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of Section 5841, General Code, it appears that the claims which Section 
5844, General Code, authorizes the county commissioners to allow in whole 
or in part are those claims of loss which have been proven to the satisfac­
tion of the township trustees, as provided in Section 5841, General Code, to 
have been caused by dogs, and the allowance of such claims in whole or in 
part refers to the extent of the loss or injury to the animal or animals. 

This construction of Section 5844, General Code, when applied to the 
latter part of Section 5846, General Code, relative to the endorsing of amounts 
allowed on each claim and the transmitting of the findings of the township 
trustees with the testimony so taken and the 'fees due witnesses in each case 
over their official signature, to the county commissioners, results in the 
transmitting of only those claims allowed in whole or in part by such town­
ship trustees and consequently totally disallowed claims are not to be trans­
mitted to the county commissioners. 

This conclusion is strengthened by a consideration of Section 5846, Gen­
eral Code, which authorizes the county commissioners, after review of such 
claims and the hearing of additional testimony or the receiving of additional 
affidavits, if any, in regard thereto, to allow the amount previously determined 
by the township trustees, a part thereof or any amount in addition, as they 
may find to be just. 

Then again Section 5848, General Code, allows an appeal from the 
allowance made by the commissioners to the probate court of the county, in 
which action "the probate court shall hear such proceedings as in equity 
and determine the value of the horses, etc., killed or injured * *." "The 
amount found by such court shall be final and the judge thereof shall certify 
it to the county commissioners * * *." (Section 5849, General Code) 

In view of the foregoing and in specific answer to your inquiry, I am 
of the opinion that a board of county commissioners has no authority ~o 
alfow a claim for sheep killed by dogs after the township trustees of the 
townsltip in which such killing occurred have determined that such loss or 
inj'lry was not so caused. 

4559. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

BOARD OF ACCOUNTANCY-FEES TO BE PAID INTO STATE 
TREASURY-AUDITOR OF STATE MAY PRESCRIBE FORM OF 
VOUCHER-MEMBERS OF BOARD ENTITLED TO TRAVELING 
EXPENSES NOT TO EXCEED $5.00 PER DIEM. 

SYLLABUS: 
l. Fees collected by the State Board of Accountancy should be paid into 

the state treasury as provided in Section 24, General Code. 
2. The Auditor of State has the authority to prescribe the form of voucher 

to be 1.mbmitted by public officers, such as members of the State Board of Account­
oncy. 

3. ·Members of the State Board of Accountancy are entitled to be paid neces­
sary traveling expenses, and each member of such board may be allowed by the'. 
board for his services an amomtt commensurate with the time actually expended 
in such serviccjs, not to exceed five dollars per day. 
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CoLUMBUS, OHio, August 10, 1932. 
HoN. JosEPH T. TRACY, Auditor of State, Columbus, Ohio. 

DEAR SIR :-This will acknowledge your request for my opinion which reads: 

"In a recent examination of the State Board of Accountancy the 
records disclose the following: 

( 1). That said board does not pay in to the State Treasury fees 
received by it, in compliance with Section 24 G. C. 

We are familiar with Opinion No. 1307 rendered by Attorney 
General Timothy S. Hogan, on December 21, 1914, in which it was 
held that the fees collected by the Board of Accountancy should be 
paid into the State Treasury, however, some question has presented 
itself at this time as to the meaning of Section 1378 G. C., which 
reads in part as follows: 

'From the fees collected under this chapter, the board shall 
pay the expenses incident to its examination * * *.' 

Is it within the meaning of Section 1378 G. C. that the Board of 
Accountancy shall actually pay the expenses incident to its examina­
tions by drawing its check on funds at ·hand, or that the Board of 
Accountancy shall deposit all fees, coming into its hands, in the State 
Treasury in compliance with Section 24, G. C., and in order to pay 
the expenses incident to its examination, the Board of Accountancy 
shall draw a voucher on the Auditor of State, who in turn shall draw 
a warrant on the State Treasurer? 

(2). That said board members are paying to each member the 
sum of $600.00 annually as compensation for services rendered, in 
addition other expenses, such as traveling, etc. 

Section 1378 G. C. reads in part as follows: 

'* * * the board shall pay the expenses incident to its ex­
amination and the expenses of preparing and issuing certifi­
cates, and to each member of the board for the time actually 
expended in the performance of his duties a sum not exceeding 
five dollars per day and his necessary traveling expenses, 

* * *'. 
The voucher upon which these annual payments were made does 

not show the actual days these payments cover. 
Should not these vouchers itemize the actual days expenses in 

the performance of the duties of the board members, and also, should 
not these actual days be paid for at a rate of five dollars per day as 
provided in Section 1378 G. C.? 

In connection with this another question arises as to what con­
stitutes a day's time actually expended in the performance of his 
duties in relation to a member of the Board of Accountancy within 
the meaning of Section 1378 G. C." 
Section 24, General Code, reads in part as follows: 

"On or before Monday of each week every state officer, state 
institution, department, board, commission, college, normal school or 
university receiving state aid shall pay to the treasurer of state all 
moneys, checks and drafts received for the state, or for the use of 
any such state officer, state institution, department, board, commis-
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sion, college, normal school or university, receiving state aid, during 
the preceding week, from taxes, assessments, licenses, premiums, fees, 
penalties, fines, costs, sales, rentals or otherwise, and file with the 
auditor of state a detailed, verified statement of such receipts. * * *" 
Section 1378, General Code, provides: 

"From fees collected under this chapter the board shall pay the 
expenses incident to its examinations and the expenses of preparing 
and issuing certificates, and to each member of the board for the time 
actually expended in the performance of his duties a sum not exceed­
ing five dollars per day and his necessary traveling expenses. In 
no case shall the expenses of the board or the compensation or 
traveling expenses of the members thereof be a charge against any 
fund of the state." 

In answer to your first inquiry, your attention is called to an opinion of 
the Attorney General found in 1928 Opinions of the Attorney General, 1946, 
the first branch of the syllabus of which reads as follows: 

"State officers, whether functioning independently or as mem­
bers of boards, commissions, or other departments of the state 
government, who fail to comply substantially with the provisions of 
Section 24, General Code, which requires such state officers to pay 
to the treasurer of state, on or before Monday of each week, all 
moneys, checks and drafts received for the state or for the use of 
any such state officer, state institution, department, board or com­
mission, are liable to the state for the damages sustained by it by 
way of loss of the depositary interest on such funds, which would 
have accrued to the state had the same been deposited as required 
by the provisions of Section 24, General Code." 

This opinion contains a general discussion of the subject under exami­
nation. 

The syllabus of the 1914 opinion, to which you refer, IS as follows: 

"Section 1378, General Code, allowing the state board of ac­
countancy to pay the expenses and compensation of the members 
from its own receipts, has been repealed by implication in so far as 
its provisions conflict with the amendment to section 24, of the 
General Code, which requires the board to pay its receipts weekly 
into the state treasury: 

Upon consideration of the 1914 opm10n and the 1928 opmwn, above 
mentioned, I am of the opinion that fees collected by the State Board of 
Accountancy should be paid into the state treasuFy in compliance with Section 
24, General Code. 

It should be noted that the 89th General Assembly appropriated from 
the State Board of Accountancy fund for salaries, wages, etc., the sum of 
$1,900.00. See Amended Substitute Senate Bill No. 1. 

Coming now to your second inquiry as to the power of the auditor's 
office to require the vouchers upon which payments for the various services 
enumerated in Section 1378, General Code, are to be made, to show the 
actual days these payments cover, your attention is called to Section 277, 
General Code, relative to the duties of the Auditor of State, which reads as 
follows: 
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"The auditor of state, a' chief inspector and supervisor, shall pre­
scribe and require the installation of a system of accounting and reporting 
for the public offices, named in section two hundred seventy-four. Such 
system shall be uniform in its application to offices of the same grade 
and accounts of the same class, and shall prescribe the form of receipt, 
vouchers and documents, required to separate and verify each transaction, 
and forms of reports and statements required for the administration of 
such offices or for the information of the public." 

See also 1920 Opinions of the Attorney General, 232. 

Section 274, Getieral Code, reads in part as follows: 

"There shall be a bureau of inspection and supervision of public 
offices in the department of auditor of state which shall have power as 
hereinafter provided in sections two hundred seventy-five to two hundred 
eighty-nine, inclusive, to inspect and supervise the accounts and reports 
of all state offices, including every state educational, benevolent, penal 
and reformatory institution, public institution and the offices of each taxing 
district or public institution in the state of Ohio. Said bureau shall have 
the power to examine the accounts of every private institution, association, 
board or corporation receiving public money for its use and purpose, and 
may require of them annual reports in such form as it may pre­
scribe. * * *" 

From a consideration of the powers and duties of the members of the State 
Board of Accountancy (Sections 1370 to 1380, General Code, inclusive), there is 
no doubt but that such members hold public offices, within the meaning of Section 
274, above quoted, and it follows that under the provisions of Section 277, supra, 
the Auditor of State has the power to prescribe the form of vouchers to verify 
each transas:tion to be submitted by such board. 

Section 1378, General Code, specifically sets forth the manner in which the 
per diem compensation of the members of such board is to be paid and it is ap­
parent that such provisions should be followed. 

Coming now to your last question relative to the interpretation of the words 
"* * the board shall pay * * to each member of the board for the time actually 
expended in the performance of his duties a sum not exceeding five dollars 
per day." 

An examination of this language compels the conclusion that a member may 
he allowed by the board for his services an amount commensurate with the time 
actually expended in such services, but not to exceed five dollars per day. In my 
opinion the legislature intended that the word "day" in such section be given its 
usual meaning, that is, a twenty-four hour period commencing at twelv~ P. M. 
and ending at twelve P. M. (See 17 C. ]. 1131.) 

In view of the foregoing and in specific answer to your inquiry, I am of the 
opinion that 

1. Fees collected by the State Board of Accountancy should be paid into 
the state treasury as provided by Section 24, General Code. 

2. The Auditor of State has the authority to prescribe the form of voucher 
to be submitted by public officers, such as members of the State Board of Ac­
countancy. 
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3. Members of the State Board of Accountancy are entitled to be paid 
nrcessary traveling expenses, and each member of such board may be allowed by 
the board for his services an amount commensurate with the time actually expended 
in such services, not to exceed five dollars per day. 

4560. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

JUSTICE OF PEACE-FORMATION OF NEW TOWNSHIP-NUMBER TO 
BE ELECTED DETERMINED BY SECTION 1712, G. C. 

SYLLABUS: 
U pan the formation of a new township the number of justices of the peace 

for such tow1-ship shall be determined and elected in the manner provided by 
section 1712, General Code. 

CoLUMBUS, OHIO, August 10, 1932. 

I·IoN. CAMERON MEACHAM, Prosewting Attorney, Portsmouth, Ohio. 

DEAR SIR:-Your recent request for my opinion reads as follows: 

"Under Sections 3244 et seq. the City of New Boston has been separ­
ated from Clay Township of which it was formerly a part, and the City 
of New Boston has been formed into ·a separate Township called New 
Boston Township. Three J usticcs of the Peace elected by Clay Township 
reside within the limits of New Boston City and also New Boston Town­
ship. 

The 1928 0. A. G. No. 2008 and Section 3512 of the General Code 
of Ohio did not quite appear to be in agreement. I am therefore request­
ing an opinion from you as to how Justices of the Peace in New Boston 
Township shall be selected, whether under Section 3259 of the General 
Code of Ohio or selected by the City Council of New Boston as Section 
3512 might seem to indicate." 

Section 3512, GeneraJ Code, reads m part as follows: 

"When the corporate limits of a city or village become identical with 
those of a township, all township offices shall be abolished, and the duties 
thereof shall thereafter be performed by the corresponding officers of the 
city or village, except that justices of the peace and constables shall con­
tinue the exercise of their funct:ons under municipal ordinances providing 
offices, regulating the disposition of their fees, their compensation, clerks 
and other officers and employes. Such justices and constables shall be 
elected at municipal elections." 

From an examination of the above section, it is apparent that it is applicable 
to those instances in which the corporate limits of a city or village are extended 
and become identical with those of a township in which are existing township 
offices. 

Section 3259, General Code, provides : 

"When a new township is set off, the county comm1sswners shall 
forthwith give at least ten clays public notice by advertisement, in three 
public places in such township, of the time and place of holding an elec-

31-A. G. 


