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give bond for the faithful performance of his duties. Those duties the court, at 
page 396, described thus : 

"By those sections, in all prosecutions for violation of the fish and 
game laws, he is clothed with authority greater than that of a constable 
or sheriff. He is required to file an affidavit when he believes there has 
been a violation of the fish and game laws, charging the supposed violator 
.with the offense. He serves the warrant himself, and arrests and brings 
the accused before the court. He serves subpoenas on witnesses and sum­
mons the jurors, and if the venire be exhausted without obtaining the re­
quired number to fill the panel, he may summon any of the bystanders to 
act as jurors. He takes charge of the jury when they retire for delibera­
tion. In case of a conviction and sentence to jail, he commits the pris­
oner to the jail of the county the same as the sheriff of the county. By 
sections 6966-2 and 6968 he is a 'fish and game warden.' " 

The court further said: 

"From this enumeration of the powers and duties of a county fish 
and game warden, it is clear under the authorities quoted that he is a 
public officer, and, in his jurisdiction, he is clothed with the right and cor­
responding duty to execute a public trust in the supposed interest of the 
people." 

In the case just quoted from, the statute was held unconstitutional as being 
an attempt to create a county office and to provide for filling the same by appoint­
ment, contra to sections 1 and 2 of Article X of the constitution of Ohio. 

In view of the foregoing, I am of the opinion that the position of fish and 
game protector, provided for by section 1439 G. C., is an "office" within the mean­
ing of section 4 of Article XV of the constitution of Ohio. It therefore follows 
that the incumbent of that office must have all the qualifications of an elector, one 
of which is that he must be of the age of twenty-one years. Your question is 
therefore answered in the negative. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

A ttorney-Gmeral. 

1595. 

BOARD OF STATE CHARITIES.-DISCUSSION OF TEMPORARY AND 
PERMANENT CARE AND CUSTODY OF DEPENDENT GIRLS GOM­
MITTED BY JUVENILE COURT TO SAID BOARD. 

1. Dependent girls committed by the juvenile court to the temporary care 
and custody of the board of stdte charities, remain under the legal control and 
guardianship of the court until they attain the age of twenty-one years, should 
such commitment for femporarJ' care endure that length of time. 

2. Dependent girls committed by the juvenile court to the permanent care and 
custody of the board of state charities come under the sole and exclusive guar­
dianship of such board, and such board shall, in the absence of any proceedings 
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meanwhile for the legal adoption of such children, retain their guardianship until 
they arrive at the age of eighteen ::,•ears. 

CoLUMBUS, OHIO, Septe111ber 27, 1920. 

HoN. H. H. SHIRER, Secretary, Board of State Charities, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR :-In a letter to this office you say: 

"We are somewhat in doubt as to whether dependent girls, committed 
to the board of state charities by the juvenile court, remain. under legal 
control and guardianship until eighteen or twenty-one years of age." 

The following sections of the General Code are pertinent to your inquiry : Sec­
tion 1643 G. C, (108 0. L., Part I, p. 260) : 

"When a child under the age of eighteen years comes into the custody 
of the court under the provisions of this chapter, such child shall continue 
for all necessary purposes of discipline and protection, a ward of the court, 
until he or she attain the age of twenty-one years. The power of the 
court over such child shall continue until the child attains such age. Pro­
vided, in case such child is committed to the permanent care and guar­
dianship of the * * * board of state charities * * * with per­
mission and power to place such child in a foster home, with the probability 
of adoption, such jurisdiction shall cease at the time of commitment * *." 

Sec. 1653 G. C. "When a minor under the age of eighteen years, or 
any ward of tQ.e court under this chapter is found to be dependent or neg­
lected, the judge may make an order committing such child to the care of 
the children's home * * *; or he may commit such child to the board 
of state charities * * *." 

Section 1672 G. C. (108 0. L., Part I, p. 260): 

"If the court awards a child to the care of an institution, associa­
tion, or a state board in accordance with the provisions of this and other 
chapters, the judge shall in the award or commitment designate whether 
it is for temporary or permanent care or custody. If for temporary care, 
the award or commitment shall not be for more than twelve months, and 
before the expiration of such. period the court shall make other disposi­
tion of the matter, or recommit the child in the same manner. During 
such period of temporary care the institution, association or state board 
to which such child is committed shall not place it in a permanent foster 
home, but shall keep it in readiness for returq to parents or guardian 
whenever the court shall so direct. At any time during such temporary 
custody the institution or board to whom such child is committed, may, 
wbenever there is an opportunity to place such child in a foster home 
by adoption, request the court to determine whether such commitment 
should be modified to include permanent care and custody. When­
ever a child is committed to the permanent care of an institution, asso­
ciation or a state board, it shaJl ipso facto come under the sole and ex­
clusive guardianship of such institution, association or state board, where­
upon the jurisdiction of the court shall cease and determine, except that 
such institution, association or board, to which such child is permanently 
committed may petition said court to make other disposition of such child 
because of physical, mental or moral defects. Such, institution, associa-
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tion or state board may place such child in a foster family home and shall 
be made a party to any proceedings for the legal adoption of the child. 
Assent on the part of such institution, association or state board shall be 
sufficient to authorize the judge to enter the proper order or decree of 
adoption. * * *." 

Sec. 8023 G. C. "All male persons of the age of twenty-one years and 
upward, anti all female persons of the age of eighteen years and upward, 
who are under no legal disability, shan be capable of contracting respect­
ing goods, chattels, lands, tenements and any other matter or thing which 
may be the legitimate subject of a contract, and, to all intents and pur­
poses be of full age." 

It is clear from a reading of sections 1643 G. C. and 1672 G. C., quoted supra, 
that dependent girls committed by the juvenile court to the board of state charities 
are of two classes: those committed for temporary care and custody, and those 
committed for permanent care and custody. As to the first class, the jurisdiction 
of the juvenile court is continuing, until the minor, whether male or female, attains 
the age of twenty-one years. It is barely possible that a minor might be in the 
custody of the board of state charities under temporary commitment until said 
minor became twenty-one years of age; for while the award or commitment for 
temporary care may not be for a period longer than twelve months, section 1672 
G. C. provides for recomnzitals "in the same manner." At any rate, it is evident 
that so long as the board of state charities has custody of a girl by virtue ·of a 
temporary commitment of the juvenile court, such girl may be held by the board 
after she has arrived at her legal majority and until she becomes twenty-one years 
of age. It is probably incorrect, however, to speak of the board's control over 
such children as one of "guardianship," as section 1672 G. C. uses that term with 
reference to children committed to it for permanent care and custody. 

As to the second class of dependent minors, to-wit those coming into the per­
manent care and custody of the board of state charities, the jurisdiction of the 
juvenile court ceases at the time of such commitment, (although it may afterwards 
be asserted by the court when the board of state charities, finding it difficult to 
make placement because of the child's physical, mental or moral defects, petitions 
the court to make "other disposition of such child"). Following commitment for 
permanent care, the child, according· to section 1672 G. C., comes under the sole 
and exclusive guardianship of the board. For how long? Section 1672 G. C. does 
not expressly say, and its failure so to do is undoubtedly what gives rise to your 
question. 

Such a question could not arise as to dependent children committed by the 
juvenile court to the permanent care of a county or district children's home, for 
section 3093 G. C. (108 0. L., Part I, p. 261) in part provides: 

"All wards of a county or district children's home, or of any other 
accredited institution or agency caring for dependent children who by 
reason of abandonment, neglect or dependence have been committed by 
the juvenile court to the permanent care of such home, or who have been 
by the patent or guardian voluntarily surrendered to such an institution 
or agency, shall be under the sole and exclusive guardianship and control 
of the trustees until they become of lawful age." 

Attention is now called to section 1352-3 G. C. (108 0. L., Part II, p. 1158) : 

"The board of state charities shall, when able to do so, receive as its 
wards such dependent or neglected minors as may be committed to it by 
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the juvenile court. County, district, or semi-public children's homes or 
any institution entitled to receive children from the juvenile court or the 
board of administration may, with the consent of the board, transfer to 
it the guardianship of minor wards of such institutions or board. If such 
children have been committed to such institutions or to the board of ad­
ministration by the juvenile court that court must first consent to such 
transfer. The board shall thereupon ipso facto become vested with the 
sole and exclusive guardianship of '!>uch child or children. The board shall, 
by its visitors, seek out suitable permanent homes in private families for 
such wards; in each case making in advance careful investigation of the 
character and fitness of such home for the purpose. Such children may 
then be placed in such investigated homes upon trial, or upon such con­
tract as the board may deem to be for the best interests of the child, or 
proceedings may be had, as provided by law, for the adoption of the child 
by suitable persons. The board shall retain the guardianship of a child 
so placed upon trial or contract during its minority, and may at any time, 
if it deem it for the best interest of the child, cancel such contract and 
remove the child from such home. * * *" 

Said section is one of several in the General Code relating to the important 
function of your board known as child placement. It is a well known fact, with 
which it must be presumed the legislature was familiar, that the board of state 
charities is not equipped to give dependent minors i11stitutional care. While it has 
facilities for the temporary reception and custody of children committed to it, the 
expectation of course is that the board will, as section 1352-3 G. C. says, 

"* * * by its visitors seek out suitable permanent homes in private 
families for such wards." 

Two methods of placement are authorized by section 1352-3 G. C.-placement 
upon trial and placement upon contract. As to female children so placed, it ·is 
clear that the guardianship of the board of state charities terminates when such 
children reach eighteen years of age, for section 1352-3 G. C. contains 'the plain 
provision that 

"the board shall retain the guardianship of a child so placed upon trial 
or contract during its minority * * *." 

The nice question, however, is that which relates to (a) a female dependent 
who has been committed to the board of state charities for permanent care and 
custody and who, upon arrival at the age of eighteen years, is still in the custody 
of the board, 110t yet havilzg bee;~ placed upon trial or contract; and likewise that 
which relates to (b) a female who has been committed to the board for perma­
nent care and custody, who has been placed upon a contract, which contract has, 
however, prior to the time the dependent girl becomes eighteen years of age, been 
canceled, said girl having been removed by the board from such foster home. 

Technically speaking, girls who are in the situation described tinder the head­
ings "a" and ''b" of the preceding paragraph are not children 

* * * so placed upon trial or contract" 

as to whom the board shall retain guardianship during minority. 
On the other hand, guardianship of one's person is a matter of great im­

portance, involving as it does the personal liberty of the individual. Before im-
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posing a guardian upon an adult, one who has attained majority, clear and un­
mistakable legal authority therefor should appear. Aside from the technical con­
sideration that the above quoted provision found in section 1352-3 G. C. does not, 
strictly speaking, include all possible classes of dependent children who have been 
committed to the permanent care and custody of the board of state charities, no 
argument occurs to us to justify the continuation of the guardianship by the board 
of state charities of female dependents past the age of eighteen years. Further­
more, a reference to other sections of the code, providing for the care and custody 
of children, suggests that the legislature has been careful to make express reference 
to the age of twenty-one years whenever it has been intended that the state's care 
and custody of children should continue that long. See sections 1643 G. C., 2112 
G. C., 2113 G. C., 2116 G. C. 

Accordingly, you are advised it is the opinion of the Attorney General that, 
(1) Dependent girls committed by the juvenile court to the temporary care 

and custody of the board of state charities, remain under the legal control and 
guardianship of the court until they attain the age of twenty-one years, should 
such commitment for tem1JUrary care endure that length of time. 

(2) Dependent girls committed by the juvenile court to the permanent care 
and custody of the board of state charities come under the sole and exclusive 
guardianship of such board, and such board shall, in the absence of any proceed­
ings meanwhile for the legal adoption of such children, retain their guardianship 
until they arrive at the age of eighteen years. 

1596. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

MUTUAL PROTECTIVE ASSOCIATIONS-NOT EMPOWERED TO IN­
.SURE PROPERTY GENERALLY-MAY INSURE <PROPERTY AU­
THORIZED-ARTICLES OF INCORPORATION MUST PROVIDE 
FOR ENFORCEMENT OF ANY CONTRACT ENTERED INTO WHERE­
BY MEMBERS AGREE TO BE ASSESSED SPECIFICALLY FOR INCI­
DENTAL PURPOSES AND FOR PAYMENT OF LOSSES WHICH OC­
CUR TO MEMBERS. 

1. Mutual protective associations incorporated under authority of sections 
9593 et seq. G. C. are not empowered to insure property generally, but may only 
insure the property therein authori:::ed. 

2. The articles of incorporation of a mutual protective association, or an 
amendment to the object or purpose clause of such articles, must provide for the 
enforcement of any contract entered into whereby tlie members agree to be as­
sessed specifically for incidental purposes and for the payment of losses which 
occur to members, as required by section 9594 G. C. 

CoLUMBUS, 0Hro, September 28, 1920. 

RoN. HARVEY C. SMITH, Secretary of State, Columbus, Ohio. 
DEAR SrR :-The certificate -'lf amendment to the articles of incorporation of 

The Farmer Mutual Fire Protection Association of Defiance county, which you 
submitted to this department for approval, is herewith returned to you unapproved, 
for the reasons hereinafter stated. 


