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ceeding for that purpose consequently it is believed that said California court 
would still have a continuing jurisdiction over the ward of its original pro­
ceedings, and under the circumstances would be the proper court to determine 
the facts as to the best interests of the child, as well as those matters relative 
to a change of such minor's foster parents. 

In specific answer to your third question it is therefore thought that such 
considerations as have been discussed would be legal obstacles, sufficient in 
themselves to affect the validity of the proposed adoption proceeding as 
stated in the third question of your inquiry. 

2497. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

PROBATION OFFICER-COUNTY ATTENDANCE OFFICER-COMPEN­
SATION-HOW PAID-EXPENSES OF ATTENDANCE OFFICER 
PAID FROM COUNTY BOARD OF EDUCATION FUND-HOW COM­
PENSATION OF PROBATION OFFICER INCREASED OR DE­
CREASED. 

1. A probation officer designated under section 7769-1 G. C. as a county attend­
alice officer, cannot legally draw two compensations, that is, one for acting as pro­
bation officer and a separate salary as county attendance officer, for the reason that 
section 7769-I does not provide a salary for the county attendance officer where such 
county attendance officer is also a probation officer of the juvenile court. Where a 
probation officer is designated as county attendance officer, only his expenses as at­
tendance officer is to be paid from the county board of education fund, which is dis­
bursed by the county board of education. 

2. The compensation of a probation officer may be increased or decreased at 
any time by the appointing judge not to exceed the amounts appearing in section 
1662 G. C., and such compensation is paid from the county treasury. 

CoLUMBUS, OHIO, October 24, 1921. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-Acknowledgment is made of the receipt of your recent in­

quiry, requesting the opinion of this department upon the following state­
ment of facts: 

"Section 7769-1 G. C. (109 0. L., 388,) specifically provides that 
with the consent and approval of the judge of the juvenile court, a 
probation officer of the court may be designated as the county at­
tendance officer. In a certain county in this state the probation 
officer, who is receiving a salary of $75.00 per month, is designated as 
county attendance officer at a salary of $25.00 per mo~th. 

Question 1. May such probation officer legally draw two com­
pensations, one for acting as probation officer, and a separate salary 

as county attendance officer? 
Question 2. If such probation. officer may legally receive separate 
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compensation when designated as such county attendance officer, 
from what fund shall he receive such compensation?" 

Section 7769-1 G. C. reads as follows: 

"Every county board of education shall employ a county attend­
ance officer, and may employ or appoint such assistants as the board 
may deem advisable. The compensation and necessary traveling ex­
penses of such attendance officer and assistants shall be paid out of 
the county board of education fund. Vlith the consent and approval 
of the judge of the juvenile court, a probation officer of the court may 
be designated as the county attendance officer or as an assistant. 
The compensation of the probation officers of the juvenile court so 
designated shall be fixed and paid in the same manner as salaries of 
other probation officers of the juvenile court; their traveling ex­
penses as attendance officers which would not be incurred as pro­
bation officers shall be paid out of the county board of education 
fund. The county attendance officer and assistants shall work under 
the direction of the county superintendent of schools. The authority 
of such attendance officers and assistants shall extend to all the vil­
lage and rural school districts which form the county school district. 
But this section shall not be interpreted to confine their authority 
to investigate .employment to that within the county school dis­
trict." 

It will be noted in the above section that the compensation and necessary 
traveling expenses of "such attendance officer" (when employed by the 
county board of education) shall be paid out of the county board of education 
fund, but it is further provided in the next sentence of the section that a 
probation officer of the juvenile court may be desig11ated as the county attend­
ance officer upon the approval of the judge of the juvenile court. Proceed­
ing further the section then says when this latter condition obtains, that is, 
that a probation officer is to be desig11ated as the county attendance officer, 
then "the compensation of the probation officer of the juvenile court so 
designated shall be fixed and paid in the same manner as salaries of other 
probation officers of the juvenile court; their traveling expenses as attend­
ance officers which would not be incurred as probation officers shall be paid 
out of the county board of education fund." The compensation of the pro­
bation officers of the juvenile court is provided for in section 1662 G. C., 
which as amended in 109 0. L., p. 527, reads in part as follows: 

"* * * Such chief probation officer and assistants shall receive 
such compensation as the judge appointing them may designate at 
the time of the appointment; provided, however, that such compen­
sation may be increased or decreased at any time by said judge, but 
the compensation of the chief probation officer shall not exceed three 
thousand dollars per annum and that of the assistants shall not ex­
ceed twenty-four hundred dollars per annum. * * * 

The compensation of the probation officers shall be paid by the 
county treasurer from the county treasury upon the warrant of the 
county auditor, which shall be issued upon itemized vouchers sworn 
to by the probation officers and certified to by the judge of the juven­
ile court. The county auditor shall issue his warrant upon the 
treasury and the treasurer shall honor and pay the same, for all 
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salaries, compensation and expenses provided for in this act, in the 
order in which proper vouchers therefor are presented to him." 
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As above indicated, section 7769-1 provides that the compensation of the 
probation officer, when designated as an attendance officer, shall be fixed 
and paid in the same manner as salaries of other probation officers, which 
manner is set forth in section 1662 G. C., just quoted. Thus the compensation 
of all probation officers shall be paid out of the county treasury by the 
county treasurer, upon warrant of the county auditor, upon itemized vouch­
ers certified to by the judge of the juvenile court. Section 1662 then pro­
vides in its closing language that even the expenses of the probation officer 
shall be paid from the county treasury upon warrant of the county auditor, 
but when these expenses are made by the probation officer, who has been 
designated as an attendance officer, then section 7769-1 provides that "their 
traveling expenses, as attendance officers, which would not be incurred as 
probation officers, shall be paid out of the county board of education fund". 

There is nothing in section 7769-1 G. C. providing for the salary of a 
county attendance officer who is also a probation officer, other than the ref­
erence that probation officers designated as county attendance officers shall 
be paid "in the same manner as salaries of other probation officers of the 
juvenile court." Hence the compensation of this individual remains within 
the provisions of section 1662 heretofore quoted. This section provides that 
the probation officer shall receive such compensation as the judge of the 
juvenile court may designate at the time of appointment, but says further 
that such compensation may be increased or decreased at any time by the 
judge. It would appear, therefore, that if in the county in question it was 
desired to pay the probation officer, who was acting also as attendance officer, 
a total of $100.00 per month, rather than the $75.00 which he formerly received 
when performing only the duties of probation officer, it would be within the 
power of the judge of the juvenile court appointing such officer (and he also 
approves his designation as' attendance officer) to increase the salary of the 
probation officer as the court may see fit, being bound only by the limitations 
as to amount set forth in section 1662 G. C. This increase, of course, would 
come from the county treasury, the same place from which his original salary 
was taken. In practice, then, it would appear that in those counties having a 
probation officer designated as the county attendance officer, the county 
treasury general fund would relieve the county board of education fund of 
the burden of supporting a county attendance officer other than his mere 
expenses, while in other counties where the county attendance officer was one 
who was not a probation officer designated as the county attendance officer, 
the county board of education fund would bear the burden of the salary and 
expenses of the county attendance officer made mandatory in each county of 
the state. The effect then is that in some counties the support of the county 
attendance officer would come wholly from school funds, while in other coun­
ties, where the personnel of the juvenile court was used, the support of the 
county attendance officer would not be a burden upon the school funds at all, 
except as to his mere expenses as an attendance officer. This situation, lfow­
ever, docs not change the status of the law as set forth above. 

In answer to your questions, then, you are advised that: 
1. A probation officer designated under section 7769-1 G. C. as a county 

attendance officer, cannot legally draw two compensations, that is, one for 
acting as probation officer and a separate salary as county attendance officer, 
for the reason that section 7769-1 does not provide a salary for the county 
attendance officer where such county attendance officer is also a probation 
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officer of the juvenile court. Where a probation officer is designated as county 
attendance officer, only his expenses as attendance officer is to be paid from 
the county board of education fund, which is disbursed by the county board 
of education. 

2. The compensation of a probation officer may be increased or decreased 
at any time by the appointing judge not to exceed the amounts appearing in 
section 1662 G. C., and such compensation is paid from the county treasury. 

2498. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

AUTOMOBILES-AMENDED SENATE BILL NO. 3 (109 0. L. 330)-SHER­
IFF OR CONSTABLE SELLING AUTOMOBILE UNDER COURT 
ORDER REQUIRED TO GIVE BILL OF SALE. 

Under the provisions of Amended Senate Bill No. 3 it is necessary for a sheriff 
or constable selling an automobile under court order to give a bill of sale. 

CoLUMBUS, OHIO, October 24, 1921. 

HoN. ARTHUR W. DoYLE, Prosecuting Attorney, Akron, Ohio. 
DEAR SIR :-Your letter of recent date received in which you request the 

opinion of this department as follows: 

"Will you please furnish this office with a ruling upon the follow­
ing question: 

Is the sheriff of the county, or a constable, required to give a bill 
of sale when he sells an automobile on order of the court?" 

Your attention is called to the following portions of Amended Senate 
Bill No.3: 

"The term 'bill oi sale' as used in this act shall mean the bill of 
sale or paper of conveyance issued by the corporation, partnership, 
association, or person, selling, giving away, transferring, conveying or 
passing title to a motor vehicle or 'used motor vehicle.' 

Section 2. It shall be unlawful to sell, convey, give away, transfer, 
exchange, receive, purchase or obtain any 'motor vehicle' or 'used 
motor vehicle' within this state, except in the manner and subject to 
the conditions hereinafter provided. 

* * * * * 
Section 5. Each corporation, partnership, association or person, in 

all sales, conveyances, transfers, gifts, exchanges of, or transactions in 
which title to a 'used motor vehicle' passes, shall execute in the pres­
ence of two witnesses a bill of sale, in duplicate, and deliver the same 
to the corporation, partnership, association or person purchasing, re­
ceiving or obtaining such 'used motor vehicle,' at or before such sale, 
conveyance, transfer, gift, exchange or passage of title; such bill of 
sale shall contain the name or names and residence or residences of 
each and every bona fide owner or owners of such used motor vehicle, 
beginning with the original or first purchaser of such used motor ve-


