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This case re\·ersed what had been believed to be the rule for a long period of 
time, and held a~ stated in the syllabus, that .the express authority con fer red on 
municipalities to make assessments against property granted the power to assess 
school property as well as private property in the absence of any express statutory 
exemption of school property. The situation accordingly is analogous to that presented 
by your inquiry. As I have before stated, express authority is conferred on a mu­
uicipality to adopt ordinances regulating plumbing and the right to exact an inspec­
tion fee is incident thereto. There is no pro,·ision of law exempting school property 
from the requirements of the municipal ordinance and I feel that, by a process of 
reasoning similar to that adopted by the court in the Jackson case. the conclusion 
must be reached that the municipality has the right to exact, and the board of educa­
tion must pay, the fee prescribed by ordinance in the case of alterations in plumbing 
in school buildings. 

The court in the Jackson case had little difficulty with the question of the 
authority of the board of education to pay the assessment. J n substance, the con­
clusion was reached that the levy of the assessment created a debt against the owner 
of the property, which was the board of education. J n the present instance, the 
board of education undoubtedly has authority properly to maintain its school buildings 
and if as an incident to proper maintenance it becomes necessary to pay a fee to the 
municipality in compliance with the ordinance relative to the regulation of plumbing, 
there should he 110 hesitancy in saying that the authority to expend the funds of the 
hoard for that purpose exists. 

I may further suggest that there is an additional distinction between the question 
you present and the one under consideration in the l\iehaus ca~e. There, no authority 
existed, by state law, for the exaction of any fee whatsoever. vVith respect to the 
inspection of plumbing, however, it should be noted that Section 1261-6, General Code, 
authorizes the state inspector to collect fees for permits issued fur changes in plumb­
ing. You do not advise me as to the amount of the fees prescribed by the municipal 
ordinance, but if they were in the same sums as those prescribed by state law, an 
additional reason would exist for my conclusiou. J prefer, however, to base the answer 
to your inquiry upon the reasoning hereinbefore set forth. 

Accordingly, by way of specific answer to your inquiry, I am of the opinion that 
a city, which has and is enforcing an ordinance providing that no plumbing altera­
tions shall be made until a permit is obtained from a city plumbing inspector and a 
fee paid into the city treasury, may require the local board of education to obtain a 
permit and pay the fee prescribed in the event that schoolhouse plumbing is to be 
altered. 
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Respectfully, 
Eow ARD C. TcRNER, 

Attomey Gmeral. 

ELECTIOX-CA:'\DIDATE REFUSED PRL\I.\RY DECLA!C\TIO:\' BY 
ELECTIO:\' BOARD--ELECTED WHEX VOTERS AT A GENERAL 
ELECTION PLACE :\'A:\lE OX BALLOT JN BLA:'\K SPACE PRO­
VIDED FOR A DESIG:\'ATED OFFICE. 

SYLLABUS: 
A person whose dcclaratio11 of ca11ciidacy for nomi11ation at a primary election. 

has been rejected by the electio11 board, may, 111!1..-erthclcss, be elected by lzavi11g 
his ua111e 7•Tiltm i11 bj.• the 'l:otcrs upo11 tlze ballot at tile yc11cral elccli01z, as f>ro<:idcd 
by Sccliall 5025. Gcllaal Code, if pro< isiv11 is madr therefor by prilltill!J the dcsiy­
lzatioll of tlzc office and pro<·idillg a space as prm:ided /1y Scctio11 5025, c;cllcral Code. 
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CoLL-~IBCS, OHIO, Den:mber 10, 1928. 

Hox. E. P. ::\IcGIXXIS, Prosccuti11y .Jttorncy, Cald1c'cll, Oilio. 
DE.\R Sm :-I am in r~ceipt of your recent communication, which reads as 

follows: 

":\fore than a year ago our county auditor, ::\fr. T. resigned and :\Ir. 
:\L was appointed to fill the office. Under the Jaw we thought this was 
until the next general. election at which time a successor would be elected 
to fill the unexpired term. The case was submitted to you and you rendered 
quite an exhaustive opinion which held that way. 

:\Ir. M. filed a declaration of candidacy for the August primaries but 
the election board held that no vacancy existed and refused to place :\I.'s 
name on the ballot. At the time of the election quite a nttmber of people 
wrote the name of :\[r. :\L on the ballots fur auditor and I ha\·e been asked 
whether or not this constituted an election of :\[ r. :\[. 

If you could help me any in arri,·ing at a conclusion it would be ap­
preciated." 

The opinion of this office to which you refer was issued under date of February 
26, 1927, and appears in Opinions, Attorney General, 192i, \'ol. 1, page 155. The 
syllabus of this op1111on is as follows: 

"Under Section 2561 of the General Code, if a county auditor-elect 
fails to qualify on or before the second :\Iunday in :\larch next after his 
election, there will be a Yaca'lcy in such office. The person appointed to 
fill such vacancy shall hold the office until his successor is elcckd ancl 
qualified. His successor shall he elected for the unexpired term at the 
first ::\'ovember election at which state and county officers are elected. 

Pursuant to the conclusions reached in this opinion, it became the duty of the 
Doard of Elections in your county to receive declarations of candidacy, prepared 
and filed in conformity with the Jaw, and to pro,·ide for the election of candidates 
at the primary election. 

Section 4984-1. General Code, pro,·ides that such a nomination may he made hy 
the writing in of the name of a candidate by eight per cent of all the hallob con­
taining such vacancy, which ha,·c bc<::n voted at such primary election. 

Section 5071, General Code, prO\·ides as follows: 

"If there was no nomination for a particular oflice by a political party, 
of if by inadvertence. or. otherwise, the name of a candidate n:gularly 
nominated by such party is omitted from the ballot, and the elector desires 
to vote for some one to fill such office, hL· may do so by writing the name 
of the person for whom he desires to vote in the space underneath the 
heading or designation of such office, and make a cross mark in the circle 
at the head of the ticket, in which case the ballot shall be couukd for tlw 
entire ticket, as though the name suhstitul\>rl had hel'n originally printf'd 
thereon." 

Secticn 5070, General Cede, prescribes the "rules to be ohst:rvetl 111 marking 
ballot'', and contains the following pro,·ision: 
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"6. If the elector desires to vote for a person whose name docs not 
appear on the ticket, he can substitute the name l:;y writing it in black lead 
pencil or in black ink in the proper place, and making a cross mark in the 
bl:tnk space at the left of the name so written." 

Section 5025, General Code, also contains the following provision: 

" * * * If upon a ticket there is no candidate or candidates for a 
designated office, a blank ~pace, equal to the space that would be occupied 
by such name or names if they were printed thereon with the blank spaces 
herein provided for, shall be left." 

You will note that the provisions of Section 5071, General Code, contain no 
requirement that the votes cast for any candidate shall constitute any specified 
percentage of the votes cast in order to effect his election, as is required in the 
case of primary elections, (Section 4984-1, General Code, supra.) 

Under date of September 5, 1928, in Opinion 1\'o. 2542, rendered to the Secre­
tary of State, Columbus, Ohio, I held as follows: 

"2. Section 4984-1, General Code, has no application to the election 
of members of the party controlling committee and is only applicable to 
nominations made at the primary elections." 

You will also note that Section 5071, General Code, provides for the wntmg in 
of names on ballots at general elections in cases where "there was no nomination 
for a particular office by a political party, or if by inadvertence, or otherwise, the 
name of a candidate regularly nominated by such party is omitted from the ballot." 

Since your letter contains no information in regard to the form of the ballots 
concerning which you inquire, your attention is directed to the following language 
appearing at the beginning of Section 5025, General Code, supra, in addition to that 
above quoted : 

"All ballots shall be printed on the best quality, number two, book paper, 
in black ink, and, with the exception of the !leading, which shall be in 
display, in brevier type, the name or designation of the office in lower case, 
and the name of the candidate therefor in capital letters, with a space of 
at least one-fifth of an inch following each name." 

In an opinion to the Secretary of State, under date of December 2, 1909, 
(Opinions of the Attorney General for 1909, p. 144), one of my predecessors held 
that "no elector has the right to draw for himself blank spaces in the ballot in the 
manner prescribed in Section 2966-32 R. S. (G. C. 5025) and to write therein the 
designation of any office." 

I concur in this opinion and consequently, in the absence of such printed desig­
nation on the ballots, which form the subject of your inquiry, no election for the 
office, so omitted, was had. 

Assuming that the ballots cast for the candidate, concerning whose election you 
inquire, were in the form prescribed by Section 5025, supra, and that a majority 
thereof were cast for such candidate, I am of the opinion that he is entitled to a 
certificate of election. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

A ttomey Gmeral. 


