
170 OPINIONS 

147. 

DISAPPROVAL, ARTICLES OF INCORPORATION OF THE NORTH 
A:\IER ICAN :\IUTUAL BENEFIT ASSOCIATION. 

COLUMBUS, OHIO, February 17, 1933. 

HoN. GEORGE S. l\IvERS, Secretary of State, Columbus, Ohio. 

DEAR Su{ :-I acknowledge receipt of the Articles of Incorporation of the 
North American :\Iutual Benefit Association, together with a copy of its Con­
stitution and By-laws. 

The first paragraph of these Articles reads as follows: 

"The undersigned, a majority of whom are citizens of the United 
States, desiring to form a corporation, not for profit, under the General 
Corporation Act of Ohio, do hereby certify:" 

As special provisions arc made for incorporation of insurance companies, 
those special provisions and not the General Corporation Act of Ohio apply. 
The Articles therefore should state under what provisions of the General Code 
the association is to be incorporated, rather than under the General Corporation 
Act of Ohio. 

I have examined the Constitution and By-laws and I am unable to determine 
under what provisions of the insurance laws this association is to be incorporated. 
Our insurance laws provide for certain types of life insurance companies or 
associatiOns. These arc legal reserve, stock or mutual companies, mutual pro­
tective associations and fraternal benefit societies, and I do not believe that this 
association comes within any of those classes. 

I am therefore herewith returning to you the Articles of Incorporation and 
the copy of its constitution and By-laws without my approval. 

Respectfully, 
JoHN W. BRICKER, 

A ttomey General. 

148. 

COSTS-JUSTICE OF. THE PEACE-SECTION 10317 G. C. LUIITED TO 
JUSTICES' COURTS AND CERTAIN :\fUNICIPAL COURTS. 

SYLLABUS: 
The provi~io11s of section 10317, Geueral Code, apply ouly to civil actions in· 

Justices' Courts and to such actio11s in Municipal Coztrts where the statutes relat­
ing to such courts expressly pro·vide that the fees and. costs shall be taxed in the 
same manner as is pro·<•ided for such actions bef o1·e a justice of the peace. 

CoLU:IHlUS, Omo, February 18, 1933. 

HoN. JoHN 'vV. BOLIN, Prosewting A /tome}', A tlze11s, Ohio. 

DEAR Sm :-1 acknowledge receipt of your communication which reads as 
follows: 



ATTORNEY GEXERAL. 

"Please give me your opinion as to Section 10317 of the General 
Code of Ohio, whether or not this Section applies to Justice Courts only 
or to all Courts." 
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Section 10317, General Code, is a part of chapter 6 of title II, part third of 
the Code. This title relates to and is entitled "Procedure in J usticc's Court." A 
reading of the statutes under this title clearly shows that they arc to apply only 
to civil actions in the Courts of Justices of the Peace, except where other statutes 
expressly provide that other courts shall be governed by these statutes. Section 
10317, General Code, reads as follows: 

"If a witness, subpoenaed, attends and is not examined by either 
party, the costs of such witness must be paid by the party ordering the 
subpoena, unless the adverse party, by confessing the matter or otherwise, 
renders the examination unnecessary." 

In several of the acts creating municipal courts, it is expressly provided that 
m actions where such courts have the same jurisdiction as that of a justice of the 
peace, the fees and costs shall be the same and taxed in the same manner as 

·is provided for such actions before a justice of the peace. In such cases, section 
10317 would apply. 

I find no provision similar to that of section 10317, General Code, which 
would apply to other courts, and they would therefore be governed by the gen­
eral provision that witness fees shall be taxed in the bill of costs. Section 3011 
to 3014, General Code, both inclusive. In such cases, the fees ·of persons 
subpoenaed as witnesses, although not called upon to testify, are included in the 
judgment for costs and mu~t be paid by the losing party, provided such wit­
nesses were subpoenaed in good faith. Tn the case of Pewzsyl-c·ania Fire Insurance 
Company vs. Carnahan, 10 C. D. 225, 19 C. C. 97, it was held as follows: 

"Fees for Witnesses not examined may be included in costs. The 
fees of persons subpoenaed as witnesses, on the part of the prevailing 
party, though such persons arc neither sworn nor examined as witnesses 
at the trial, provided they were subpoenaed in good faith, may be included 
in the judgment for costs." 

I am of the opinion therefore that the provlswns of section 10317, General 
Code, apply or'lly to civil actions in Justices' Courts and to such actions in Muni­
cipal Courts where the statutes relating to such courts expressly provide that 
the fees and costs shall be taxed in the same manner as IS provided for such 
actions before a justice of the peace. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 


