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Districts desiring to participate in state aid would be required to fix the salary for 
part time teachers in accordance with the uniform tentative schc<lule fixed by the 
director of education for districts participating in the state educational equalization: 
fund, which schedule is fixed on the basis of full time service. 

County normal schools and state normal schools are, by virtue of Set:tions 7654-4 
and 7654-7, General Code, authorized to co-operate with different boards of education 
in furtherance of teachers training, but these provisions of law are limited to the 
schools named and have no rcierence. whatever to private institutions. 

Coming now to a consideration of your specific questions in the light of the facts 
submitted by you in your inquiry, and the laws applicable thereto, I am of the opinion. 
that: 

First, school districts are not permitted to participate in the state educational 
ec1ualization fund provided for hy Section 7595, General Code, unless the revenue 
resources of the district, with the addition of receipts from any county educational 
equalization le\·y and after the exhaustion of all sources of rc\·emlc, are insuff.cient 
to enable the district to conduct its schools in accordance with law without such 
participation. The determination of that question is for the Director of Education, 
who shall conduct his investigation and base his determination thereof in ace0rdancc 
with Sections 7595-1, 7595-2, 7596, 75Q6-I, 7596-2 and 7597, General Code. 

Second, there is i10 authority for the appointment of superintendents and teachers 
iu the public schools by any one other than the board of education of the district for 
which schools the superintendents and teachers are employed. 

Third, teachers and superintendents in the public schools may he employed for 
part time only, and if so employed, they may devote their remaining time to other 
activities. 

1246. 

Hespcct fully, 
EDWARD c. Tt;R~ER, 

Attomcy G'e11eral. 

SCHOOL EXt\:011:\ERS-:\OT £\'TITLED TO CO~l PENSATIO~ FOR 
SERVICES AT SPECIAL EXtUIJNATIONS AFTER AUGUST 1ST :\~Y 
CALEXDAR YEAR, EXCEPT AS PART OF THEIR CO~IPE~SATION 
FOR REGULAR EXA~II\'ATIONS-SECTIO.'\ 7834, GENERAL CODE, 
DISCUSSED. 

SYLLABUS: 
As provided bj' Srrtio11 7834, Ccllcral Code, IIICIIlbcrs of a cormty board of school 

examirrcrs arc 11ot e11titlcd to courf'ellsatioll for scr·vircs rerzdcrcd i11 corrrrcctio11 with 

tile lwldirlf/ of special cxami11atiolls after September 1st of a11y calc11dar y,·car, cxc,•pt 
as the lwldi11g of such rxa111inatiolls may affect the cRmperrsatioll thry are to receive 

for the holdi11g of the regular c.mmiuatin11 irr the fo/lowinf} A /'ril as providrd by 

Sutio11 7834, G't'lleral Code. 

CoLt; ~llll"~, OH 10 . .'\ oYembcr 9, 1927. 

B11rrau of fllsf>rdiou 1111d Super'l/ision of Public 0/ficrs, Columbus. Ohio. 
GE:-oTL~:~n::-. :-This will acknowledge receipt of your communication as iollows: 

''You arc rcsjwctfully rcquesll'cl to render this department your ~n'tten 
opinion upon the following: 
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Section i817 of the General Code provides for holding public meetings 
for an examination of applicants for county teachers' certificates on the first 
Saturday of April, :\fay and June and on the last Friday of August of each 
year. It further provides that special examinat'ons may be held after 
September 1st for persons who otherwise could not be certificated at the reg­
ular examination. Such applicants shall be counted in the April examination 
following in reporting and computing fees. 

Question: :\fay county school examiners receive compensation under 
the provisions of i634 G. C., for such special examinations held after Sep­
tember 1st, except as a part of their compensation for the examination held 
in the following April?'' 

Sect'ons iS I i and i834, General Code. read as follows: 

Sec. i817. "Each board shall hold public meetings for the examination 
of applicants for county teachers' certificates on the first Saturday of April, 
.:\.Jay, and June and on the last Friday of August of each year unless any 
such day falls on a legal holiday, in which case it shall be held on the cor­
responding day of the succeeding week, at such phce within the county as, 
in the opin:on of the board, best will accommodate the greatest number of 
applicants. In no case shall the board hold any private examinations or ante­
date any certificate, exrc/'1 that with the consc11t of the director of education 
as to the pariicular individuals, special c.1"illllilwtious 111ay be held after 
September 1, for persons who were c111ploycd late or whose work <e'as modi­
fied or who otherwise could uot br certificated at the regular c.ralllinations. 
Such applir1111ts shall be couuted iu the April exa111iuatiou followillfJ iu rc­
portiug and co111putiug fcrs." (Italics the writer's.) 

Sec. i834. "Each member of the county board of school examiners, 
except the clerk thereof. shall receive ten dollars for each examinat'on of 
fifty applicants or less, fourteen dollars for each examination of more than 
ti fty applicants and less than one hundred, eighteen dollars for each examina­
tion of one hundred applicants and less than one hundred and t1fty, twenty­
two dollars for each examination of one hundred and fifty applicants and less 
than two hundred, ;md four dollars for each additional tifty applicants, or 
fraction thereof, to he paid out of the county treasury on the order of the 
county auditor. Books. blanks and stationery required by the board of exam­
iners ~hall be furnished by the county hoard of education.'' 

Section i834, General Code, was enacted in its present form in 1914. The portion 
of Sectio:1 7817, supra. which is italicized, was inserted in said section by amendment 
in 1923. At the time of said amendment of Section i81i, supra, no pro\·ision was 
made by the legislature for compensating the memb~rs of the county hoard of edu­
cation for holdit~g special examinations, as therein authorized, except as the holding 
of such examinations might affect the compensation which they would receive for 
the holding of the regular examinat'on in the following ApriL 

It will be noted that in accordance with the pro\·isions of Section i834, supra, 
the compensation to which members of a county hoard of school examiners arc en­
titled is dependent on the number of applicants who t:J.ke the examination, this com­
pensation ,be'ng based on a sliding scale of units consisting of fifty applicants or 
fraction thereof. It will he readily seen that the number of applicants to whom a 
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special examination is gi\·en might affect the number of units oi li fty upon which the 
compensation for the regular .April examination is based. There h..:.ng no prO\·ision 
for compensating members of the county board of school examiners other than as 
stated abo\·c, it follows that they can recei\·e no compensation other than has thus been 
pro\·ided ior them. 

1 n Ruling Case Law. Vol. 22, page 216. wherein the compensation of puhlic 
officers is discussed, it is stated : 

"In all cases. the right to compensation is such only as may be given by 
law. * * · * Even the measure of compensation is arbitrary with the leg­
islature and is not necessarily determined by the Yalue of the oflicer's 
ser,·ices." 

In Debolt vs. Trustees, 7 0. S. 237, it was held that: 

":\n officer whose fees are regulated hy statute can charge fees for those 
services only to wh'ch compensation is h~· law affixed." 

This view of the suhjcrt has been consistently adhered to in numerous cases 
including RiclzardsOJz YS. Stair, r.r rrl .. fi6 0. S. lOR, in which it was stated on page· 113: 

"ft is well settled that the compensation of public officers cannot be en­
larged, by implicatioP, heyond the terms of the statu!~." 

In the case of Thonzilcy ·us. Slate, 81 0. S. 117, Judge Shauck, sa'd as follows: 

"From all the cases relating to the subject it appears that all duties im­
posed upon a public officer without provision for compensation are presmnerl 
to be performed in consideration of the general emoluments of his office." 

Tn the case of The Somrrsrt fla11!.' vs. Bdllllt1zd, i6 0. S. 396, it was stated: 

"Public policy and sonnd morals a!il'e forh'd that a public officer should 
demand or recei\·e for ~erviccs performed hy him in the discharge of official 
duty, any other or f urthcr remuneration or reward than that pr.'!scrihed and 
allowed by law." 

In the case of Stale vs. l\licllhoffcr. 92 0. S. 166, it was said: 

"It is well settkd that the compcnsat'on of a public officer must he fixe<l 
by statute." 

I am. therefore, of the ()p1mon that members of a county board of school ex­
aminers arc not entitled to compen~ation for ~en·ices rendered in connection with 
the holding of spc~ial examinations after September I, of any calendar year, as pro­
vided by Section 7834. General Code, except as the holding of such examinat'ons 
may affect the compensation they are to receive for the holding of the regular exam­
ination in the following :\pril as provided by Section 7834. General Code. 

Respectfully, 
ED\\'.\Ril c. Tl'RXER. 

A ttomcy Ce11rral. 


