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PROXY-::\fDIBER OF DISTRICT ADVISORY COUNCIL :\LAY NOT VOTE 
BY PROXY-ATTEMPTED PROXY VOTE VOID. 

SYLLABUS: 
1. There is no legal authorization for a member of a district advisory council, 

created under authority of Sections 1261-18 ct seq., General Code, <t•ho is absent 
ft·om a regular or special meeting of such body, to vote by proxy. 

2. Since there is no legal authority for proxy voting by the members of a 
district advisory council (Sections 1261-18 et seq., G. C.), any attempted ·votes .w; 
cast are void, and should not be counted for the purpose of determining whether. 
action was or was not taken by such co1mcil, nor in determining <l•hether a quorum 
was present at such meeting. 

COLUMBUS, 0Hro, June 14, 1934. 

HoN. H. G. SouTHARD, Director of Health, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-Your recent request for opinion reads: 

"Referring to Section 1261-18 of the General Code, you will find that 
in each general health district there is created a 'District Advisory Coun­
cil' composed of the mayor of each village and the chairman of the 
board of trustees of each township in the county. Thi.s Advisory Council 
is required by law to meet on the first 1Ionday of Afay of each year for 
the purpose of electing a member of the board of health, filling any 
vacancies that may exist in the board of health, and to receive the report 
of health activities during the past year. 

In a number of cases question has been raised as to the authority 
of one of these designated members of the Advisory Council to have 
himself represented by proxy. In the past years this department has 
advised that as the statute prescribes the membership of the Council 
and has made no provision for representation by proxy, that such rep­
resentation would not be legal. This advice of the department has not 
been questioned until this year when a prosecuting attorney advised the 
District Advisory Council of his di•3trict that absent members could be 
represented by proxy. 

In order that the department may be in a position to properly advise 
in this matter in the future, I shall be glad to have your opinion as to 
the legality of proxy representation for an absentee member of the 
District Advisory Council of a general health district." 

Section 1261-18, General Code, referred to in your request, reads: 

"Within sixty days after this act (G. C. §§ 1261-16 et seq.) shall 
take effect the mayor of each municipality not constituting a city health 
district and the chairman of the trustees of each township in a general 
health district shall meet at the county seat and shall organize by select­
ing a chairman and a secretary. Such organization shall be known as the 
district advisory council. The district advi•sory council shall proceed to 
select and appoint a district board of health as hereinbefore provided, 
having due regard to the equal representation of all parts of the district. 
\Vhere the population of any municipality represented on such district 
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advisory council exceeds one-fifth of the total population of the district, 
as determined by the last preceding federal census such municipality 
-shall be entitled to one representative on the district board of health for 
each fifth of the population of such municipality. Of the members of the 
district board of health, one shall be a physician. Annually thereafter 
the district advisory council shall meet on the first :1\ionday in May for 
the purpose of electing its officers and a member of the district board 
of health and shall also receive and consider the annual or special re­
ports of the district board of health and make recommendations to the 
di•strict board of health or to the state department of health in regard 
to matters for the betterment of health and sanitation within the district 
or for needed legislation. It shall be the duty of the secretary of the 
district advisory council to notify the district health commissioner and 
the state commissioner of health of the proceedings of such meeting. 
Special meetings of the district advisory council shall be held on reque;t 
of the district board of health or on the order of the state commissioner 
of health. On certification of the chairman and secretary the necessary 
expenses of each delegate to an annual or special meeting shall be paid 
by the village or township he represents. The district health commis­
sioner shall attend all meetings of the district advisory council." 

You will note that such section provides that: 
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(1) The advisory council shall meet once each year for the purpose of 
electing its officers, and other purposes mentioned in such section. 

(2) Special meetings may be held as specified in such section. 
The powers of such di•strict advisory council, as granted by statute are quite 

analogous to boards of directors of a private corporation. There are decisions of 
many courts that the directors of a corporation can not vote at directors' meetings, 
by proxy, but they must be personally present and must act for the111selves. 

Bank vs. lro11 Co., 30 W. L. B., 382; 
Perry vs. Tuskaloo!sa Cotton Seed Oil Mill Co., 93 Ala. 364; 
Stale vs. Perkins, 90 Mo. App. 603; 
1st National Bank vs. East Omaha Box Co., 2 Neb., 820; 
Craig Medicine Co. vs. Merchants Bank, 59 Hun. (N. Y.), 16; 

The reasons for this are stated variously by the courts: 

"His personal judgment is necessary, and he cannot delegate hi.s 
duties or assign his powers." 

Lipman vs. Kehoe Stenograph Co. (Del. Ch.) 95 Atl. 895. 
In the case of Bank vs. Box Co., cited above, it is said: 

"A director of a corporation cannot delegate his power to vote in 
the board of directors by giving his proxy to another person. He must 
be present in person for the purpose of consultation. Directors are elected 
to meet and confer and exchange ideas. They. cannot vote or act in any 
other manner. A director, of course, cannot act or vote by proxy." 

From an examination of the reported decisions in Ohio, it would appear 
that a like rule was applicable in the transaction of the business of municipal 
corporations. Thus, in the case of State ex rei. Cline vs. f11ilkes~'il/c T-.c•f>., 20 0. S., 
288, it was held that one township trustee who intended to be absent from the 
state at the time of a meeting could not delegate to another of the trustees the 
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power to act in his stead at such meeting. See also M cC ortle vs. Bates et al., 29 
U.S., 419; Merchant vs. North, 10 U.S., 251. 

It appeal"ls to me that the duties of a member of a public board, commission, 
public corporation or quasi-public corporation, are such as to require his presence 
at a meeting for the benefit of consultation and judgment at least to the extent 
required of directors of a private corporation, and for such reason cannot dele­
gate their powers or attend a meeting by proxy. 

I do not herein hold that the attempted action taken by such bodies, when 
a quorum was not present by reason of a count by proxies, may not be ratified 
or confirmed at a later meeting at which a quorum was actually present, such 
question is not now before me. It does, however, appear that such proxy votes 
could not be counted for determining whether action had been taken by such body. 

Specifically answering your inquiry it is my opinion that: 
1. There is no legal authorization for a member of a district advisory coun­

cil, created under authority of Sections 1261-18 et seq., General Code, who is 
absent from a regular or special meeting of such body to vote by proxy. 

2. Since there is no legal authority for proxy voting by the members of a 
district advisory council (Sections 1261-18 et seq., G. C.) any attempted votes 
so cast are void, and should not be counted for the purpose of determining whether 
action was or was not taken by such council, nor in determining whether a quorum 
was present at such meeting. 

2821. 

Respectfully, 
JoHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

GOLF-MUNICIPALLY OWNED GOLF COURSE SUBJECT TO GREEN 
FEE TAX. 

SYLLABUS: 
Municipal corporations owning golf counses, which they operate on the so­

called "green fee plan", are subject to the green fee tax levied by Section 5544-2, 
General Code. 

CoLUMBUS, Omo, June 15, 1934. 

The Tax Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-I am in receipt of your request for my opinion reading as 

follows: 

"The question has arisen as to the taxability of 'green fees' collected 
for golfing privileges upon courses located within parks owned by munici­
palities, such cou!"lses being operated by the municipalities owning the 
parks. 

The specific question presented is as to whether or not the term 
'Corporations', as the same is employed in Section 5544-1, Ohio General 
Code, includes such corporations as municipalities and 'Boards of Park 
CommissionePs'. 


