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1535. 

ROADS AND HIGHWAYS-TOWNSHIP ROAD DISTRICT NOT AUTHOR­
IZED TO USE BALANCES REMAINING FROM BOND ISSUES AFTER 
COMPLETION OF ROAD IMPROVEMENT-HOW BALANCES MAY 
BE USED. 

A township road district (sections 3298-25 et seq., G. C.) is not authorized to use 
balances remai11ing from bond issues after the completion of road improvemen~ 
projects upon improvements other than those for which such bonds were issued, nor 
is it authorized to invest such balances in other bonds of the district. It may, how­
ever, use the balauces in redeeming before maturity, the bonds out of the proceeds 
of which such balances remain, providing the holders of the bonds consent to such 
redemption. 

CoLUMBUS, 0Hro, August 30, 1920. 

HoN. CALVIN D. SPITLER, Prosecuting Attorney, Tiffin, Ohio. 
DEAR SIR :-You have submitted for opinion a statement of facts and inquiry 

which may be summarized as follows: 

In 1918, the trustees of a certain township, proceeding as authorized 
by sections 3298-25 et seq., G. C. erected a township road district, and there­
after under authority of said series of sections adopted ten separate reso­
lutions for the improvement of ten certain roads in said district, total 
expense of improvements to be paid out of levy on grand duplicate of the 
road district or out of any improvement fund of the district available. 
Bonds were authorized and sold in amounts not greater than the aggregate 
sums estimated for such total expense, the proceeds of each bond issue 
being kept in a separate fund applicable to the improvement of the road in 
respect to which the particular issue was authorized. All of the improve­
ments were completed by contract at a less cost than had been estimated, 
leaving now an aggregate balance of eleven thousand dollars in the several 
funds produced by the sale of bonds, which balance is deposited "in the 
depositary of said township and road district and bears interest at the rate 
of three per cent. per annum." 

Query: May said balance be used for any of the three following pur-
poses: 

1. Improvement of other roads in the district. 
2. Investment in other bonds of the road district. 
3. The purchase (or retirement before maturity) of a portion of the 

several issues of bonds from which the balances were derived. 

In connection with your statement and inquiry. you suggest in substance that 
inas~uch as the district as a whole is bearing the cost of the improvements and has 
bound itself to make a levy upon the taxable property of the district for the redemp­
tion of the bonds, without any assessment of affected lands and without charge to 
any other political subdivision than the road district itself, the situation is the same 
as if the district had issued general road improvement bonds, and that consequently 
it would seem that the balances in question might be treated as "any read improve­
ment fund of the district available therefor" as that expression is used in section 
3298-40, providing that the district may assume the whole cost of a district road 
improvement. You add that while section 3298-45 (authorizing issue of bonds) pro­
vides that 
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"The proceeds of such bonds shall be used exclusively for the payment 
of the compensation, damages, costs and expense of the improvement for 
which they are issued," 
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yet on the other hand no specific provision is made as to what shall be done with 
that part of the proceeds which have been found to be unnecessary for the doing 
of the improvement work. 

In reply to your suggestions, your attention is called to an opinion of this de­
partment (No. 887) of date December 24, 1919, now appearing in print, Opinions of 
Attorney-General, 1919, Vol. II, page 1573, wherein it was pointed out in connection 
with road improvement by county commissioners, that there was no such thing as a 
general road improvement bond issue, and that while authority for the levy (section 
6926) was couched in general terms, yet a bond issue in anticipation of such levy 
(section 6929)- must have reference to and grow out of a specific improvement 
project. By comparing sections 6926 and 6929 G. C. with sections 3298-44 and 
3298-45, you will find that the general structure is the same; so that what was said 
in the opinion mentioned is applicable to the latter two sections. The principle 
stated seems to have been fully recognized and adhered to in the issue of the ten 
sets of bonds in question. 

We are thus brought to the provisions of section 5654 G. C. (103 0. L. 521) 
which reads: 

"The proceeds of a special tax, loan or bond issue shall not be used for 
any other purpose than that for which the same was levied, issued or made, 
except as herein provided. When there is in the treasury of any city, village, 
county, township or school district a surplus of the proceeds of a special 
tax or of the proceeds of a loan or bond issue which cannot be used, or 
which is not needed for the purpose for which the tax was levied, or the 
loan made, or the bonds issued, all of such surplus shall be transferred 
immediately by the officer, board or council having charge of such surplus, 
to the sinking fund of such city, village, county, township or school district, 
and thereafter shall be subject to the uses of such sinking fund." 

While this section does not in terms mention township road districts, it is plain 
that the legislative policy as shown in the first sentence is applicable to St'ch districts. 
In any event, the fact remains that the provision above quoted from section 3298-45 
to the effect that the proceeds of the bonds shall be used exclusively in payment for 
the improvement on account of which the bonds are issued, operates to prohibit the 
application of the whole or any part of such proceeds to other improvements. 

As we thus have the general provisions of section 5654 prohihiting the use of 
the proceeds of a bond issue for a purpose other than that for which the issue was 
authorized, as well as the special provision noted from section 3298-45 relating par­
ticularly to the character of bonds now in question, we are not free to conclude 
that balances remaining from such proceeds may be used on other work merely 
because the district as a whole will be the exclusive source of funds for such other 
work and will consequently be at no financial loss if it makes such use of the 
balances. 

The foregoing observations furnish negative answer to the first part of your 
question. 

The second part of your question is also answered in the negative, for the 
reason that no machinery for investment of balances of bond funds has been pro­
vided for township road districts. 

As to the third part of your question, whether the balances may be applied in 
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redemption of a portion of the particular issue of bonds out of which such balances 
have arisen: The prohibition above noted against the use of the proceeds of bonds 
for any other purpose than that for. which the bonds were issued, leaves no course 
open except use for sinking fund purposes. Since redemption of the bonds in ques­
tion constitutes a sinking fund purpose, no reason is perceived why such use may 
not be made, provided of course that the holders of the bonds agree to their redemp­
tion before maturity,-for it is to be presumed that the option was not reserved to 
the district by the terms of the bonds for redemption before maturity. It may be 
aclclecl that the township district might accomplish practically the same thing as such 
redemption before maturity, by decreasing its sinking fund levy for the time being, 
to the extent of the eleven thousand dollars on hand for sinking fund purposes. 

1536. 

Respectfully, 
]OHN. G. PRICE, 

Attorney-General. 

COUNTY SURVEYOR- SALARY-HOW REIMBURSED BY STATE 
WHERE SURVEYOR HAS CHARGE OF HIGHWAYS, BRIDGES AND 
CULVERTS OF HIS COUNTY UNDER CONTROL OF STATE. 

In reimbursing the county in an amount equal to one-fifth of county sur­
·veyor's salary, when the county sztrvcyor has charge of the highways, bridges and 
culverts of his county under control of the state, as provided by section 718Z G. C., 
the State Highway Commissioner is not required to make reimbursemmt monthly, 
but may fi.t: such periods for reimbursement as he in the exercise of sound discretion 
with regard to the public interest may find reasonable. Periods of six months not as 
a matter of law unreasonable. 

CoLUMBUS, OHIO, August 30, 1920. 

HoN. A. R. TAYLOR, State Highway Commissioner, Columbus, Ohio. 
DEAR Sm :-Receipt is acknowledged of your letter of recent elate reading: 

"Section 7182 of the General Code provides that when ~ county sur­
veyor has charge of the highways, bridges and culverts of his county under 
the control of the state, an amount equal to one-fifth of his salary shall 
be paid by the state to the county upon warrants issued therefor by the 
auditor of state against the State Highway Improvement fund upon the 
requisition of the state highway commission. 

I desire to know whether or not it is necessary to issue vouchers 
monthly, or it would be sufficient to issue vouchers semi-annually or an­
nually. Issuing vouchers monthly makes it necessary to write 88 vouchers 
per month. By issuing them semi-annually, 88 vouchers would suffice for 
~he six months. 

Inasmuch as the surveyor draws his salary from the county in full 
and the state recompenses the county for one-fifth of the county sur­
veyor's salary, it occurs to me that owing to the amount of labor saved 
in drawing vouchers, that payments at least once each six months would 
be sufficient." 

Said section 7182 reads in full: 


