cd for in S cction 7600-8, General Code, if it 
strictly follows the procedure set forth in S cctions 7600-1, 7600-2, 7600-3, 
7600-4, 7600-5, and 7600-7, General Code. 

CoLUMBUS, Onro, December 20, 1938. 

HoN. E. N. DIETRICH, Director of Education, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR: This will acknowledge receipt of your recent communi­

cation, which reads as follows: 

"At the present time \\'e are confronted with certain 
legal questions which emanate from the construction to be 
placed upon Sections 7600-1 to 7600-9, inclusive, General 
Code. 

\Ve should appreciate your reply to the following spe­
cific questions: 

1. Are Sections 7600-1 and 7600-7, G. C. void after 
January 1, 1939? 

2. If Sections 7600-1 and 7600-7 are ineffective after 
1938, what procedure must a county board of education follow 
in legally modifying its plan of school district organization 
as provided in Section 7600-8, G. C.?" 

Section 7600-1, General Code, imposes a mandatory duty upon 
each county board of education in the State, on the first clay of Sep­
tember, 1935, and on or before the first clays of April in the years 
1936, 1937 and 1938, to prepare a diagram or map of the county, show­
ing :-the location of all school districts in the county, the location and 
character of barriers, the location of streams, natural barriers, each 
school building and route over which pupils are transported, a state­
ment of the size and condition of school buildings and number and 
ages of pupils attending; also to show on such map or diagram ter­
ritory in adjoining counties, or in any adjoining city or exempted 
village school district, which in the opinion of the county board of 
education should be attached. or detached from any such county, city 
or exempted village school district for the purpose of economy. The 
provisions of this section also make it mandatory, upon request of 
the county board of education for the board of education of any 
rural or village school district located wholly or partially within the 
county, to furnish any and all information the county board of edu­
cation may require in the preparation of such diagram or map. 

Upon completion of such diagram or survey as required by the 
provisions of Section 7600-1, supra, Section 7600-2, General Code, 
:-urther makes it mandatory upon each county board of education to 
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prepare a new diagram or map of the school districts in the county 
school district, prescribing the transfers of territory, elimination of 
school districts or the creation of new school districts which will provide 
a more economical and efficient S)'Stem of county schools, and that:­
this plan of school district organization shall be adopted on or before 
June 1st, annually. 

Section 7600-3, General Code, requires that before adopting the 
annual plan of organization each year, the county board of education 
shall call a meeting of all members of the various boards of education 
in the county district, as well as interested persons, for the purpose 
uf laying the proposed plan before them for advice and suggestions. 
It also provides for notice by publication of such bearing. 

Section 7600-4, General Code, requires another public hearing in 
event it becomes necessary to modify or change the adopted plan 
after the holding of a hearing as provided for in Section 7600-3, supra. 

Section 7600-5, General Code, provides that in case the affected 
boards of education fail to agree on the transfers of territory, the 
director of education is to decide upon such transfers of territory. 

Section 7600-6, General Code, provides that in case any county 
or other board of education fails to act, the director of education shall 
make a survey and adopt a plan of county school district organiza­
tion, and vests him with all powers and duties relative to the adoption 
of such plan that are imposed upon county boards of education by 
virtue of the provisions of Sections 7600-1 to 7600-4, inclusive, of the 
General Code. 

Section 7600-7, General Code, provides for approval of the adopted 
plan of organization by the director of education, in the following 
language: 

"On or before the 15th clay of October, 1935, and on or 
before the first day of July, 1936, 1937 and 1938, the county 
board of education shall transmit such adopted plan of organ­
ization to the director, who shall appro,·e the same, with such 
modifications and additions thereto as he deems desirable, 
and shall certify his approval to the county board of educa­
tion: Provided, however, that the director shall grant one or 
more hearings to the county board of education, to any af­
fected board of education and to any interested persons af­
fected, with reference to any such modification or additions. 
U pan appro val of the director, such plan of organization within 
any county shall take effect upon a date to be fixed by the 
director, and thereafter no school district or parts thereof shall 
be transferred or the boundar)' lines thereof changed ttnless 
such transfer or chmt.,qe of botmdary lines is in accordance" with 
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such adopted plan of orga11ization. Nothing in this act shall be 
construed as a delegation of authority to the county board of 
education or the director to create a debt in any school district 
for any purposes." (Jtalicizing the writer's.) 

Sections 7600-1 to 7600-7, inclusive, General Code, express a clear and 
evident intent on the part of the legislature to mandatorily require a 
reorganization of each county school district in the state, brought 
about by each county board of education during the years 1935, 1936, 
1937 and 1938 adopting a plan of organization for the school districts 
within the county district, which annually adopted plans will tend 
toward effecting such a result. 

However, there is nothing in these statutes which can be con­
strued or interpreted to mean after the adoption of the pian of organ­
ization for the year 1938, that no changes or alterations may be made 
which will alter the status of the county school distrid that had been 
effected previous to January 1, 1939, by the adoption of plans of 
organization for the county school district during the period of years 
from 1935 to 1938, inclusiYe. 

It is only reasonable to assume that although it is mandatory 
that a reorganization of all the county school districts throughout 
the state be affected in the period of four years-1935 to 1938, inclu­
siYe, the legislature realized that after the final plan of organization 
for the year 1938 had become effective, there may arise instances 
where a part or all of the plan of organization proved to be unwork­
able or inefficient, or through changed conditions or circumstances a 
plan adopted for a school district in the county school district in 
1938 may prove unworkable in 1939 or 1940. 

This contention is consistently borne out by the provisions of 
Section 7600-8, General Code, which reads as follows: 

''A county plan uf organization may be modified and 
changed, at any time after adoption, by a county board of 
education, or by the director, in the same manner as provided 
for the adoption of such plan." 

It is obvious that by the provisions of Section 7600-8, supra, a 
county board of education is authorized to modify or change after 
the year 1938, any plan of organization it may have adopted so long 
as it is clone in accordance with the previsions of Sections 7600-1, 
7600-2, 7600-3, 7600-4, 7600-5 and 7600-7, supra. 

The authority granted to the county board of education under 
the provisions of Section 7600-8, supra, is entirely discretionary, so 
far as the county board of education is concerned. 
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It thereiore must be said that, by Yirtue of the provisions of Sec­
tions 7600-1 to 7600-7, inclusi,·e, supra, it was mandatory for a county 
board of education to annually adopt a plan of organization for its 
entire county school district throughout the period of years 1935 to 
1938, inclusi,·e; that by Yirtue of the provisions of Section 7600-8, 
supra, after the year 1938, a county board of education may modify or 
change the existing organization of its county school district by 
adopting a new plan of organization whenever in its discretion it 
deems advisable, so long as the procedure for the adoption of the 
plan is in accordance with the provisions of Sections 7600-1, 7600-2, 
7600-3, 7600-4, 7600-5 and 7600-7, supra. 

This contention in no ~yise inconsistent with the provisions con­
tained in Section 7600-7, supra, that provides for approval by the 
Director of Education of the adopted plan of organization for each 
of the years 1935 to 1938, inclusive, and that after a plan of organiza­
tion has been adopted that "no school district or parts thereof, shall 
be transferred or boundary line changed unless such transfer or 
change of boundary lines is in accordance with stlch adopted plan of 
organization." If after the year 1938 a county board of education 
changed its 1938 plan of organization in accordance with procedure 
prescribed in Sections 7600-1 to 7600-5, inclusive, supra, after the 
adoption of such a plan of organization it would be necessary to 
secure the approval by the director of education of such adopted plan 
of organization, and thereafter any transfer or change of boundary 
line of a school district can be made in accordance with the last 
adopted plan of organization of the county board of education. 

As stated in 37 Ohio Jurisprudence, p. 388, "a statute can be re­
pealed only by express provision of a subsequent law or by necessary 
implication. Hence, a repeal is either express or implied. More­
over, a statute may expire on a specified elate by Yirtue of its own 
term of limitation." 

The conclusion, therefore, must be reached that the provisions 
in Section 7600-1, supra, only so far as they relate to making it man­
datory that a county board of education adopt a plan of organization 
for the county school district for each of the years 1935 to 1938, inclusive, 
and the provisions in Section 7600-7, supra, only so far as they relate 
to making it mandatory th~it the director of education approve the 
plan of organization for each of the years 1935 to 1938, inclusive, are 
inoperative after the year 1938, by virtue of the limitations expressed 
in the statutes themselves. 

The provisions of Section 7600-8, supra, are applicable only when 
a county board of education determines to act thereunder. It there­
fore must be said that after the year 1938, the provisions of Section 
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7600-6, supra, will not be operative since no mandatory duty to act 
will be imposed on a county board of education, and therefore no 
occasion will arise whereby it vvill be mandatory for the director of 
education to make a surv~y and adopt a plan of organization because 
of failure of the county board of education to act. The provisions of 
Section 7600-6, supra, expire after the year 1938, by virtue of the 
provisions of the section itself. 

Therefore, in specific answer to your questions it is my opinion 
that Sections 7600-1, 7600-2, 7600-3, 7600-4, 7600-5 and 7600-7, General 
Code, are not void after January 1, 1939; that after the year 1938, a 
county board of education may adopt a plan of school district organ­
ization by changing or modifying its last plan of organization, as 
provided for in Section 7600-8, General Code, if it strictly follows 
the procedure set forth in Sections 7600-1, 7600-2, 7600-3, 7600-4, 
7600-5 and 7600-7, General Code. 

3435. 

Respect£ ully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

MILK SANITATION CODE-PUBLIC HEALTH SERVICE­
STANDARD MILK ORDINANCE AND CODE-UNITED 
STATES TREASURY DEPARTMENT-UNITED STATES 
DEPARTMENT OF AGRICULTURE - ORDERS, REGU­
LATIONS BY BOARD OF HEALTH-PUBLICATION IN 
ENTIRETY, NOT BY TITLE ONLY-EMERGENCY MEAS­
URES-IMMEDIATELY EFFECTIVE, NOT REQUIRED 
TO BE PUBLISHED-POWERS-CITY BOARD OF 
HEALTH-GENERAL HEALTH DISTRICT. 

SYLLABUS: 
1. Orders or regulations adopted by a board of health of a city or 

of a general health district intended for the general Pttblic are required to 
be published in their eutirety and not by title only. 

2. Such orders and regulations when adopted as emergency meas­
nres become immediately effective and are not required to be published. 

3. The board of health of a city or general health district may 
adoPt orders and rcgulatious by reference to the United States Public 


