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In view of the foregoing and in specific answer to your inquiry, I am of the 
opinion that township trustees, by virtue of sections 3441 and 3442, General Code, 
may acquire by purchace grounds for cemetery purposes within two hundred yards 
of a dwelling from the owner of such dwelling and with the owner's consent to 
the use of such grounds for such purposes, and any heir of such owner or subse­
quent purchaser of the dwelling would take title subject to such consent, which 
consent would be a defense in proceedings to compel the township trustees to 
cease the use of such plot for cemetery purposes or remove graves placed therein. 

Respectfully, 
"' GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

4670. 

EMBALI\liNG-PERSON UNDER AGE OF TWENTY-ONE l\fAY NOT 
TAKE EXA::\IINATlON FOR LICENSE. 

SYLLABUS: 
A person under the age of t·wenty-one years may not, under the provisions of 

Section 1342, General Code, be admitted to take the examination for a licen~se to 
practice embalming and the preparation of the dead for burial, cremation or trans· 
f>ortation in this state. 

CoLUMBUS, OHio, October 5, 1932. 

State Board of Embalming Examiners, 6406 Franklin Blvd., Cleveland, Ohio. 
GENTLEMEN:-Your recent request for my opinion reads: 

"We are preparing to hold our coming examination for licensing 
embalmers on the 24th, 25th and 26th of October and a matter has come 
up for our decision which makes it necessary that we secure an opinion 
from your department concerning Section 1342 of our law, which sec­
tion reads in part as follows: 

'All applications for a license to practice embalming and the prep­
aration of the dead for burial, cremation or transportation in this 
state, must be made to the state board of embalming examiners in 
writing and contain the name, age, residence and the person or persons 
with whom employed, the name of the school attended together with a 
certificate from two reputable citizens that the applicant is of legal age 
and of good moral character, * * * *.' 

We have received requests from would-be applicants for this exam­
ination who are not yet of legal age but who will have attained the age 
of twenty-one years very soon after the examination. One young man 
will be twenty-one just ten clays after our test, another twenty clays, etc. 
We desire to know if we can, lawfully, according to Section 1342 of the 
General Code, permit any applicant to wr:te our examination who is not 
twenty-one years of age providing we issue no license until he is of the 
required age. It shall be understood that we would accept no applicant 
uniess the period of time to elapse be only a matter of a very few days." 

There is no doubt but that the term "legal age" as used in the above section, 
has reference to the age of majority fixed by Section 8023, General Code, at 
twenty-one years. 
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It should be noted that by the terms of Section 1342, General Code, the ap­
plication must contain, among other things, "a certificate from two reputable 
citizens that the applicant is of legal age", etc. It clearly follows that if an 
applicant is not of legal age, then the necessary certificate to that efi'Cct cannot 
truthfully be made and consequently the mandatory prerequ'site of Section 1342, 
General Code, as to the age of the applicant would not be satisfied. Of. course, 
only those submitting valid applications are entitled to examinations. 

A question similar to that presented by you was considered in an opmwn 
found in Opinions of the Attorney General for 1930, p. 984, which construed 
Section 1295-28 of the General Code, relative to the admission of applicants to the 
standard examination to practice optometry in this state. Such section provides 
that "any person over the age of twenty-one years * * * shall be entitled to take 
a standard examination * * *." In holding that a person under the age of twenty­
one years may not be admitted to such examination, I pointed out that "The 
legislature has seen fit to expressly provide in plain, unambiguous language that 
one of the qualifications which an applicant must have before he may take the 
examination therein provided is that he be over the age of twenty-one years." 

This same observation is trite of the provision of Section 1342, General Code, 
relative- to the certification that the applicant is of legal age. 

In view of the foregoing and in specific answer to your inquiry, I am of the 
opinion that a person under the age of twenty-one years may not, under the pro­
visions of Section 1342, General Code, be admitted to take the examination for 
a license to practice embalming and the preparafon of the dead for burial, 
cremation or transportation in this state. 

4671. 

Respectfully, 
GILBERT BE1TllfAN, 

Attorney_ General. 

PROSECUTING ATTORNEY-NO DUTY TO DEFEND COUNTY DOG 
WARDEN IN SUIT INVOLVING PERSONAL LIABILITY. 

SYLLABUS: 
A county proscwti11g attorney m1der Sectiou 2917 G. C. owes no duty to appear 

on behalf of a county dog warden in an action which involves only the personal 
liability of such dog wardw. 

CoLUMBUS, OHIO, October 6, J'J32. 

lioN. R. S. CuNNfNGHAM, Prosecuting Attorney, Lancaster, Ohio. 
DEAR StR :-Your recent request for my opinion reads: 

"'We respectfully ask that you g:vc us your opinion m the interpre­
tation of Section 2917 of the General Code. 

The County Dog V.'-arden in this county filed affidavits against three 
individuals for assault with intent to kill. Upon a preliminary hearing 

· in a magistrate's court these men were discharged, the warden having 
failed to identify them as his assailants. 

'Will you now tell us whether or not it is the duty of the Prosecuting 
Attorney in his official capacity under Section 2917 of the General Code 
to defend the dog warden in a civil action for false arrest and malicious 
prosecution." 


