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COUNTY COlfMISSIONERS-l.£A Y NOT CONTRACT FOR lfORE THAN 
ONE LIBRARY IN A COUNTY-lfAY NOT APPROPRIATE :MONEY 
FOR BOOKS FOR SCHOOL CHILDREN-OPINION NO. 4520 DIS­
CUSSED. 

SYLLABUS: 

1. The board of county commissioners is not, by virtue of the provisions of 
Sections 2-154, 2-155 and 2456, General Code, authorized to enter into contracts with 
more than one public library at one time for the furnishing of public library facili­
ties for the residents of the county. 

2. A lioard of county commissioners may not legally appropriate money for 
the purpose of the p1trchasing, cataloging and distributing of book,s among the 
pupils of the -c•i/lages and rural school districts in the county e<Nil though the bool:s 
are to be selected jointly by the county superintendent and the county library and 
are distributed wzder the snpen•ision of such superintendent and the title thereto 
is to remain in the county. 

3. 0 pinion 4520 rendered under date of July 25, 1932, concerning the levying 
of ta.res for library purpo,ses, discussed. 

CoLuMnus, OHIO, January 6, 1<}33. 

HoN. ALVIN F. \VEICHEL, Prosecuting Attomey, Sandusky, Ohio. 
DEAR Sm :-I am in receipt of your request for my opinion on the following 

questions: 

1. Whether, by virtue of the provisions of Section 2455, General 
Code, the county commissioners may enter into contracts with more than 
one library to furnish public library facilities for the residents of the 
county? 

2. Whether, under the provisions of Section 7632, General Code, 
the bodies therein enumerated may contract for library services, the 
same as they have in the past and make levies therefor? 

3. Whethe1 the commissioners of Erie County may make an ap­
propriation of $1,000 to be used in the purchasing, cataloging and dis­
tributing of juvenile books in the Erie County villages and rural school 
districts, the selection of one half of the books to be made by the 
Erie County Superintendent of Schools, the title of the books to be in 
the County Commissioners, subject to the use of said books by the Erie 
County Superintendent of Schools for the lending of books among the 
children of the villages and rural school districts of Erie county. 

The answer to your first inquiry depends upon the interpretation to be given 
to the language contained in Section 2455, General Code. Such section reads: 

"A library association or other organization, owning or having the 
full management or control of a library, or a board of trustees appointed 
by authority of law and having the management or control of a library 
free to the whole or a part of a county may contract with the county 
commissioners for the use thereof by the people of such county." 
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This section, together with Sections 2454 and 2456, General Code, were for­
merly paragraphs of the same section of the statutes. That is, they were all 
paragraphs of Section 891a. Revised Statutes. Beii1g a part of the same section 
when enacted, they are in pari mareria, and each should, therefore, be construed 
with reference to the others, in order to determine the legislative intent, which 
is the object of all judicial interpretation. Black on Interpretation of Laws, §86; 
English, Interpretation of Statutes, §53. 

Section 2454, General Code, authorizes the county commissioners to acquire 
a public library by gift of a building, of money or of property with which to 
construct, furnish and equip such library. Such section further authorizes the· 
county commissioners to accept the gift of a library or of library facilities, 
permanently or temporarily, and to agree to provide and maintain such library. 

The next following section, which was originally a part of the same section, 
authorizes any library free to the whole or a part of a county to enter into a 
contract with the county commissioners for the use thereof by the people of such 
county. 

Section 2456, General Code, also originally part of the same section, directs 
the county commissioners, when they have entered into a contract with such 
library and accepted its proffered services, to "levy a tax * * on each dollar of 
taxable property in such county", and provides further that the funds derived 
from such levy shall be a special fund "known as the library fund." 

From the language contained in such sections, it is apparent that the legis­
iative intent in the enactment of the paragraph of the act now given section 2454, 
General Code, was to authorize the county commissioners to acquire a library, not 
libraries. The express language is "a library". Such section further reads : 

"They may accept the gift of a library or of its use for a term of 
years or permanently, and may agree on behalf of such county to pro­
vide and maintain such library." (Italics, the writer's.) 

The term "a library" used in the above section, is in the singular. It grants 
to the county commissioners the right to acquire a county public library or, in 
lieu thereof, to accept the services of a library. Section 2455, General Code, 
authorizes public libraries .of certain types, to proffer their services to the county, 
but does not purport to grant any authority to the county commissioners to ac­
cept such offer. Such authority to accept, on the part of the county commis­
sioners was expressly granted in the preceding paragraph of the original section 
now Section 2454, Gene_ral Code. Since the next succeeding section of the Code 
or paragraph of the act maintains the singular idea running through the re­
mainder of the act, I am of the opinion that the legislature did not intend to 
grant authority to the county commissioners to enter into such contract with 
more than one library at one time. This view gains additional weight from the 
fact that such sections grant authority to the commissioners to levy a tax, and 
such statutes must be construed strictly, in favor of the taxpayer. Straub vs. 
Hilker, 24 0. App. 90; Board of Education vs. Briggs, 114 0. S. 415; Caldwell 
vs. State, 115 0. S. 458; Gray vs. Toledo, 80 0. S. 445. I must, therefore, answer 
your first inquiry in the negative. 

Your second inquiry concerns the construction of Section 7632, General Code, 
which reads: 

"The board of· education of any school district, the council of any 
municipality, or the trustees of any township may contract with the 
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library trustees of any public library appointed by authority of law, or 
with any private corporation or library association maintaining a free 
public library, situated within or without said taxing district, to furnish 
library service to all the inhabitants of said taxing districts, and may 
levy a tax therefor. Such tax levying authority shall require an annual 
report in writing from such library board, private corporation or library 
association. Where such tax for library purposes has been so levied, at 
each semi-annual collection thereof, the county auditor shall certify the 
amount collected to the proper officer of the taxing district who shall 
forthwith draw his warrant for such amount on the treasurer of such 
district payable to the proper officer of such library." 

Such inquiry raises the same questions of law as were presented for my 
consideration in the request answered by my opinion bearing number 4520 to 
the Prosecuting Attorney of Hamilton County under date of July 25, 1932, with 
the exception that in such request the query concerned county public libraries. 
Since Amended Senate Bill 323, enacted by the Eighty-ninth General Assembly, 
which makes provision for tax revenues for the support of public libraries does 
not differentiate between the different types of public libraries in laying down 
the rule concerning the preparation and allowance of the budget of a public 
library, (Section 6), the reasoning contained in such opinion, as well as the 
conclusion reached therein would be equally applicable to the types of libraries 
rlcscribcd in Section 7632, General Code. The syllabus of such opinion No. 4520, 
reads: 

"When the needs of a public library for the year 1932 or 1933 are 
in excess of the amount of taxes levied for such purposes during the 
year 1930, the budget commission, when such need is certified to it, 
should deduct from such estimated needs of the public library the amount 
of taxes levied for such library for the year 1930 and should include 
such excess in its computations in preparing the budget which can be 
assessed within the limitations of law, and when it has determined that 
such excess may be levied by a taxing authority within the limitations 
of law it should certify such finding to the tax levying authority in 
order that it may levy a tax on the taxable property within such taxing 
district to the amount of the excess so found." 

Your third inquiry differs slightly from that made by you under date of 
June 24, 1932. At that time it was evidently urged that the proposed appropria­
tion of the county commissioners was to be used by the county superintendent 
of schools in the purchasing, cataloging and distributing of books by him among 
the pupils of the villages and rural school districts, that is to the pupils of the 
schools within his jurisdiction. Your present inquiry contemplates a similar dis­
tribution of the books but differs from your former inquiry in that the title to 
the books is to remain in the county, and the books arc to be selected by the 
county school superintendent and the county library. 

In reply to your former inquiry I wrote you that in my opinion the con­
duct therein suggested was beyond the powers of the county commissioners. In 
such reply I stated that in my opinion: ' 

"The Erie County Commissioners cannot appropriate money to be 
used to purchase, catalog and distribute books to school children in 
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Erie County through the office of the Erie County Superintendent of 
Schools, there being no provision of statute authorizing such act." 

It must be remembered that a board of county commissioners is a govern­
mental agency, and as such, has only such powers as have been given it by the 
legislature. In the first paragraph of the syllabus of the case of Jones, Auditor, 
vs. Commis.sioners of Lucas Colti!IJ, 57 0. S. 189, the court stated: 

"Syl. 1. The board of county commissioners represents the county, 
in respect to its financial affairs only so far as authority is given to it 
by statute." 

Such view was also taken by Crew, J., in rendering the opmwn of the court 
in the case of Peter vs. Perkinson, Trea.surer, 83 0. S. 36, 49: 

"vVhile in a sense the board of county commissioners, is the represen­
tative and financial agent of the county, its authority is limited to the 
exercise of such powers only as are conferred upon it by law." 

And in Elder vs. Smith, Auditor, 103 0. S. 369, 370, J'vlatthias, J., in rendering 
the opinion of the court, stated: 

"It has long been settled in· this state that the board of county 
commissioners has such powers and jurisdiction, and only such as are 
conferred by statute." 

An examination of the statutes fails to disclose that express authority has 
been granted to the county commissioners to purchase books and distribute them _ 
for use in the manner si.tggested in your inquiry. There is granted to the county 
commissioners express authority to acquire a public library by gift of a build­
ing, of money or of property for such purpose. (See Section 2454, General Code). 
There is also express authority in the statutes for the creation of county library 
clistricts, the title to the property of which is held by a board of library trustees. 
(See Sections 7643-1 to 7643-9, General Code). There is no language contained 
in these sections which either expressly or by necessary implication purport!> 
to grant to the county commissioners the authority to appropriate money for 
the purposes suggested in your inquiry. I must, therefore, conclude that no such 
authority exists, and answer _your third inquiry in the negative. 

Specifically answering your inquiries it is my opinion that: 
1. The board of county commissioners is not, by .virtue of the proviSIOns 

of Sections 2454, 2455 and 2456, General Code, authorized to enter into con­
tracts with more than one public library at one time for the furnishing of public 
library facilities for the residents of the county. 

2. A board of county commissioners may not legally appropriate money 
for the purpose of the purchasing, cataloging and distributing of books among 
the pupils ot the villages and rural school districts in the county even though 
the books are to be selected jointly by the county superintendent and the county 
library and are distributed under the supervision of such superintendent and the 
title thereto is to remain in the county. 

Respectfully, 
GILDERT BETTMAN, 

Attorney General. 


