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COROXER-TRAVELIXG FEES-SECTIOXS 2856-4 AXD 2856-5, GEXERAL 
CODE, DISCUSSED. 

SYLLABUS: 

In any county, to which Sections 2856-4 and 2856-5, General Code, aPPlY, <:i::., a. 
cozwty having' a population, according to tlze last federal census, of four hundred thou­
sand or more, the coroner of such count}' is not entitled to receive for his own use tlze 
traveling fees provided for by Section 2866, General Code, for any traveling done by 
such coro1zer 011 and after August 1, 1927, a1zd if mzy such fees are collected b:J• tlze cor­
oner of, such cO IIIII}' 011 and after said date he is required to pay tlze same into tlze coun­
ty treasury as provided in Section 2856-5, Geueral Code. 

CoLUliiBL'S, 0Hro, ::\lay 4, 1928. 

Bureau of Inspection and Superz:ision of Public Offices, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN :-This will acknowledge your letter of recent date which reads: 

"You are respectfully requested to furnish this department your written 
opinion upon the following: 

Section 2856-5, G. C., as enacted 112 0. L. 204, provides that in counties 
having a population according to the last federal census of 400,000 or more, 
the coroner shall pay over to the county .treasurer of said county all fees to 
which he shall be entitled under all the sections of the General Code forth­
with upon receipt of same. 

Section 2866, G. C., provides that the coroner shall be allowed certain fees, 
among which is the following: 'For traveling, each mile-ten cents.' 

Question: Is the ten c<;nts per mile which he is to receive from the coun­
ty treasury under this section a fee which he is required to pay over to the 
county treasurer under the provisions of Section 2856-5, G. C., or may the 
coroner retain this amount to cover his expenses in traveling?" 

Section 2866, General Code, provides : 

"Coroners shall be allowed the following fees: For view of dead body, 
three dollars; for drawing all necessary writing, for e1•ery one hundred words, 
ten cents; for traveling each mile, ten cents; when performing the duties of 
sheriff, the same fees as are allowed to sheriffs for similar services." 

On April 21, 1927, (112 v. 204) the Legislature enacted Sections 2856-4 and 2856-5, 
General Code, which provide: 

Sec. 2856-4. ''ln counties having a population, according to the last fed­
eral census, of four hundred thousand or more, the coroner shall receive a 
salary of six thousand dollars per annum, payable monthly from the county 
treasury upon the warrant of the county auditor." 

Sec. 2856-5. "In counties having a population, according to the last fed­
eral census, of four hundred thousand or more the coroner shall pay o1·er to 
the county treasury of said county all fees, to which he shall he entitled under 
all sections of the General Cc.de. forthwith upon receipt of same. All coroners 



1118 OPINIONS 

in such counties shall report to the county commissioners on the first :O.Ionday 
in September each year a certified statement of the amount of all fees col­
lected during the same period, naming the party or parties to each case to­
gether with a statement of the amount of funds paid by him pursuant to law 
into the county treasury naming the source from which such funds were 
derived." (Italics the writer's.) 

Your attention is directed to Opinion X o. 1624 rendered by this office on January 
25, 1928, addressed to the Prosecuting Attorney of Cuyahoga County, the first para­
graph of the syllabus of which reads: 

"1. In any county in which said Sections 2856-4 and 2856-5, General 
Code, apply, the coroner' of such county is not entitled to receive for his own 
use the autopsy fees provided for by Section 2856-3, General Code, for any 
autopsies made by him on and after August 1, 1927, and if any such fees 
are collected by the coroner of such county he is required to pay the same into 
the county treasury as provided in said Section 2856-5, General Code." 

After quoting Sections 2856-4 and 2856-5, supra, the following language appears 
therein: 

"It will be noted that by the provisions of these sections of the General 
Code the compensation of the coroner in counties having a population of 
400,000 or more at the last federal census is placed on a salary basis, and the 
coroner in such counties is required to 'pay over to the county treasury of 
said county all fees to which he shall be entitled, under all sections of the 
General Code, forthwith on receipt of same.' Inasmuch as the Legislature has 
made r.o exception with respect to the fees required to be paid into the county 
treasury by the coroner in such, counties, but has in unmistakable language ex­
pressed its intention that all fees of the coroner of such counties shall be 
paid into the county treasury, I am quite clearly of the opinion that in any 
county in which said Sections 2856-4 and 2856-5, General Code, apply, the 
coroner of such county is not entitled to receive for his own use the autopsy 
fees provided for by Section 2856-3, General Code, for any autopsies made by 
him on and after August 1, 1927, and, that if any such fees are collected by the 
coroner of such county he is required to pay the same into the county treas­
ury as provided in said Section 2856-5, General Code." 

In view of the foregoing and answering your question specifically, I am of the 
opinion that in any county, in which Sections 2856-4 and 2856-5, General Code, apply, 
the coroner of such county is not entitled to receive for his own use the traveling fees 
provided for by Section 2866, General Code, for any traveling done· by such coroner 
on and after August 1, 1927, and if any such fees are collected by the coroner of 
such county on and after said date he is required to pay the same into the county 
treasury as provided in Section 2856-5, General Code. 

In this connection your attention is dit·ected to Section 2412-1, General Code, which 
provides: 

"That, whenever the board of county commissioners, deems it necessary 
to purchase a motor vehicle or vehicles for the use of the sheriff or sanitary 
engineer, their deputies or necessary employes they shall adopt a resolution 
setting forth the necessity for such purchase, together with a statement of the 
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kind and number of vehicles required and the estimated cost of each such 
vehicle. 

Upon the adoption of said resolution the board of county commissioners 
may purchase said vehicles for the use and purposes of the aforesaid persons 
or any of them. If the board of county commissioners deem it necessary to 

· purchase a motor vehicle or vehicles for their use or for the use of any de­
partment under their direct control, application shall be made by them to a 
judge of the Court of Common Pleas of said county, who, if upon the hear­
ing thereof finds it necessary and expedient to purchase such Yehicle or Ye­
hicles shall so order, fixing the number and kind of such vehicles, and the 
amount to be expended for each." 

And to Section 2412-2, General Code, which reads: 

"When purchased, such vehicle or vehicles shall be for the use of the 
county commissioners, or other county officials, such use to be subject to the 
regulation of the county commissioners. Such Yehicles shall be used by each 
such officials or said deputies and employes in lieu of hiring vehicles, in the 
manner otherwise provided by law unless the county vehicles are not avail­
able for use. \'Vhen vehicles are so purchased, the county commissioners may 
purchase such supplies as may be necessary. Any vehicles heretofore acquired 
and now owned by the county shall be used as herein provided. All such ve­
hicles! shall be plainly and conspicuously lettered as the property of the county. 
No official or employe shall use or permit the use of any such vehicle or any 
supplies therefor, except in the transaction of public business or work of such 
county." 

As provided by Section 2412-2, supra, such vehicle or vehicles as are purchased 
by a board of county commissioners under the authority of Section 2412-1, supra, 
shall be "for the use of the county commissioners or other county officials," such use 
however, to be subject to the regulation of the county commissioners. There is no 
doubt but that a county coroner is a county official and as such is entitled to use such 
vehicles, subject however, to such rules and regulations as the board of county com­
missioners may promulgate. 

2060. 

Respectfully, 
Enw ARD C. TURNER, 

Attorney General. 

VILLAGE COUNCIL-MEMBER UNAUTHORIZED TO HOLD OTHER OF­
FICES-KOTARY OF PUBLIC AXD MEMBER OF STATE MILITIA 
EXCEPTIONS. 

SYLLABUS: 
1. Under the provisiolls of Section 486-23, Ge11eral Code, a person employed in 

the classified civil service of tlze state 111aJ' not legally be a candidate for tlze office of 
member of cou11cil of a village, nor hold such office by elcctio11 or appointmel!t. 

2. Under the provisio11s of Section 4218, Ge11eral Code, no member of the co1mcil 
of a village may legal/)' lzold a11y other public office or emploJ'IIIellt, except that of 
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