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this issue was approved by this office in an opinion rendered to the Teach-
ers Retirement System under date of June 18, 1935, being Opinion
No. 4343.

It 1s accordingly my opinion that these bonds constitute valid and
legal obligations of said city.

Respectiully,
Herrerr S, Durry,
Attorney General.

2802.

STATIL DENTAL BOARD—INDIVIDUALS MAKING INVESTI-
GATIONS OR PERFORMING OTHIER SERVICES IN AD-
MINISTRATION OF LAWS REGULATING PRACTICIE OIf
DENTISTRY—NO AUTHORITY FOR PAYMENT OF COM-
PENSATION OR EXPENSES—SEE OPINIONS ATTORNEY
GENERAIL, 1915, VOI.. I, . 827.

SYLLABUS:

There is no authority for payment of compensation or cxpenses of
members of the State Dental Board wlile individually engaged in making
investigations or performing other services for the board as individuals
i conncction with the administration of the laws regulating the practice
of dentistry.  Opinions of the Attorney General for 1915, 170l 1, payc
827, approved and followed.

CorLuatss, Onio, August 23, 1938.

Oliio Statc Dental Board, Columbus, Ohio.
GENTLEMEN ;. Your letter of recent date is as follows:

“We are submitting to you for consideration and opinion
a matter recently presented to the Ohio State Dental Board.

A member of the Ohio State Derital Board has been and is,
devoting one day each week to Dental Board investigations in
his particular locality.

Section 1317 of the General Code of Ohio provides that
“ILach member of the Ohio State Dental Board shall receive ten
dollars for each day actually employed in the discharge of his
official duties, and his necessary expenses incurred.
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In view of this stipulation in the statutes, this member of
the Ohio State Dental Board has presented to the Secretary
of the Ohio State Dental Board a bill covering the number of
full days engaged in this work at the statutory per diem rate
of $10, plus expenses incurred for meals of $2.50 per day.

The question that arises is: Do these activities of a member
of the Ohio State Dental Board constitute a ‘discharge of his
official duties’ as set forth in Section 1317 of the General
Code of Ohio, and is he entitled to the per diem of $10, plus
expenses of $2.50 per day for meals incurred therefor?

Your opinion on the above questions is respectfully re-
quested.”

There are many other provisions in the General Code authorizing a
per diem compensation for members of so-called state professional boards
hased upon days employed in the performance of their duties and upon
days actually employed in the performance of their duties. See Section
1081-4, relating to the State Board of Barber Examiners; Section 1334-2,
relating to the State Architect lixaminers’” Board; Section 1083-5,
relating to the State Board of Engineers and Surveyors; Section 1264,
relating to the State Medical Board; Section 1295-26, to the State
Board of Optometry ; and Section 1297, to the State Board of "harmacy.

Particularly pertinent in a determination of your question is an
opinion of this .office appearing in Opinions of the Attorney General
for 1931, Vol. 111, page 1511, in which the then Attorney General con-
sidered Section 1334-2, General Code, relating to the State Doard of
Iixaminers of Architects, which section provides inter alia:

“Each member of said board shall be entitled to receive,
as part of the expense of the board, ten dollars per diem while
actually engaged in attendance at meetings, in conducting exami-
nations, or in the performance of their duties under this act.”

The first branch of the syllabus of such opinion is as follows:

“A member of the State Board of IExaminers of Architects
is entitled to be paid ten dollars per diem while actually engaged
in carrying out the instructions of the board in the performance
of the duties imposed upon such members by House Rill 282
of the 89th General Assembly.”

On page 1513, in referring to the above quoted paragraph of such
Section 1334-2, the then Attorney General said:
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“From a careful reading of the fourth paragraph of the
foregoing section, 1 think it is clear that the compensation of
ten dollars per day should be paid to the various members of
the State Board of Examiners of Architects, first, while actually
engaged in attendance at meetings of the board, second, while
actually engaged in conducting examinations of the board, and,
third, while actually engaged in the performance of their duties
under the law prescribing such duties, being House Bill No. 282
as enacted by the 89th General Assembly. It necessarily fol-
lows, therefore, that it 1s not necessary that the various members
be engaged in attendance at meetings to be entitled to this allow-
anee 1f such members are engaged in the performance of their
dutics unrler the act.

Under the provisions of Section 1334-2, supra, the board
is charged with the duty of enforcing the provisions of the act
and should the board in the performance of this duty see fit
mn the interests of economy and efficiency to delegate to the
various members certain duties in their various cities in which
they live in connection with the enforcement of the provisions
of the act, the rendition of such services would In my judg-
ment constitute the performance of their duties under the act
for which the ten dollar per day compensation should be paid
as set forth in Section 1334-2, General Code.”

It is apparent from a reading of the above quoted portion of the
apinion that the conclusion that the board there under consideration
could, by appropriate action, delegate to the various members thereof
vertain duties in connection with the enforcement of the provisions of
the act, was based upon the express provision of such Section 1334-2,
in the first paragraph thereof, that “the board shall be charged with the
duty of enforcing the provisions of this act, and may incur such expenses
as shall be necessary.”

It becomes necessary, therefore, to determine whether or not the
General Assembly has imposed upon the State Dental Board a similar
duty to enforce the provisions of the act administered by such board.
An examination of these statutes, comprising Sections 1314 to 1333-1,
both inclusive, General Code, discloses no specific provision that the act
regulating the practice of dentistry shall be enforced directly by the
board. On the contrary, this duty has been expressly imposed upon the
Secretary of the State Dental Board by Section 1333, General Code,
which reads as follows:

“The secretary of the state dental board shall enforce the
provisions of the laws relating to the practice of dentistry.
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The prosecuting attorney of a county, or the solicitor of a mu-
nicipality, wherein a provision of such law is violated, shall,
when so requested by the secretary of the board, take charge of
and conduct the prosecution.”

Upon consideration of the fact that, unlike in the case of the State
Board of Examiners of Architects, the General Assembly has not im-
posed upon the State Dental Board the duty to enforce the act, but
rather has placed this duty upon the secretary of the board, there would
be ample basis for concluding that the conduct of investigations by a
member of the board, even under authority of the board, would not con-
stitute “the discharge of his official duties” within the meaning of the
phrase as used in Section 1317, General Code, as quoted in your letter,
and hence the rendition of services for which the per diem therein pro-
vided could be paid. This position would secem to be justified upon
consideration of the well established principle long adhered to by the
courts that in case of doubt as to the authority to expend public funds
for any given purpose, that doubt must be resolved against the ex-
penditure,

It is not, however, necessary to resolve your (uestion upon a mere
consideration of the fact that the general duty to enforce the provisions
of the Dental Practice Act has been imposed upon the secretary rather
than upon the board,—this for the reason that Section 1317-1, General
Code, provides as follows:

“The state dental board may affihate with the national asso-
ciation of dental examiners, as an active member, and pay regu-
lar annual dues to said association and may send a delegate to the
meetings of the said national association of dental examiners;
such delegate shall receive the compensation provided in Sec-
tion 1317 of the General Code.”

There is herc suggested a clear case for the application of the
doctrine of expressio unius est exclusio alterius. The conclusion would
appear to be mescapable that where the General Assembly saw fit to
authorize the payment of the per diem compensation to members of your
board for other than the performance of the duties enjoined upon them
by law, such as attendance at meetings, express provision has been made
therefor.

This view is in harmony with the position taken in an opinion of this
office rendered to your board May 22, 1915, reported in Opinions of the
Attorney General for that year, Vol. T, page 827. The then Attorney
General, following an opinion appearing on page 124 of the Report of
the Attorney General for 1912, held that members of your board are not
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entitled to their per diem compensation for days required coming to ana
returning from the place where meetings of vour board are held. The
syllabus of this 1915 opinion is as follows:

“Members of the State Dental Doard may be paid compen-
sation only for the days on wlich such board is actually in ses-
sion for the transactton of the business and performance of
the official duties of such board.”

An application of the doctrine oi administrative practice is here in-
dicated. Tt is said in State, cx rel vs. Brown, 121 O. 8. 73, 75:

“lt has been held in this state that ‘administrative interpre-
tation of a given law, while not conclusive, is, it long continued,
to be reckoned with most seriously and is not to be disregarded
and set aside unless judicial construction makes it imperative
so to do.” Industrial Commission vs. Brown, 92 Ohio St., 309,
311, 110 N. L., 744, 745 (L. R. A, 19168, 1277). See, also,
36 Cyc., 1140 and 25 Ruling Case Law 1043, and cases cited.”

In specific answer to your question, it is my opinion that there is
no authority for payment of compensation or expenses of members of
the State Dental Board while individually engaged in making investiga-
tions or performing other services for the board as individuals in con-
nection with the administration of the laws regulating the practice of
dentistry.

Respectfully,
Hernerr S, Durry,
~ttorney General.

2863.

DEPARTMENT O PUBLIC WLELFARE—CANNOT LICIENSIE
INSTITUTION LOCATED IN FOREIGN STATE —JUVIE-
NILE COURT—NO AUTHORITY TO COMMIT CHILD TO
ANY UNLICENSED INSTITUTION OR AGENCY — SEC-
TION 1352-1, GENERAL CODE—IF CHILD SO COMMITTIED,
NO AUTHORITY FOR PAYMENT OF EXPENSE OF MATIN-
TENANCE OUT OF COUNTY TREASURY.

SYLLABUS:
The Department of Public Welfare cannot license an institution
which has ils location outside of the state. Thercfore, an agency or



