
1316 OPINIONS 

3159. 

APPROVAL, BONDS OF CITY OF TOLEDO, LUCAS COUNTY, OHI0-
$2,000.00. 

CoLUMBus, OHio, September 4, 1934. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

3160. 

CHILDREN'S HOME-JURISDICTION UNAFFECTED BY MARRIAGE OF 
WARD WHEN-JUVENILE COURT JURISDICTION CONTJNUES. 

SYLLABUS: 
1. When a child, either boy or girl, is committed to the children's home by a 

Juvenile Court permanently, and such child at the age of nineteen years, while in 
the care and custody of tTie tntstees of the children's home, marries, the marriaf}e 
does not release the child from the guardianship of the trustees of the children's 
home. 

2. When either a boy or girl is temporarily committed to the children's home 
by the hwenile Court, their marriage at the age of nineteen, while in the custody 
of the trustees of the child rei!' s home, does not aff.ect the Jurisdiction of the Juven­
ile Court over them and their status is not affected in any way wlzatsoe·z•cr as wards 
of the Court. 

CoLUMBUS, 0Hro, September 5, 1934. 

HoN. CALVIN CRAWFORD, Prosecuting Attomey, Dayton, Ohio. 
DEAR Sm :-I am in receipt of your communication which reads as follows: 

"We would appreciate having your official opinion on the following 
state of facts: 

(a) A boy or girl is committed to our County Children's Home 
by the Juvenile Court as a permanent commitment. Supposing that the 
boy or girl while in the care and custody of the Children's Home and at 
the age of nineteen years marries. Does the marriage ipso facto emanci­
pate the boy or girl from the care and custody of the Home? 

(b) Under the same set of facts, supposing that the commitment 
is a temporary one. vVhat effect, if any, does the marriage have upon 
the status assuming that the marriage occurs while the ward is under 
the age of twenty-one years? 

Our Montgomery County Children's Home has several cases involving 
that question, and we shall appreciate your early opinion on the subject." 

Section 1643, General Code, provides in part: 

"When a child under the age of eighteen years comes into the cus­
tody of the court under the provisions of this chapter, such child shall 


