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The principle of this case was followed in the later case of Gobrecht vs. 
Cincinnati, 51 0. S. 68. 

Applying this test to the case at hand, it would appear that the compensation 
fixed by the board under section 4785-15, General Code, is salary, for the board 
fixes the remuneration in monthly installments, payments depending on the time 
and not on the amount of service rendered. 

Moreover, it is to be noted that the legislature speaks of the compensation 
provided for by sections 4785-15, 4785-18 and 4785-19 as "salary" throughout 
Amended House Bill No. 2. 

In view of the above considerations, I am of the opinion that the salary of 
the present deputy clerk cannot be reduced in accordance with Amended Houoe 
Bill No. 2 until March 1, 1934, when his present term expires. 

4863. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

PROSECUTING ATTORNEY-REQUIRED TO FILE ONLY ONE BOND 
COVERING TOTAL SUJ'v[ OF SALARY. 

SYLLABUS: 

When the prosecuting attorney, before undertaking the dttties of his office, 
has given bond to tlze State of 0/zio in a sum as fixed by the Common Pleas Court 
or the Probate Court, in excess of the amount of his official salary, with sure tie,; 
approved by such court, conditioned that he -will faithfully perform the dttties en­
joined upon him by law and pay over, according to law, all moneys by him receh•ed 
in his official capacity, it is not neces,sary for such Prosecutor to file an additional 
bond in order to be entitled to tlze additional allowance pro:vided in Section 3004, 
General Code. 

CoLUMBUs, 0Hlo, January 6, 1933. 

HoN. PAUL A. FLYNN, Prosewting Attontey, Tiffin, Ohio. 

DEAR SIR :-I am in receipt of your request for opinion, as follows: 

"The Prosecuting Attorney of each county, in order to qualify for 
his position, must give bond under section 2911, of the Ohio General 
Code, in a sum not less than $1,000.00, for the faithful performance of 
his duty,· and also a bond under section 3004, in a sum not less than his 
official salary, conditioned the same as the bond mentioned in section 
2911. Heretofore it has been the practice in this County to give one 
bond, usually in the sum of $3,000.00, covering the faithful performance 
of duty and the proper accounting of all funds collected. 

My question is, whether or not one bond will satisfy both sections 
of the statute, or whether it is necessary to give two bonds. In explana-
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tion of the above, let me say tj1at the bond heretofore has been fixed 
at $3,000.00, which is approximately $400.00 greater than the salary of 
the prosecuting attorney in this Cout~ty. In other words, the bond which 
has been given satisfied the requirements of either statute." 

In 1911, the legislature repealed Section 3004, General Code, as it then 
existed, and enacted in lieu thereof, an entirely new section, which was given 
a like section number by the legislature. The former section provided that the 
county prosecutor was entitled to retain from moneys collected by him from 
fines for recognizances and costs in criminal cases, ten percent of such sums so 
collected, but not to exceed $100.00 in any one case. Such amount was in addition 
to his salary. 

In place of such former Section 3004, General Code, the legislature enacted 
a new act, now called Section 3004, entitled: 

"An act to better provide for the administration of criminal justice 
by amending section 3004 of the General Code in such manner as to 
increase the facilities of prosecuting attorneys." ( 102 0. L. 74.) 

Such act retains no part of former Section 3004. 
The present Section 3004, General Code, after authorizing an allowance 

to the County Prosecutor in addition to that to be expended for assistants and 
clerk hire, of an amom,lt not to exceed one-half of his official salary, to pay 
the expenses of his office not otherwise provided by law, provides that he shall 
give a bond to the State of Ohio in the penal sum of not less than his official 
salary, both the amount of such bond and the sufficiency of the securities 
thereon, to be approved by the Court of Common Pleas or the Probate Court 
of such county. Such section, in so far as is material, reads as follows: 

"Provided that nothing shall be paid under this section until the 
prosecuting attorney shall have given bond to the state in a sum not 
less than his official salary to be fixed by the court of common pleas 
or probate court with sureties to be approved by either of said courts, 
conditioned that he will faithfully discharge all the duties enjoined upon 
him, by law, and pay over, according to law, all moneys by him, received 
in his official capacity. Such bond with the approval of such court of 
the amount thereof and sureties thereon and his oath of office inclosed 
therein shall be deposited with the county treasurer." 

In Section 2911, General Code, there is also a provision with reference to a 
bond by the county prosecuting attorney. Such section provides that before a 
prosecuting attorney shall enter upon his duties he shall give a bond to the state in 
the penal sum as fixed by the Court of Common Pleas or the Probate Court, but 
not less than $1,000. Such section reads: 

"Before entering upon the discharge of his duties, the prosecuting 
attorney shall give bond signed by a bonding or surety company author­
ized to do business in this state, or, at his option, by two or more free­
holders having real estate in the value of double the amount of the bond 
over and above all encumbrances to the state in a sum not less than one 
thousand dollars, to be fixed by the court of common pleas or the probate 
court, the surety company to be approved by either of such courts, con-
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ditioned that he will faithfully discharge all the duties enjoined upon him 
by law, and pay over, according to Jaw, all moneys by him received in his 
official capacity. The expense or premium for such bond shall be paid 
by the county commissioners, and shall be charged to the general fund of 
the county. Such bond, with the approval of such court of the amount 
thereof and sureties thereon, and his oath of office indorsed thereon, shall 
be deposited with the county treasurer." 

It is to be noted that in both Sections 2911 and 3004, General Code, the con· 
ditions of the bond required to be given are identical, i. e., "that he will faithfully 
discharge all the duties enjoined upon him by law, and pay over according to law, 
all moneys by him received in his official capacity." 

An examination of each of such sections discloses no difference in the pur­
pose of the bond mentioned in Sections 2911 and 3004, General Code. There is 
a difference in the time at which the bonds mentioned are required to be filed. 
Thus, the prosecutor may not assume the duties of his office until he shall have 
given a bond in the penal sum as determined by the provisions of Section 2911, 
General Code, and he may not disburse or receive the additional allowance until 
a bond has been filed which complies with the provisions of Section 3004, Gen­
eral Code. Such examination does not disclose any specific provision which would 
preyent the prosecuting attorney from receiving or disbursing the additional al­
lowance fund, if the court, in fixing the penal sum of the bond to be filed by the 
county prosecutor when taking office, fixed such bond in a penal sum equal to or 
greater than the salary of the prosecuting attorney, unless such sections require 
separate and distinct bonds. 

I find no language in either of such sections, stating specifically that the 
bonds are cumulative. The language of Section 3004, supra, would indicate that 
its provisions would be complied with if the penal sum of the bond filed by the 
pro~ecutor prior to his assumption of the duties of his office, as fixed by the court, 
was equal to, or in excess of the amount of his salary. Each of such Sections 
2911 and 3004, General Code, should undoubtedly receive a strict construction, 
being statutes enacted for the purpose of protecting the taxpayer against loss 
from possible fraud by a public official. 2 Lewis' Sutherland Statutory Construc­
tion, Section 714; State vs. Collister, 11 0. S. 46; State 'i.'S. Este, 7 Oh. (Pt. 1) 134. 

But, as stated by Justice Swayne, in U. S. vs. Hartwell, 6 'Nail. (73 U. S.) 
383, 18 L. Ed. 830, 833: 

"But whenever invoked (the rule of strict construction) it comes 
attended with qualifications and other rules no less important. * * * 
If the language be clear it is conclusive. There can be no construction 
where there is nothing to construe. The words must not be narrowed 
to the exclusion of what the Legislature intended to embrace; but that 
intention must be gatl1ered from the words, and they must be such as 
to have no room for a reasonable doubt upon the subject. It must 
not ,he defeated by a forced and over strict construction. The rule does 
not exclude the application of common sense to the terms made use of 
in the Act, in order to avoid an absurdity which the Legislature ought 
not to be presumed to have intended * * * The proper course in all 
cases is to adopt that sense of the words which best harmonizes with 
the context and promotes in the fullest manner, the policy and objects 
of the legislature. The rule of strict construction is not violated by 
permitting the words to have their full meaning, or the more extended 
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of two meanings, as the wider popular instead of the more narrow tech­
nical one; but the words should be taken in such a sense, bent neither 
one way or the other, as will best manifest the legislative intent." 

I am unable to find in either of the two sections, above referred to, any 
language specifically stating that each statute refers to a separate and distinct 
bond. Neither statute purports directly to require the giving of a bond. Section 
2911, General Code, merely provides that the prosecuting attorney shall not un­
dertake the duties of his office unless he shall theretofore have filed a bond as 
therein described. Such section does not attempt to determine the maximum 
penal amount of such bond. Section 3004, supra, merely provides that the pros­
ecuting attorney shall not be entitled to authorize the payment of, or to re­
ceive certain moneys unless a bond containing like conditions to that bond re­
quired to be filed before undertaking the duties of his office, in a minimum penal 
~urn of at least the amount of his official sabry, shall have been filed. The only 
difference between the two descriptions of the prosecutor's bond is the minimum 
penal sum. I am unable to conclude, from the language of such sections, that the 
intent or purpose of the legislature in the enactment of such provisions, was to 
require two separate bonds conditioned for the performance of identical duties 
hy the prosecuting attorney. 

In speci.fic answer to your inquiry, therefore, I am of the opinion that when 
the prosecuting attorney, before undertaking the duties of his office, has given 
bond to the State of Ohio in a sum as fixed by the Common Pleas Court or 
the Probate Court, in excess of the amount of his official salary, with sureties 
approved by such court, conditioned that he will faithfully perform the duties 
enjoined upon him by law, and pay over, according to law, all moneys by him 
received in his official capacity, it is not necessary for such prosecutor to file an 
additional bond in order to be entitled to the additional allowance provided in 
Se-ction 3004. GP.neral Code. 

4864. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

TUITION-PERSON IN LOCO PARENTIS :MAY NOT BE CHARGED 
TUITION-PUPIL LIVING WIT.H PERSON OTHER THAN PARENT 
OR GUARDIAN. 

SYLLABUS: 
1. ~Vhen children of compu~sory school age are in a school district, and 

"actual residents" of the district "hiwe the care" of tizem, or are "in charge" of 
them, as those terms are used in the laws relating to compulsory education, and 
Ullder such circzm1stance,s that those "actual residents" are required to send the 
children to a public, pri·vate or parochial school as prm!ided by Section 7763, Gen­
eral Code, or be subject to the pcnaltie,s imposed by Section 12974, General Code, 
if they fail to do so, the board of education of the school district must admit these 
children to the pri·uileges of the public school of the district, e"L•en though some011e 
may be liable under the law for their tuition and the said tuition is not paid. 

2. By force of Section 7681, General Code, a child who resides with persons 
other than his parents or guardian, under conditions whereby the person with 


