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cated upon the normal expectancy of life. On this hypothesis it is arguable that 
William, Francis and Elinor are to be considered as the successors of their re­
spective distributive shares when final distribution is made, because their expect­
ancies of life run beyond the period of distribution. 

This theory is believed to be incorrect. It is not sustained by any of the cases 
from other jurisdictions in which similar statutes are found, which cases have been 
frequently cited in other opinions to the commission. 

2085. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

NEWSPAPERS-WORD "CIRCULATION" AS USED IN SECTION 6251 
G. C. COXSTRUED. 

The word "circulation", as used in the proviso to section 6251 G. C., which 
prescribes rates of charges for legal advertisements, means the bona fide circulation 
of the issue of the newspaper in which the advertisemellt is published. 

CoLUMnus, OHIO, l\fay 18, 1921. 

Bureau of InsPection a11d Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN:-Your letter of recent date relative to the meaning of section 

6251 G. C., was duly received. 
After conferring with l\Ir. Halbedal, one of your deputy supervisors, I under­

stand that the question you desire answered is whether or not the word "circula­
tion", as used in the proviso of the section, means the average daily circulation of 
the newspaper, or the circulation of the particular issue or issues of the paper in 
which the legal advertisement is published. 

Section 6251 G. C. reads as follows: 

"Publishers of newspapers may charge and receive for the publication 
of advertisements, notices and proclamations required to be published by 
a public officer of the state, county, city, village, township, school, benevolent 
or other public institution, or by a trustee, assignee, executor or admin­
istrator, the following sums, except where the rate is otherwise fixed by 
law, to-wit: For the first insertion, one dollar for each square, and for 
each additional insertion authorized by law or the person ordering the 
insertion, fifty cents for each square. Fractional squares shall be esti­
mated at a like rate for space occupied. In advertisements containing 
tabular or rule work fifty per cent may be charged in addition to the fore­
going rates. Providing, however, newspapers having a circulation of over 
one hundred thousand shall charge and receive for such advertisements·, 
notices and proclamations, rates charged on annual contracts by them for 
like amount of space to other advertisers who advertise in its general dis­
play advertising columns." 

The statute, it will be observed, makes no attempt to restrict <Jr limit the 
meaning of the word "newspapers" to any particular kind or class of newspapers. 
The word obviously includes any newspaper qualified to publish legal advertise­
ments, whether it be published daily, semi-weekly, tri-weekly or weekly, and re-
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gardless of the day or days of the week on which it may be published. It will also 
be noted that this statute does not require that a newspaper in which a legal adver­
tisement is published, shaiJ have any particular circulation. In fact, all that the 
statute docs is to provide rates of charges, aiJ other matters being left to other 
statutes. 

It would seem, therefore, that the amount a newspaper is entitled to charge 
and recci,·e under section 6251 G. C. for a particular advertisement, whether it be 
one requiring one or more insertions, will depend upon the bona fide circulation of 
the issue of the newspaper in which each insertion is published. In other words, 
and by way of illustration, 

(a) If the circulation of each issue in which the advertisement is published 
is 100,000 or less, the charge (except for tabular or rule work, or where the rate 
is otherwise fixed by law) would be one dollar per square for the first insertion, 
and fifty cents per square for each additional insertion,-fractional squares to be 
estimated at a like rat(!, for space occupied. For advertisements containing tabular 
or rule work, fifty per cent may be charged in addition to the foregoing rates; 

(b) If the circulation of each issue in which the advertisement is published 
be over 100,000, the charge for each insertion may be the rates charged by the 
newspaper on annual contracts for like amount of spa':ce to other advertisers who 
advertise in the newspaper's general display advertising columns; 

(c) If during the publication of an advertisement required to be published 
two or more times, the circulation of the newspaper fluctuates from 100,000 more 
or Jess, the total amount that could be charged for a completed advertisement 
would be the sum of the several amounts the newspaper is entitled to charge for 
each insertion,-each one of the several amounts making up the total charge to be 
computed according to the rate applicable to the particular issue of the newspaper 
in which the advertisement was published, as set out in paragraphs (a) and (b), 
supra. That is, when the circulation of any particular issue was over 100,000, 
the rate applicable thereto would apply, and when 100,000 or less, the rate applicable 
to that circulation would apply, etc., and the sum of all would be the total charge. 

Your inquiry does not involve any question as to what particular qualifications 
a newspaper shall possess in order to be entitled to publish legal advertisements, or 
in what particular newspaper legal advertisements may be published, for as al­
ready stated, aiJ that section 6251 G. C. deals with are rates of charges that may 
be made by newspapers qualified to publish legal advertisements. Such questions 
can only arise under statutes which make provision for the publication of legal 
advertisements, none of which are involved at this time. 

You are therefore advised that the word "circulation", as used in the proviso 
to section 6251 G. C., means the bona fide circulation of the issue of the newspaper 
in which the legal ach·ertisement is published. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

Attorney-General. 


