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1473. 

APPROVAL, BONDS OF THE VILLAGE OF OAKWOOD, MONTGOMERY 
COUNTY-$35,000.00. 

CoLUMBus, Omo, December 30, 1927. 

Industrial Commisoion of Ohio, Columbus, Ohio. 

1474. 

PARTITION FENCE-LAND OWNED BY CEMETERY ASSOCIATION 
OUTSIDE OF i\IUNICIPALITY-COST OF REPAIRING OR BUILDING 
FENCE. 

SYLLABUS: 
Where land owned by a cemetery association outside of a m1micipality adjoins 

land of other persons, it is the duly of such cemetery association under the provisions of 
Sections 5908, et seq. of ihe General Code, to participate in the cost of the repairing or 
building of a partition fence, provided such fence will be of some,benejit to the lands of such 
cemetery association. 

CoLUMBus, Omo, December 30, 1927. 

HoN. JAMES S. McDEVITT, Prosecuting Attorney, !Jft. Vernon, Ohio. 

DEAR Sm:-This will acknowledge receipt of your communication of recent date 
requesting my opinion as follows: 

"I have been unable to find anything definite on the question as to what 
the law is as to fences which enclose a cemetery ground owned and operated 
by a cemetery association incorporated under the laws of Ohio. 

The specific instance which I have in mind is where a cemetery up until 
about some twenty years ago was owned by some church but was taken over by 
a cemetery association properly incorporated and which corporation is main­
tained and operated by virtue of the income of a certain trust fund which it 
has. During the time the church owned the cemetery and always since 
that time the fences have been kept in repair or rebuilt by the cemetery 
association and the adjoining land owner in equal shares the same as any 
partition fence between two farms. This particular cemetery is located just 
at the edge of a village corporation by the name of Martinsburg. 

The question which has arisen is whether or not a cemetery association 
must enclose its lands with a suitable fence at its own expense or is the gen­
eral statute as to partition fences applicable in this case. My understanding 
is that where a cemetery is owned and operated by township trustees that 
the duty falls on the township trustees to enclose the cemetery grounds but 
I have been unable to answer the question where the cemetery grounds are 
owned and controlled by a cemetery association." 
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Sections 10093 to 10119-1, both inclusive of the General Code, relating to cem 
etcry associations, their powers and duties, are found in the General Code under a 
chapter entitled "Cemetery Associations." 

·while it is true, as stated in your letter, that there are no provisions in the sec­
tions under this chapter, which require a cemetery association to build and maintain 
a fence surrounding its grounds, yet under the provisions of Section 10109, General 
Code, said association may expend funds or incur indebtedness to enclose its grounds. 
The pertinent part of said section provides: 

"The receipts and income of such a company or association, whether 
derived from the sale of lots, from donation, or otherwise, shall be applied 
to the payment for such lands, to the laying out, preservation, protection, and 
establishment of the cemetery, the avenues within it * * • and other 
general purposes of such company or association. No debts shall be con­
tracted in anticipation of paid receipts, except for the original purchase of 
the land, and laying out, enclosing, and embellishing the grounds, and ave­
nues therein * * *" (Italics the writer's.) 

The question which you propound involves a consideration of whether Sections 
5908, et seq. of the General Code, are sufficiently comprehensive in their terms to 
make them applicable to cemetery associations. 

At the outset, it may be stated that the provisions of said sections are applicable 
to cemetery associations unless the legislature has expressly exempted said associ­
ations from their provisions. 

In Opinion No. 1283, rendered by this department on November 22, 1927, Opin­
ions Attorney General, 1927, in the first paragraph of the syllabus it was held: 

"By the terms of Sections 5908 et seq., General Code, land owners must 
build partition fences, unless such fences will be of no benefit to their lands." 

Let us look for the moment to the several exemptions from the operation of va­
rious statutes that the legislature has given to cemetery associations. Under the 
provisions of Section 10093, General Code, land or other property held and used by 
a cemetery association exclusively for burial purposes is exempt from taxation, exe­
cution or appropriation for any other public purpose. Under the provisions of Sec­
tion 10101, General Code, burial lots sold by such association are exempt from tax­
ation, execution, attachment, or any other claim, lien, or process whatever, if used 
exclusively for burial purposes and in no wise with the view to profit. By the terms 
of Section 10105 of the General Code, such· burial grounds owned by a cemetery asso­
ciation are not subject to sale or execution on a judgment, to taxation, to dower, or 
to compulsory partition. 

It will be seen from the provisions of Sections 10093 to 10119-1, inclusive, of the 
General Code that there are no provisions therein exempting cemetery associations 
from the provisions of Sections 5908, et seq. of the General Code. 

Section 5908, General Code, provides: 

"The owners of adjoining lands shall build, keep up and maintain in 
good repair in equal shares all partition fences between them, unless other­
wise agreed upon by them in writing, and witnessed by two persons. This 
chapter shall not apply to the enclosure of lots in municipal corporations 
or of lands laid out into lots outside of municipal corporations, or affect any 
provision of law relating to fences required to be constructed by persons or 
corporations owning, controlling or managing a railroad." 
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Section 5910, General Code, provides in substance that if a person neglects to 
build or repair a partition fence, or the portion thereof which he is required to build 
or maintain, the person aggrieved may complain to the township trustees and such 
township trustees after ten days written notice to the adjoining land owners of the 
time and place of meeting may view the premises where such fence is located, or is 
to be built, and assign in writing, to each person, his equal share thereof. 

Under the provisions of Section 5913, General Code, if either person to whom a 
portion of a fence is assigned fails to build his portion, the township trustees upon the 
application of the person aggrieved may sell the contract to the lowest responsible 
bidder after advertisement for bids, and under the provisions of Section 5914, General 
Code, the cost of such fence is certified to the township clerk and, if not paid within 
thirty days, a proportionate amount of the cost and expense of the sale of such con­
tract, together with the cost of such fence is certified t{) the county auditor, who, under 
the provisions of Section 5915, General Code, places such amounts upon the tax duplicate 
to be collected as taxes. · 

The question naturally arises whether, if the trustees of the cemetery association 
should refuse to pay its share of the cost of repairing or rebuilding said fence, under 
the provisions of Sections 5913, 5914 and 5915, supra, said sections will be applicable 
in view of the exemptions relative to the property of said cemetery association, which 
is used for burial purposes being free from taxation and sale for failure to pay said tax. 

It is quite apparent that the term "taxation" as used in Sections 10093 and 10105, 
General Code, apply to taxes that are levied generally upon land and personal property 
and not to the cost of repairing or building a partition fence which is placed upon the 
tax duplicate solely because an adjoining land owner has refused to pay. Provision 
for placing this cost "upon the tax duplicate" and collecting it "as other taxes", is 
simply a means of enforcing payment providing the land owner refuses to pay his 
share of the cost of said partition fence. However, the question of the enforcement 
of such a lien against property of a cemetery association for its failure to pay the cost 
of a partition fence as certified to the county auditor, is not without some difficulty. 

Your attention is, however, directed to the case of Lima vs. Cerrwtery Association, 
reported in 42 0. S. at page 128, wherein the court held, in the third and fourth branches 
of the syllabus of said case as follows: 

"3. An .incorporated cemetery association is not relieved from an 
assessment for a street improvement by a statutory provision exempting 
its lands from taxation, such exemption being regarded as confined to taxes 
as distinguished from local assessments. 

4. While the lands of an incorporated cemetery association, so far as 
exempted, cannot be sold to pay an· assessment for the improvement of n 
street, the municipal corporation may enforce the assessment by such rem­
edies a.s the stntute and courts of equity afford." 

The above case was approved and followed in Jackson vs. Board of Education, 
115 0. S. page 368. . 

I am not unmindful of the provisions of Section 10103, Genernl Code, which 
provides in pnrt a.~ follows: 

"* * * Every such company or association shall cause a plat of its 
grounds and of the lots by it laid out, to be made and recorded, or filed in 
the recorder's office of the county in which situnted; the lots to be numbered 
by regular consecutive numbers." 

In the present case the cemetery in question lies just outside the corporate limits of a 
village and it will be recalled that Section 5908, supra, provides that said section and 
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following sections of the chapter entitled "fences'' do not apply to "lands laid out into 
Jots outside of municipal corporations." It is quite evident to me that the lots referred 
to in Section 5908, supra, refer to building allotments where lots are laid out for building 
purposes and not to the lots set aside for burial purposes as provided in Section 10103, 
supra. 

From the· foregoing discussion and authorities cited, it is my opinion that where 
land owned by a cemetery association outside of a municipality adjoins land of other 
persons, that it is the duty of such cemetery association under the provisions of Sections 
5908, et seq., of the General Code, to participate in the cost of the repairing or building 
of a partition fence, provided such fence will be of some benefit to the lands of such 
cemetery association. 

1475. 

Respectfully, 
EDWARD C. TuRNER, 

Attorney GeneTal. 

APPROVAL, BONDS OF BREWSTER VILLAGE SCHOOL DISTRICT, STARK 
COUNTY, OHI0-$85,000.00. 

CoLUMBUS, OHio, Deceml;er 30, 1927. 

· RetiTement Board, State Teachers' Retirement System, Columbus, 0/iio. 

1476. 

INCORPORATION OF TERRITORY IMMEDIATELY SURROUNDll\"G 
SUMMER RESORT, PARK, ETC., DISCUSSED. 

SYLLABUS: 
In the course of proceedings for the incorporation of territory immediately surrounding 

a summer resort, park, lake or picnic gr01tnds as provided in Sections 3545 and 3546, 
General Code, after the election therein provided for is held, and it is detenninal that a 
majority of ballots cast at such election contain the wards "For incm·pomtion" there should 
b~ filed 'With the county recorder of the county, wherein such t~rritory is located, proof in 
writing of ihe existence of all the facts a1tlhorizing the incorporation of .5uch terri/my and 
empowering it to function as a municipality, which writum 71roof should be recorded by the 
county recorder a11d proper certification made by hirn to the secretary of state. Thereafter 
all laws governing the creation and regulation of incorporated tillages will be applicable 
to the tmtory so incorporated. 

CoLUMBus, OHio, December 30, 1927. 

RoN. HENRY W. HARTER, .Jn., Prosecuting Attorney, Canton, Ohio. 

DEAR Sm:-This will acknowledge receipt of your communication, requm-ting 
my opinion, as follows: 


