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fill such vacancy, who shall serve until the next regular election for 
justice of the peace, and until his successor is elected and qualified. 
The trustees shall notify the clerk of courts of such vacancy and the 
date when it occurred." 

It is apparent from a reading of Section 1723, General Code, that upon the 
failure of a justice of the peace to give additional surety when required by 
the trustees of the township, the office shall be deemed vacant, and the trustees 
shall give notice of a new election to fill such vacancy. 

Since a vacancy exists in such office, the provisions of Section 1714, General 
Code, relative to the filling of a vacancy in the office of justice of the peace 
apply. Consequently, the trustees of the township in question should appoint a 
qualified resident of the township to fill such vacancy who shall serve until the 
next regular election for justice of the peace and until his successor is elected 
and qualified, which election must be held in the odd-numbered years. (See 
Section 4785-4, General Code). And, under the principles announced in the case 
of State ex rei. Harsha vs. Trexe/, No. 23474, Supreme Court of Ohio, (Ohio 
Bar, April 11, 1932), the next regular election for such office would be in 
November, 1933. 

.. 

4400. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

NURSE'S SERVICES-CARE OF INDIGENT INSANE PERSON-PROPER 
·cHARGE AGAINST TOWNSHIP WHERE SUCH PERSON HAS 
LEGAL SETTLEMENT. 

SYLLABUS: 

U pan comp/iauce with the terms of section .3480-1, General Code, the paymeut 
for the services of nurses inwrred in the care of an indigent £nsane person 
temporarily maintained in a city hospital, ts a proper charge on the township in1 
~uhich said person had a lt!gal settlement. 

CoLUMBUS, OHIO, June 8, 1932. 

HoN. EMMITT L. CRIST, Pr01sewting Attorney, Circleville, Ohio. 

DEAR SIR:-Your recent request for my opinion reads as follows: 

"Several months ago the Probate Judge of our County, after due 
consideration, made a finding against a man on a lunacy inquest, and 
at the time the insane person was not expected to live and was held 
temporarily in the City Hospital, where the services of two nurses were 
required to properly care for him. This man was taken to the City 
Hospital by an agreement of the family, and at that time the Probate 
Judge had not committed the patient to any institution. The family 
was indigent and the Trustees of the Township wherein the man had a 
legal settlement were notified within three days and assumed the pay­
ment of the City Hospi"tal bill, but did not agree at any time to pay 
the two nurses required due to the condition of the patient, and said 
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Trustees now refuse to pay the nurses. The question for your con­
sideration is whether the County or the township trustees should pay 
the two nurses for the services rendered in this case. 

I might further add that the services of the nurses did not go with 
the hospital bill as far as the Trustees knew, and it was due to the 
violent tendencies of the patient that a day and night nurse became 
necessary for the proper security of all concerned." 

Section 10501-53, paragraph 6, General Code, states that a probate court shall 
have jurisdiction "to make inquest> respecting lunatics, insane persons, idiots 
and deaf and dumb persons, subject by law to guardianship." It should be noted 
that a finding of insanity under such section docs not impose a duty upon the 
state or county to support such insane person. The procedure for commitment 
to various state institutions for the insane and the method for the support of 
such persons are contained in other sections of the General Code. See sections 
1953, et seq., General Code. 

Section 3480-1, General Code, reads as follows: 

"When a person requiring mecl'cal services or the services of a 
hospital, in ca:;es other than contagious, has a legal settlement in a muni­
cipality or township within the same county but other than that in 
which the service is rendered, and such person is unable to pay the 
expenses of such service, the municipality or townsh:p rendering such 
service shall notify, in writing, the proper officials of the municipality 
or township of legal settlement of such person that such services arc 
being rendered. Such written notice shall be sent within three days if 
the fact of non-residence is disclosed upon the beginning of such serv-. 
ice or admission to such hospital, or within three days after discovery 
of such fact if the same be not disclosed as above. Thereupon the 
municipal'ty or township of legal settlement shall be liable for such 
services at the established rate of the municipality or township rendering 
such service and shall pay for the same within thirty days after date of 
the sworn statement covering such expenses, which sworn statement 
shall be sent to the proper officials of the municipality or township of 
legal settlement within twenty days after the: discharge of such persons. 
If the notice of such service be not sent to the municipality or township 
of legal settlement within three days after the disclosure by such person 
or the discovery of such non-residence, such municipality or township 
shall be liable only after the receipt of such notice. Nothing herein con­
tained shall prevent the removal of such person, or the assumption of 
care of such person, by the municipality or township of legal settlement, at 
its expense, but such removal or a>sumption shall not relieve such muni­
cipality or township from liability for the expenses theretofore incurred 
by the municipality or township rendering such service. Any such person 
who does not, upon discharge, pay for such services at the established 
rate therefor shall, for the purposes of this act, be deemed indigent 
insofar as the municipality or township rendering such service is con­
cerned. The municipality or township of legal settlement is hereby subro­
gated to all the rights of the municipality or township rendering such 
service to such person." 

Your question then resolves itself into a determination as to whether or not 
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the term "services of a hospital" in the above section includes "nursing." Of 
course the term hospital in its strictest .meaning connotes a building only. It 
would seem, however, construing the term "services of a hospital" liberally, as 
is the rule of construction in regard to sections relating to public relief and 
according to its usual meaning, the same would include nursing services. 

In view of the provisions of section 3480-1, General Code, and in consideration 
o-f the fact that no legal procedure is disclosed in your communication as a 
result of which the patient in question became a county charge, I am of the 
opinion that upon compliance with the terms of section 3480-1, General Code, 
the payment for the services of nurses incurred in the care of an indigent insane 
person temporarily maintained in a city hospital, is a proper charge on the town­
ship in which said person had a legal settlement. 

4401. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

MUNICIPALITY-lVIAY MAKE REASONABLE CHARGE FOR USE OF 
WATER METERS-FUND MAY NOT BE USED FOR GENERAL 
MUNICIPAL PURPOSES. 

SYLLABUS: 

1. A non-charter city may make a reasonable charge for ihe use of its 
~mter meters by users of water supplied by it. 

2. A charge for the use of city owned water meters cannot be levied as a 
tax for the purpose of raising revenue for general municipal purposes, and th~ 

payment into the general fund of money realized from meter rentals would 
constitute an unlawful transfer of funds. 

CoLUMBUS, OHIO, June 8, 1932. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN :-I acknowledge receipt of your recent communication which 
reads in part as follows: 

"At the request of the City Solicitor of Warren, Ohio, we are sub­
mitting the following question for your opinion: 

Is an Ohio non-charter city council vested with power, under Sec-
3 of Article XVIII of the State Constitution, to levy· and collect a 
meter use license tax from persons purchasing water from the city owned 
water system, through city owned meters? 

If an affirmative answer is given to the above, the further question 
arises whether, since the meters are owned by the water works depart­
ment of the city, the revenue derived from such a license tax could 
be used for general purposes, and we ask that this question also be con­
sidered." 

The city solicitor's letter, a copy of which was inclosed with your communica­
tion, shows that what is termed as a meter use license tax is a charge which is 
proposed to be made for the use of water meters. 

24-A. G. 


