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In view of the foregoing, I am inclined to the view that since the dwelling house 
to which you refer was erected since the establishment of the cemetery in question, 
the cemetery may be extended up to within one hundred feet of such house, notwith­
standing the fact that such house was erected prior to 1923. 

It is observed that one hundred feet is the limitation applicable to the extension 
of a municipal cemetery as set forth in Section 3678, which you quote. Perhaps the 
views which I have herein expressed would not be applicable in case the proposed 
extension were to bring the township cemetery within the municipality up to within 
less than one hundred feet of the dwelling house under consideration. Since you 
state that the extension is to bring the cemetery to a distance of one hundred feet 
from the dwelling house, I do not deem it necessary to go into the situation which 
would prevail if the distance were less than one hundred feet, the distance provided 
in the case of an extension of a municipal cemetery under Section 3678. 

While you have not expressly so stated, I have assumed that the dwelling in 
question was erected not only since the establishment of the cemetery but within two 
hundred yards thereof. Of course, if such dwelling had been erected more than two 
hundred. yards from the original cemetery, the provision contained in Section 3455 
would probably not apply and the limitations of Section 3442 would prevail. 

In view of the foregoing and in specific answer to your inquiry, it is my opinion 
that a cemetery within the corporate limits of a municipality which is under the control 
of a board of township trustees may be extended to within one hundred feet of a 
dwelling house which was erected within two hundred yards of such cemetery and 
since the establishment thereof. 

2147. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

CERTIFIED CHECK-CERTAIN INDORSEMENT ON FACE OF CHECK 
HELD TO AMOUNT TO CERTIFICATION. 

SYLLABUS. 
Sufficiency of certification of check under Ohio law discussed. 

CoLUMBUS, Omo, July 23, 1930. 

RoN. MARCUS C. DoWNING, Prosecuting Attorney, Findlay, Ohio. 
DEAR Sm :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, which 

reads: 

"Under the law, bidders on public work are required to file a certified 
check with each bid. Please advise if the following indorsement on the 
face of a personal check, made payable to the proper party, is a certified 
check, under the law. 

'Good when properly indorsed for One Thousand Dollars ($1,000.00). 
The A. Banking Company, By John Jones, Cashier.' 

It is my opinion that such an indorsement on a personal check is sufficient 
to comply with the requirements of the statute. The moment the indorse­
ment is stamped upon the check and signed by the proper officer, the amount 
specified is set aside, from which this check is paid at the time it is pre-
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sented. The definition of a certified check in Bouvier's Law Dictionary is 
as follows: 

'A check which has been recognized by the proper officer as a valid ap­
propriation of the amount of money therein specified to the person therein 
named, and which bears upon itself the evidence of such recognition.' 

In 59 V arb. C. S. 226, the following language is used : 
'Certification of a check is usually accomplished by writing the name of 

the officer authorized to bind the bank in that manner or the word "good" 
across the face of the check.' 

This question has been raised on numerous occasions at the time bids have 
been opened, especially by other bidders who had their checks indorsed by a 
more recent indorsement which includes the word 'certified.' This question 
arose yesterday when our commissioners were opening bids for the construc­
tion of bridges and I ruled that such indorsement on a check amounted to 
a certification and permitted the bids to be read and considered. 

A prompt reply will be appreciated." 

Certification of a check is an appropriation by the bank of a fund in the amount 
of money therein specified to the legal holders thereof. No particular form of words 
is required to constitute certification but any words or expressions intended to be an 
acceptance by the bank will be sufficient, although it is customary for the bank officer 
to write or to stamp the word "good" or "certified" and mark with his signature. 
7 c. J; 705. 

The Supreme Court of Ohio has had before it the question of the sufficiency of 
an endorsement of certification which is very similar to that set forth in your com­
munication. I refer to the case of Blake vs. Savings Bank Company, 79 0. S. 189. 
In that case the endorsenient of certification was as follows: 

"Good for $275.00 when properly endorsed. 

The Franklin Bank, H. Sachteleben, Teller." 

The first branch of the syllabus in the above case held: 
0 

"The certificate by a bank that a check is good is equivalent to acceptance, 
and raises an implication that it is drawn upon sufficient funds in the hands of 
the drawee, that they have been set apart for its satisfaction, and that they 
shall be so applied whenever the check is presented for paymeJJt." 

The court in its opinion refers to Daniel on Negotiable Instruments, Section 1602, 
as follows: 

"By the law merchant of this country, the certificate of the bank that a 
check is good is equivalent to acceptance. It implies that the check is drawn 
upon sufficient funds in the hands of the drawee, that they have been set apart 
for its satisfaction, and that they shall be so applied whenever the check is 
presented for payment. It is an undertaking that the check is good then and 
shall continue good, and this agreement is as binding on the bank as its notes 
of circulation, a certificate of deposit payable to the order of the depositor, 
or any other obligation it can assume. The object of certifying a check, as 
regards both parties, is to enable the holder to use it as money. The trans­
feree takes it with the same readiness and sense of security that he would 
take the notes of the bank. It is available also to him for all the purposes of 
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money. Thus it continues to perform its important functions until in the 
course of business it goes back to the bank for redemption and is extinguished 
by payment. 

"It cannot be doubted that the certifying bank intended these conse­
quences, and it is liable accordingly. To hold otherwise would render these 
important securities only a snare and delusion. 

"A bank incurs no greater risk in certifying a check than in giving a 
certificate of deposit. In well-regulated banks the practice is at once to 
charge the check to the account of the drawer, to credit it in 'certified check 
account,' and when the check is paid, to debit that account with the amount. 
Nothing can be simpler or safer than this process. 

''The practice of certifying checks has grown out of the business needs 
of the country. They enable the holder to keep or convey the amount speci­
fied with safety. They enable· persons not well acquainted to deal promptly 
with each other, and they avoid the delay and risks of receiving, counting 
and passing from hand to hand large sums of money." 

In view of the holding in the case of Blake vs. Savings Bank Company, supra, 
I do not feel that it is necessary to go into an extended discussion of the question sub­
mitted in your communication. 

In specific answer to your inquiry, I am of the opinion that a check endorsed 
"Good when properly indorsed for One Thousand Dollars ($1,000.00). The A. Bank­
ing Company by John Jones, Cashier," carries a proper certification under the law. 

2148. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attomey General. 

MUNICIPALITY-ONE-HALF OF INHERITANCE TAX PROCEEDS EX­
CEEDING GENERAL BONDED DEBT BUT NOT GENERAL AND 
SPECIAL ASSESSMENT BONDED DEBT-EXCESS OVER GENERAL 
BONDED DEBT NOT PAYABLE INTO GENERAL FUND. 

SYLLABUS: 

Distribution of a mtmicipa/it~/s portion of inheritm1ce tax money 1111der Sectio1~ 
5348-11, General Code, discussed. 

CoLUMBUS, OHio, July 23, 1930. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-Your letter of recent date is as follows. 

"Section 5348-11, G. C., provides in part that SO% of the amount of in­
heritance tax received by a municipal corporation shall be credited to the 
sinking fund or bond retirement fund, if any"and the residue to the gen~ral 
revenue fund. 

Question. When a municipal corporation receives an amount of inheri­
tance taxes, one-half of which is in excess of the total amount of the general 


