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tenth day following the day he reported at the State House he was rejected as 
unfit for service and_ discharged, not from the army but from the draft." 

The court further says: 

"The petitioner never had an opportunity to report for active duty. His 
experience with the draft never brought him to the stage where it was pos­
sible for the army or navy department to order him to attack the enemy or 
endure other perils of war. He was not called for active duty. His name 
was selected by lot as were the names of all other persons who were called 
by the draft, and he, like the others, were ordered to report to a camp for 
final examination to determine his fitness for active duty. Had the petitioner 
successfully passed the physical examination, he probably would have been 
enrolled as a member of the army and assigned to active duty in a training 
camp." 

The facts in the case of the applicant before me are very similar to those in the 
Bannister case, and while the court held in that case that the petitioner was not mus­
tered into the federal service, or enrolled into the service, it supports the view ex­
pressed by me that the applicant in the case before me had not served in the army, 
for if such an individual is not mustered into the service he certainly is not one who 
had served in the army and honorably discharged therefrom within the meaning of 
Section 486-10, General Code. 

In view of the discussion herein, and in specific answer to your inquiry, I am of 
the opinion that a person inducted into the service by a local draft board on the 27th 
day of August and discharged from the draft on the 2nd day of September, 1918, 
because of physical deficiency, upon filing such certificate of service and discharge 
with the civil service commission is not entitled to receive additional credits in a 
regular examination in which he receives a passing grade, as provided in Section 
486-10 of the General Code. 

2145. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

SCHOOL DISTRICT -ISSUING BONDS FOR SCHOOLHOUSES- CO:\I­
BINED PROCEEDS MAY NOT BE USED ON SCHOOL HOUSE IN 
MERGED DISTRICT. 

SYLLABUS: 
When two adjoi1ling school districts have each issued and sold bonds for the Pllr­

Pose of constructing a schoolhouse i1t each district, the proceeds of such issues may 11ot 
be used for the construction of 011e large schoolhouse to serve the entire territory 
involved as a result of the t"&o districts having become one district. 

CoLUMBUS, 0Hro, July 23, 1930. 

HoN. I. B. STEELE, Prosecuting Attorney, Lima, Ohio. 

DEAR SIR:-Your letter of recent date is as follows: 
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"A rural school district and a special school district both situated within 
the same township are each considering submitting a bond issue to be voted 
on this coming election for the purpose of providing school buildings in each 
of the respective school districts. 

In the event both of the respective bond issues are approved at the election, 
would it be possible for the two separate school districts to be united by the 
county board of education and the funds realized by the two separate bond 
issues be united in a common fund and used for the erection of one school 
building for the students of both districts?" 

I assume your communication refers to two rural school districts or to a rural 
and a village school district, since special school districts have been abolished since 
1914. The organization of special school districts as such was provided for in Sec­
tion 3928, Revised Statutes, 97 0. L. 345. These were abolished as aforesaid in 1914 
when Section 4735, General Code (104 0. L. 138), was enacted providing that "The 
present existing township and special school districts shall constitute rural school 
districts * * * . Under Section 4679, General Code, the school districts of 
this state consist of city school districts, exempted village school districts, village 
school districts, rural school districts and com~ty school districts. 

I assume from your inquiry that the two districts propose to each issue and sell 
bonds and then, prior to spending the proceeds, unite and pool the proceeds· of the 
two issues for the purpose of erecting one school building. 

The proposed plan of uniting the two districts is not mentioned; district "A" 
may be united to district "B," thereby retaining the identity of district "!:\," or vice 
versa, or the two may be abolished and district "C" created. In any event, however 
this union may be accomplished, it must inevitably result in the extermination of at 
least one of the taxing authorities. The accomplishment of the proposed plan will 
necessitate using the proceeds of at least one, if not both, of the issues for a purpose 
other than authorized by the electors. This is prohibited by Section 5625-10, General 
Code, the pertinent portions of which are as follows: 

" * * * * * * * * * * * 
All proceeds from the sale of a bond, note or certificate of indebtedness 

issue except premium and accrued interest shall be paid into a special fund 
for the purpose of such issue. The premium and accrued interest received 
from such sale and interest earned on such special fund shall be paid into the 
sinking fund, or the bond retirement fund of the subdivision. 

* * * * * * * * * * * * 
Money paid into any fund shall be used only for the purposes for which 

such fund is established." 

Obviously, when a fund has been established by "A" school district for the con­
struction of a $50,000.00 schoolhouse for instance, such fund may not be used by "B" 
school district for the construction of a $100,000.00 schoolhouse, perhaps upon a 
site entirely outside of what was heretofore "A" school district. 

There are many ramifications of the question which you prese11t which I do 
not deem it necessary to here consider. The districts should be first united, after 
which time the question of a bond issue for the real purpose, viz., the erection of one 
large building, may be submitted to the electors of the one large district. 

In answer to your inquiry, it is my opinion that when two adjoining school dis­
tricts have each issued and sold bonds for the purpose of constructing a schoolhouse 
in each district, the proceeds of such issues may not be used for the construction of 
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one large schoolhouse to serve the entire territory involved as a result of the two 
districts having become one district. 

2146. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

TOWNSHIP CEMETERY-WITHIN l\IUNICIPALITY-LEGALlTY OF EX­
TENSION TO WITHIN ONE HUNDRED FEET TO DWELLING HOUSE 
ERECTED TWO HUNDRED YARDS AWAY SINCE SAID CEMETERY 
WAS ESTABLISHED. 

SYLLABUS: 

A cemetery withitt the corporate limits of a municipality which is under the control 
of a board of township trustees may be extended to withi1t one hundred feet of a 
dwelling house which was erected within two hundred yards of such cemetery and 
since the establishmellt thereof. 

CoLUMBUS, 0Hro, July 23, 1930. 

HoN. GEORGE C. McKELVEY, Prosewting Attorney, St. Clairsville, Ohio. 

DEAR SIR:-Your letter of recent date is as follows: 

"We are writing you for an opinion as to the construction of Section 3455 
of the General Code of Ohio which is as follows: 

'Addition to cemetery grounds. In any township in which there is a 
cemetery owned or partly owned, by such township, if in the opinion of the 
trustees of the township, it is desirable to add to the area of such cemetery by 
the purchase of additional grounds, and if suitable lands cannot be procured 
by contract· on reasonable terms, they may appropriate lands therefor, not 
exceeding five acres, as provided for establishing a township cemetery; pro­
vided however, if any person shall erect a dwelling house within two hundred 
yards of an established cemetery in such case the restrictions of Section 3442 
shall not apply, and such additional lands shall be considered a part of such 
original cemetery even though separated therefrom by a road or highway. 

Tax levy for payment. For such purpose, they may levy a tax not to 
exceed one-half of one mill, on the taxable property of the township, for a 
period not exceeding five years, which shall be collected as other taxes, and 
appropriated for the purchase or appropriation of such additional cemetery 
grounds which shall become part of such township cemetery, and be governed 
in all respects as provided by law.' 

The trustees of Union Township, in our county, have asked us for an 
opinion as to whether or not they would be permitted to purchase additional 
land increasing the area of an old cemetery which is located within the cor­
poration limits of the village of Morristown, Ohio, and said cemetery being 
under the control and supervision of the trustees of said township. 

The trustees can secure this property by purchase and it will not be 
necessary for them to secure same by appropriation proceedings but the addi­
tional area will be within about one hundred feet of buildings of abutting 
property owners. These houses were erected since the establishment of the 


