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makes special provisiOn with respect to the information that must be furnished 
when the securities are those of a taxing subdivision of any other state. This latter 
information so called for is materially different in some respects from that called 
for regarding other issues. The two sections just referred to, and in the particulars 
mentioned, to my mind manifest the legislative intent to draw a distinction between 
taxing subdivisions of other states or municipal corporations on the one hand, and 
the classes of corporations referred to in the act as private and quasi-public corpora­
tions. 

The definition of the word "company" hereinabove referred to, does not ex­
pressly include taxing subdivisions of other states or municipal corporations, and, 
as above indicated, it seems that in cases where the legislature intended to make 
the act applicable to taxitig subdivisions of other states, it has so provided in clear 
language, such, for example, as in section 6373-1 G. C. where the requirement is 
made that dealers in securities issued or executed by any taxing subdivision of any 
other state shall first secure a license before disposing or offering to dispose thereof, 
and in section 6373-9 G. C. which requires such license to furnish certain information 
peculiar to the securities and taxing subdivision involved. 

You are therefore advised that while the act (section 6373-1 G. C.) requires a 
dealer to secure a license before disposing or offering to dispose of the securities 
of a taxing subdivision of any other state, and such licensee in certain cases (includ­
ing the one mentioned in your letter) is required to furnish the information called 
for by the last paragraph of section 6373-9 G. C. before disposing of such securities, 
the provisions of section 6373-14 G. C. relating to the certification of the securities 
of "any company" do not apply to the securities mentioned in your letter. 

1701. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

Attorney-Ge11eral. 

MUNICIPAL CORPORATION-WHERE WATER MAINS AND WATER 
PIPES ARE LAID 0:--J ASSESSMENT PLAN-WITHOUT AUTHORITY 
TO CONTRACT TO REIMBURSE LAND OWNERS TO BE ASSESSED 
WHEN HOUSES BUlL T ON LANDS. 

A mtmicipality, if it undertaltes the laying of water mains and water pipes on 
the assessment plan (Sec. 3812 G. C.), is without authority to incorporate into such 
plan a contract with the ow11ers of lands to be assessed, whereby such owners will 
be reimbursed to the extent of their respective assessments when houses are built 
on the lands and connections made with th'e water mains. 

CoLuMnus, OHIO, December 11, 1920. 

The Bureau of Inspection and Sttftervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
, GENTLEMEN:-You have made request for a statement of the views of this de­

partment as to a matter submitted by Hon. Alton H. Etling, solicitor for the village 
of Orrville, in a letter reading as follows : 

"A petition has been presented to the council of the village of Orrville 
to improve certain lots by laying of water mains and water pipes in the 
streets upon which these lots front, asking that the improvement be made 
and the cost thereof assessed against the abutting lots according to feet 
frontage. 

This improvement is asked for an allotment which has been recently 
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opened and upon which no houses are yet built. Prior to this time the 
waterworks department has laid water mains and pipes at its own expense, 
the lot owner paying for connection and paying his water rent, that is, 
extensions were made by the waterworks department in accordance with 
the needs of a particular locality. The improvement contemplated in the 
petition is more extensive than ordinary and it might be some time until 
the ~illage would get any revenue from the laying of these mains; for that 
reason the petition has been presented to make the improvement and assess­
ments above mentioned. 

The last paragraph of the petition reads as follows: 'This petition is 
presented on the condition and with the understanding that when a house 
is built upon any one of the lots improved as above,· and connection with 
the water mains made, that the village will refund to the lot owner the 
original cost as assessed per foot front against that lot.' 

The village council is willing to make the improvement on the condition 
stipulated in the petition and willing to make the refund for the value of the 
improvement to each lot owner on connection with the mains. The ques­
tion has been raised by some of the taxpayers of the village as to the 
legality of this procedure. 

The writer sees no objection whatever to making the improvement as 
petitioned for so far as the village is concerned, but thinks possibly there 
may be some difficulty in compelling the refund of the money to the lot 
owner. Is there any other legal objection to making the improvement 
under the conditions named? 

I might add that the village council, upon acceptance of the petition, 
will pass a resolution agreeing to refund the money under the conditions 
mentioned above.'' 

Section 3812 G. C., the opening section of the chapter relating to "assessments," 
provides among other things that the council of a municipal corporation 

"may assess upon * * * specially benefite•l lots or lands in the corpo­
ration, any part of the entire cost of an expense connected with the im­
provement of any street, alley, * * * public road, or place, * * * 
by * * * constructing water mains or laying of water pipe * * *." 

Hence, by appropriate proceedings under said section and related sections, the 
contemplated improvement mentioned by the solicitor may be undertaken by the 
village on the assessment plan. 

However, if the village proceeds under such plan, it may not, in the opinion 
of this department, resort to the proposed "reimbursement contract." In the first 
place, such a contract is not expressly authorized by statute; and in the second 
place, such contract would be inconsistent with the theory of the assessment plan, 
and in practical effect would be doing away with the assessment altogether. If, 
as against the statement just made, it be urged that the reimbursement contract 
merely affords a method whereby, in effect, the village may construct the pipe lines 
at its own expense at the present time, instead of at a later date, the answer sug­
gests itself that the very consideration of the assessment would be a conferring of 
benefit on the affected lots and lands at the present time, instead of at a later date 
when the village would in ordinary course construct the lines at its own expense 
without an assessment. 

If we were to assume that the village had authority to enter into the reim­
bursement contract,' the question would arise whether the contract is subject to the 
provisions of section 3806, et seq.,-that is, would it be necessary before the con-
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tract is signed, that funds be made available and be appropriated and certified to, 
for the purpose of taking care of the refunds as they became due? This question, 
while suggested need not be discussed here, in view of the conclusion already 
stated that the village is without authority to enter into the contract. 

1702. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

TAX LISTIJ\'G DAY-WHERE CORPORATION ACTS AS AGENT FOR 
ANOTHER CORPORATION- WHERE CORPORATION ACTS AS 
AGENT OF I~DIVIDUAL-WHERE INDIVIDUAL IS AGENT OF 
CORPORATION. 

1. If an incorporated company has in its possession or under its control as 
agent property belonging to another corporation, such property should be listed as 
of the first day of Jamtary rather than as of the day. preceding the second Monday 
of April. Under section 5370 "tlze listing should be made not by the agent corpora­
tion but by the owner corporation. 

2. If an incorporated company has property in its possession or under its 
control as agent belonging to an individual, such property should be listed by the 
agent compm1y as of the day preceding the second Monday of April, and not as of 
the first day of January. 

3. If an individual has in his possession or under his control as agent property 
belonging to an incorporated company, such property should be listed as of the first 
day of January rather than as of the day preceding the second Monday of April. 
Return should be made by the principal officer of the corporation rather than by 
the agent; '1.1Jith possible exceptions in the cases of agents having control of invest­
ments and of receivers, which are not considered. 

CoLUMBus, OHIO, December 11, 1920. 

Tax Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-The commission requests the opuuon of this department upon 

the following questions, all based upon the provisions of sections 5366-1, 5372-1 
and 5404-1 of the General Code: 

"1. If an incorporated company has in its possession or under its 
control as agent property belonging to another corporation, should the 
corporation having the property in its possession or under its control list 
the same as of the first day of January or as of the day preceding the sec­
ond Monday of April? 

2. If an incorporated company has property in its possession or under 
its control as agent belonging to an individual, should it list such property 
as of the first day of January or as of the day preceding the second Mon­
day of April? 

·3. If an individual has in his possession or under his control as agent 
property belonging to an incorporated company should he list such property 
as of the day preceding the second Monday of April or as of the first day 
of January?" 

The sections referred to by the commission are as follows: 


