
ATTORXEY GEXER.\L. 783 

1909. 

APPROVAL, XOTES OF :\L\DISOX TO\\"XSHIP RURAL SCHOOL DIS­
TRICT, 1IO~TG0:\1ERY COUXTY, OHI0-$35,000.00. 

CoLt::\IBl.:s, OHIO, :\farch 28, 1928. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

1910. 

REAL ESTATE LICEXSE-Im-ISSUE OF LICENSE TO SALESNIAN WITH­
OUT CHARGE. 

SYLLABUS: 

T-V here a real estate salesman has been heretofore lice11sed to act as a salesman for 
a broker a11d the license has been retur11ed by such broiler for cancellation, upon notice 
to the board of the employmCilt of such salesman by mzother dul}• lice11sed broker, a new 
license for such salesman shall issue without charge. 

CoLUMBus, 0Hro, :\larch 29, 1928. 

HaN. CYRUS LocHER, Director of Commerce, Columbus, Ohio. 

DEAR SrR :-This will acknowledge your recent communication, as follows: 

"A salesman's license was issued by A to act as a salesman for the B 
company in January, 1927. 

This license has been returned by B for cancellation. A now has been 
employed as a salesman by C who holds a broker's license. 

Question: What, if any, fee should be collected from C, the broker, for 
the salesman's license?" 

As I interpret your inquiry, the facts are that a salesman, who has already re­
ceived a license showing the name of the broker by whom he is employed, has since 
left the company and has been employed by another broker. The license of the sales­
man has been returned by the company by \vhich he was first employed to you, and 
your inquiry is, what fee should be collected, if any, from the broker by whom he is 
now employed. 

Section 6373-34 of the General Code requires that a salesman's license shall show 
the name of the real estate broker by whom he is or is to be employed. 

Section 6373-36, General Code, is as follows: 

"The license of both the real estate broker and the salesman employed 
by him shall be prominently displayed in the office or place of business of 
the real estate broker, and no license shall authorize the licensee to do business 


