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~88. 

APPROVAL, BONDS OF CITY OF :\fANSFIELD, OHIO, IN A1IOU~T OF 
$36,800 FOR OPERATING EXPENSES OF CITY. 

CoLUMBUS, OHIO, August 3, 1921. 

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

2289. 

APPROVAL, FINAL RESOLUTIONS FOR ROAD IMPROVEMENTS, 
TRUMBULL, BUTLER, CRAWFORD AND LUCAS COUNTIES, OHIO. 

COLUMBUS, Omo, August 4, 1921. 

Department of Highways and Public Works, Division of Highways, Columbus, Ohio. 

2290. 

AUTOMOBILES-TRAILERS SHALL BEAR TWO NUMBER PLATES­
SEE SECTION 6298 G. C.-PURPOSES FOR WHICH MANUFAC­
TURER'S OR DEALER'S LICENSE USED-SALE, LEASE OR OTHER 
LIKE DISPOSITION. 

Under section 6298 G. C. an auto trailer shall bear two number plates. 
A manufacturer's or dealer's license, as provided in section 6301 G. C., shall be 

used only when the use of the motor vehicle is for the purpose of sale, lease or otller 
like disposition. 

CoLUMBus, OHIO, August 4, 1921. 

HoN. HARVEY C. SMITH, Secretary of State, Columbus, Ohio. 
DEAR SJR :-You letter of recent date received in which you request the 

opinion of this department as follows: 

"1. Trailer Identification. 
Section 6298-The Ohio Code-attached. 
Section 6298 does not define trailer nor does it mention the form 

of identification. There is not in the entire law mention made as to 
the number of plates necessary to identify a trailer. The automobile 
department has followed the same form as used in identifying motor­
cycles and have issued but one plate for each trailer. Can we con­
tinue to issue but one or must there be two plates-one for the front 
and one for the rear of each trailer? 

2. Restriction of the use of manufacturers and dealers vehicle 
license plates and certified copies thereof. 

Section 6301. Section attached. 
Please rule on the meaning of the following: 
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"For any purpose other than sale, lease or other iike disposition." 
Can or cannot manufacturer or dealers' licenses be used by indi­

viduals, members of firms or corporations, members of families, sales­
men and others in the employ of individuals, firms or corporations 
and can or cannot they be used on service cars for hauling in dam­
aged cars and conveying material from depots and warehouses to the 
company's place of business? 

Can or cannot they be used on 'used vehicles' for pleasure driv­
ing and for taxi hire and on trucks carrying material from depots 
and warehouses to manufacturing plant of licensee, and buses carry­
ing employees and sightseers to and from the plant of licensee and 
elsewhere about the village or city in which the company is located?" 

Section 6290 G. C. provides in part as follows: 

"(1.) 'Motor vehicle' means any vehicle propelled or drawn by 
power other than muscular power and not operated exclusively upon 
rails or tracks, except road rollers, traction engines, tractors, trailers 
designed to be drawn by animal power and used principally for agri­
cultural purposes, public ambulances, and vehicles belonging to any 
police department, municipal fire department, volunteer fire company 
or salvage company, organized under the Ia ws of Ohio, or used by 
such department or company in the discharge of its functions. 

* * *." 

Section 6292 G. C. is in part as follows : __ 

"For each trailer, the same tax' based on gross weight of vehicle 
and load, herein provided for commercial cars. 

* * *." 

Section 6298 G. C. provides as follows: 

"Upon the filing of such application and the payment of the tax 
imposed by this chapter, the secretary of state shall assign to such 
motor vehicle a distinctive number, and, without expense to the ap­
plicant, issue and deliver to the owner in such manner as the secre­
tary of state may select a certificate of registration, in such form as 
the secretary of state shall prescribe, and two number plates, dupli­
cates of each other, at the post or express office within the state of 
Ohio named in said application." 

It would clearly appear by a reading of the above sections that an auto 
trailer is considered a motor vehicle so far as licensing is concerned. There 
seems to be no question but that a trailer must bear a license number and 
since the statute, section 6298 G. C., expressly says that there shall be two 
number plates and since an auto trailer is included in the definition of a 
motor vehicle, section 6290 G. C., it is of necessity concluded that it is neces­
sary to deliver the number of plates in duplicate for an auto trailer. 

Therefore it is the opinion of this department that an auto trailer must 
have two number plates. 

In your second inquiry the section of the General Code under consider­
ation is 6301, which reads as follows: 

"A manufacturer of or dealer in motor vehicles, shall make appli­
cation, in like manner, as hereinbefore provided, for each gasoline, 
steam, electric or other make of motor vehicles, so manufactured or 
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dealt in, to be determined by the motive power of such vehicles; ex­
cepting that for the purpose of such application the district of regis­
tration shall be stated for each place in this state at which the busi­
ness of manufacturing or dealing in motor vehicles or any branch 
thereof is carried on, and the application shall show the make, or 
makes, so manufactured or dealt in at each such place. Upon the 
filing of such application, and the payment of the tax imposed by this 
chapter the· secretary of state shall assign to each make of motor 
vehicle therein described a distinctive number which must be carried 
and displayed by each motor vehicle of such make in like manner as 
provided in this chapter while it is operated on the public highway 
until it is sold or let for hire Such manufacturer or dealer, so regis­
tering a make of motor vehicle, may procure certified copies of such 
registration certificate upon the payment of a fee of two dollars. With 
each of such certified copies the secretary of state shall furnish two 
placards with the same numbering provided in the original registration 
certificates, and may add thereto such special designation as may be 
necessary to distinguish one set thereof frorn another. Nothing in 
this section nor in section six thousand two hundred and ninety-two 
of the General Code shall be construed as to exempt any manufac­
turer or dealer from registration or taxation in respect of any other 
motor vehicle of which he is the owner for any purpose other than 
sale, lease or other like disposition.' 

Paragraph 6 of section 6290 G. C. provides as follows: 

"(6.) 'Manufacturer' and 'dealer' include all persons, firms and 
corporations engaged in the business of manufacturing, selling or 
leasing motor vehicles." 

This clearly indicates that manufacturers' and dealers' licenses may be 
used by individuals, members of firms or corporations, members of families, 
salesmen or others in the employ of individuals, firms or corporations, when 
the automobile is used for the purpose of sale, lease or other like disposi­
tion. The object of the operation must be the sale, lease or other like dis­
position of the vehicle. However, this will not be true where the motor ve­
hicle is used a part of the time for business other than sale, lease or other 
like disposition. Such motor vehicle has a dual character. \Vhen being used 
for sale, lease or other like disposition, the license provided in section 6301 · 
applies, but only in that case, and when the motor vehicle is otherwise used 
the owner thereof is subject to the tax as provided in section 6292 G. C. If a 
manufacturer's or dealer's license is used for purposes other than sale, lease 
or other like disposition, the driver is operating as though he had no license 
and is subject to fine. 

It may be especially observed that there are no circumstances under which 
a service car, truck, taxi or bus may be operated with a dealer's license unless 
the operation or use is for the sole purpose of sale, lease or other like dis­
position, and when said last mentioned vehicles are used in the ordinary way 
by the owner thereof, they must bear the license as provided in section 6292 
G. C. 

Your attention is .directed to Opinions of the Attorney-General for 1920, 
Vol. I, p. 121, wherein a similar question was discussed and which by analogy 
IS believed to be applicable to the question at hand. 

You are therefore advised that no use can be made of any motor car carry-
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ing a manufa_cturer's or dealer's license except when the car is being used for 
sale, lease or other like disposition. 

2291. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attomey-General. 

SCHOOLS-WHERE ELECTORS VOTE TO ISSUE BONDS AS PRO­
VIDED BY SECTION 7625 G. C.-NOT NECESSARY TO SUBMIT 
QUESTION TO VOTERS AGAIN TO TAKE ADVANTAGE OF NEW 
LEVY PROVIDED FOR IN SENATE BILL NO. 160. 

Where the electors of a school district have voted to issue bonds as provided b_r 
section 7625 et seq. of the General Code, in order to make the levy to pay for such 
bonds, as authorized in Senate Bill No. 160 (section 5649-3a), it is 1tot necessary to 
submit the question to the voters again in order to take advantage of the new lev}' 
provided for in senate bill No. 160. 

CoLuMBUS, OHIO, August 4, 1921. 

HoN. EARL C. KRUEGER, Prosecuting Attorney, Sandusky, Ohio. 
DEAR SIR :-Acknowledgment is made of the receipt of your recent re­

quest for an opinion of this department upon the following statement of iact: 

"I have been requested by several of the local boards of educa­
tion here as well as from some of the attorneys representing them to 
inquire from you whether or not it is your opinion that it is necessary 
to again submit to the voters of their respective districts the question 
of issuing bonds as provided by section 7625 of the General Code et 
seq. in order to make the levy to pay for such bonds as authorized 
by Senate Bill No. 160 which amends section 5649-3a in respect to 
taking such levy out of the three mill limitation. We have three 
school districts in this county wherein a vote was had to issue bonds 
for school· purposes under section 7625 and in which case the three 
mill tax levy limitation as provided in section 5649-3a made it impos­
sible to issue all the bonds voted for and apparently the question 
now is whether it will be necessary to re-submit the question to the 
voters in order to take advantage of the new levy provided in Senate 
Bill No. 160 as above referred to." 

In reply to your question you are advised that no re-submission of the 
question to issue bonds for school purposes under section 7625 in the three 
school districts in question is necessary in order to take advantage of the 
new levy provided in Senate Bill 160. The authorization secured by the 
boards of education by vote of the people would be valid in a case such as 
you describe regardless of the time at which such vote was had, and the 
boards of education in the school districts in question are authorized to 
proceed to issue all the bonds voted for without resubmitting the question 
again to the electors. 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General. 


