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5280. 

COUNTY TREASURER-COMPENSATION RECEIVED FROM 
CONSERVANCY DISTRICT MUST BE PAID INTO COUNTY 
TREASURY. 

SYLLABUS: 
The compensation recei7!ed by the county treasurer under the pro­

visions of Section 6828-56, General Code, should be paid into the cotmty 
treasury pursuant to Section 2977, General Code. 

CoLUMBUS, OHio, March 21, 1936. 

Bureau of Inspection and Supervision of Pt~,blic Offices, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN : This will acknowledge receipt of your request for my 
opinion, which reads as follows : 

"You are respectfully requested to furnish this department 
your written opinion upon the following: 

Section 6828-56, General Code, provides for the collection of 
conservancy taxes by the county treasurer, artd contains a pro­
vision that the county treasurer shall retain for his services one 
per cent of the amount he collects on delinquent taxes. 

Question: May the county treasurer retain for his own use 
the one per cent of the delinquent taxes collected by him, or is he 
required to pay the same into the county treasury to the credit 
of the general fund, under the provisions of Section 2977, Gen­
eral Code?" 

Section 6828-56, General Code, was passed in 104 0. L., Page 48 
( 1914), as part of the Conservancy Act. This section reads in full as 
follows: 

. "If any county treasurer or other person entrusted with the 
collection of these assessments refuses, fails or neglects to make 
prompt payment of the tax or any part thereof collected under 
this act to the treasurer of said district upon his presentation of 
a proper demand, then he shall pay a penalty of ten per cent on 
the amount of his delinquency; such penalty shall at once become 
due and payable and both he and his securities shall be liable 
therefor on his official bond. The said county treasurer shall re­
tain for his services one per cent of the amount he collects on 
delinquent taxes." 
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Section 2977, General Code, was passed in 98 0. L., Page 89 (1906). 
This section was amended in 108 0. L., Pt. 2, Page 1216, ( 1919). How­
ever, the amendment merely changed the section to include the surveyor 
(now county engineer). This section now reads as follows : 

"All the fees, costs, percentages, penalties, allowances and 
other perquisites collected or received by law as compensation for 
services by a county auditor, county treasurer, probate judge, 
sheriff, clerk of courts, surveyor or recorder, shall be so received 
and collected for the sole use of the treasury of the county in 
which they are elected and shall be held as public moneys belong­
ing to such county and accounted for and paid over as such as 
hereinafter provided." 

The question you present revolves itself around the intent of the legis­
lature when they enacted Section 6828-56, General Code, supra. Did the 
legislature, when they used the language "shall receive for his services one 
per cent" mean that the county treasurer shall receive this sum for his own 
personal use or did the legislature intend that he should turn this money 
into the county treasury under the provisions of Section 2977, General 
Code? 

Since the legislature did not expressly amend or repeal Section 2977, 
General Code, the question arises as to what was the intent of such body 
in enacting Section 6828-56 without changing said Section 2977, General 
Code. It is a well known principle of law that the legislature is presumed 
to know the existing law relating to subjects with which it deals. See 
Lewis' Sutherland Statutory Construction (2nd Ed.), Vol. II, Section 447, 
Page 852. See also 55 0. S. 82, 89. The following appears in the above 
work on statutory construction at Page 852: 

"* * * * * * * * * 
The legislature are presumed to 'know existing statutes, and 

the state of the law, relating to the subjects with which they deal. 
Hence, that they would expressly abrogate any prior statutes 
which are intended to be repealed by new legislation. \Vh"ere 
there is no express repeal none is deemed to be intended, unless 
there is su-ch an inconsistency as precludes this assumption; then 
it yields only to the extent of the conflict. * * *" 

When the legislature enacted Section 6828-56, it knew or is presumed 
to have known that Section 2977, General Code, requires the county treas­
urer to turn in all allowances to the county treasury. How then can the 
legislature be said to have intended anything else than that the county 
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treasurer should turn this allowance into the county treasury under the 
terms of Section 2977, General Code? Wherever possible, effect should 
be given to the language of all statutes. It is possible to read the two 
sections together in perfect harmony by holding that the allowance the 
county treasurer receives under Section 6828-56, General Code, should be 
paid into the county treasury, pursuant to Section 2977, General Code. 
The following comment in reference to Section 2977, General Code, is to 
be found in 11 Ohio Jurisprudence, Paragraph 189, Page 448: 

"Prior to the enactment of the Salary Act, county treasurei"s 
were compensated by fees and percentages on tax collections, etc. 
The present statute contains provisions for the payment of certain 
fees to a county treasurer who collects overdue taxes by distress, 
or who collects delinquent taxes assessed in another county against 
a resident of his county. Provision is also made for the allowance 
to the treasurer, on his semi-annual settlement with the county 
auditor, of certain percentages on money collected by him on tax 
duplicates, including the inheritance tax duplicate. 

The treasurer must certify at each semi-annual settlement 
that the fees and percentages allowed him in such settlement, to­
gether with any other specified fees allowed him by or in pur­
suance of law, are all the fees allowed, paid to, or received by him 
during the six months preceding the settlement, and he must tes­
tify under oath to the correctness thereof. 

These provisions of the statute must, of course, be construed 
in connection with the provisions of the Salary Act which make 
the salary and compensation provided thereby a substitute for all 
fees, costs, etc., collected and received by the county treasurer 
and other officers to whom it relates, limit their compensation in 
any case to $6,000, require all fees, etc., to be received for the sole 
use of the county treasury, and forbid the collection of fees from 
the county." 

In view of the above, and without extending this discussion, it is my 
opinion in specific answer to your inquiry that the compensation received 
by the county treasurer, under the provisions of Section 6828-56, General 
Code, should be paid into the county treasury pursuant to Section 2977, 
General Code. 

Respectfully, 
JoHN W. BRICKER, 

Attorney General. 


