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and equipment and within the implied powers of said board. However, it is not believed 
that a board would be permitted to expend funds for a subscription for the individual 
members of the board. A proper subscription undoubtedly would be limited to one, 
which publication would_ be the prdperty of said board to be used by its members. 
Furthermore, if the character of such a journal were such as to have no application 
to the work of such a board, it follows that it could not ]~ally make such a purchase. 
On the other hand, it is believed, if the journal is devoted to subjects of general or 
special interest in connection with the duties of a board of education, by implication 
the law will authorize such a purchase or subscription, the payment for which may be 
made out of the school funds. 

1034. 

Very respectfully, 
JoHN G. PnwE, 

Attorney-General. 

MUNICIPAL CORPORATION-MAYOR-PROHIBITED-FROM DESTROY­
ING PAPERS DULY FILED IN CASE-MAYOR NOT REQUIRED BY 
STATUTE TO GIVE RECEIPTS-IN CRIMINAL CASE ESSENTIAL 
THAT AN AFFIDAVIT OR COMPLAINT BE FILED CHARGING AN OF­
FENSE AGAINST ORDINANCE OR STATUTE BEFORE WARRANT 
MAY ISSUE. 

1. Under the provisions of section 13088 G. C. a mayor is prohibited from abstract­
ing or destroying papers duly filed in a case properly brought before him. 

2. There is no provision of law requiring a mayor to give receipts. 
3. In a criminal case it is essential that an affidavit or complaint be filed charging 

the accused with an offense against the ordinances of the city or the statutes of the state bejd,-e 
a mayor may issue a warrant or hear and determine said case. 

CoLUMBUs, Omo, February 27, 1920~ 

Bureau of Inspection and Supervision oj Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN:-In your communication of recent date you submit for an opinion 

the following questions: ' 

"1. Is it obligatory for the mayor to keep all the papers and records re­
lating to a case on file as public records? 

2. Is it mandatory that he give receipt? 
3. Is it not mandatory tha't affidavit be filed fn cases 'coming before 

the mayor.?" 

Sectidn 4550 G. C. provides: 

"He shall keep a docket, anl:l shalJ be entitled to 1cceive the same fees 
allowed justices of the peace for similar services. He shall keep an office at a 
convenient place in the corporation, to be provided by the council, and shall 
be furnished by the council with the corporate seal of the corporation, in the 
center of which shall be the words, 'Mayor of the city of ________ ,' 'Mayor 
of the village of----------.' as the cas·e may be." 

An examination of the statutes does not disclose any provisions other than 
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above set forth eJU>ressly de'signating what records a mayor is required to keep in con­
nection ":ith cases coming before him. 

Under the provisions of section 277 G. C. the auditor of state as chief inspector 
and ·.s'upervlsor of the Bureau· of Inspection and Supervision of Public Offices, shall 
prescribe and' require the installation of a uniform system of accounting, etc., which 
empowers him to prcscril:e other fom1s and records to be kept by the varioutl officers 
of the'state. Inasmuch as the facts stated in your letter do not indicate that there 
is any question raised under this provision, ·the same will not be further considered 
herein. 

Section 13088 G. C. provides: 

"Whoever maliciously alters, defaces, mutilates, destroys, abstracts or 
conceals the whole or part of a record, auth01ized to be made by law, of or 
pertaining to a court, justice of the peace of a state, county, township or mu­
nicipal office or officer, or other public record authorized by law or a paper 
or writing duly fil~d with, in or by such court, office or officer, shall be fined not 
more than thtee hundred do1lars or imprisoned not more than three months, 
or both." 

Under the provisions of this section. There are two classes of documents the de­
structiQn of which is prohibited, namely: "records authorized to J::e made by law· 
and ''a paper or writing duly filed with, in or by such dourt, office or officer." 

In view ofthe provisions of section 13088 supra a mayor as well as all other per­
sons, is prohibited from the abstraction or destruction of papers duly filedin h~ office, 
which of course operates the same as if said papers were expressly Iequired to be kept. 
Re~ords or papers of this character are not the personal property of the officer, but 
public records to be kept and preserved for the benefit of the public and said officer 
is the custodian of the same. The policy of this state has been that public records 
shall be protected and preserved in strict compliance of law. 

Replying to your first inquiry, you are advised that a mayor is obliged to keep 
such papers or writings as are duly filed in his office in connection with a case and that 
such papers or writings when so filed are public records. 

Referring to your second inquiry, you are advised that the statutes do not specify 
any requirements relating to the mayor giving a receipt, and while such a practice is 
commendable from a business standpoint, in view of the fact that the law does not 
expressly or by implication make such a requirement, said inquiry must be answered 
in the negative. 

It was assumed in the consideration of your first and second questions, as will 
be assumed in reply to your third inquiry, that you refer to mayors in cities which do 
not have police courts or municipal courts. In such cases the mayor is empowered to 
hear ·and determine prosecutions for the violation of ordinances and in other criminal 
proceedings his jurisdiction is concurrent with justices of the peace. 

Under the provisions of section 13494 G. C., the mayor may issue a warrant for 
the arreSt of persons charged with a crime and hear and determine said causes, as pro­
vided by law. 

Se~tion 13496 G. C. provides: 

"When an affidavit chmging a person with the commission of an offense 
is filed with a justice of the peace, mayor or police judge, if he has reasonable 
ground to believe that the offense charged has been committed, he shall issue 
a warrant for the arrest of the ac<:used." 

In v'iew bf the foregoing, it is clear that a mayor or other magistrate may not 
hear or determine a criminal case unless there has been an affidavit filed chmging the 
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accused with the commission of an offense prescribed by the ordinances of the city 
or the statutes of the state and a whrrant has been issued in pursuance of the filing of 
said complaint. 

In specific answer to your third inquiry, you are advised that it is essential than an 
affidavit be filed making a complaint against a person in a criminal case before a mayor 
is authorized to bear or determine the same. 

1035. 

Respectfully, 
JOHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

PROBATE JUDGE-DUREAU OF WAR RISK INSURANC.l:!.~CERTIFICATE 
OF BIRTHS, DEATHS OR MARRIAGES FURNISHED FREE FOR 
SUCH PURPOSES. 

Under the provisions of section 1604 G. C. it is not only permissible for probate judges 
to furnish free of charge certificates oj births, deaths or marriages in the matter of the pro­
curement of compensation or in!rnrance, due a soldier of the world war under the federal 
war risk insurance act, but under said section probate judges are prohibited from making 
any charge for such services. 

CoLUMBus, OHio, Fenruary 27, 1920. 

Bureau nf Inspection and S1bpenision of P11blic Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN:-Acknowlcdgment is made of the receipt of your letter requesting 

m,y opinion upon the following question: 

"Section 1604, General Code, provides that probate judges shall ad­
ministei oaths and make certificates in pension and bounty cases without 
compensation. Would this section permit the probate judges to furnish 
free certificates of births, deaths or marriage in the matter of the procure­
ment of compensation or insurance due a soldier of the world war under the 
recent federal enactments? \Ve ask this question becarsc of the requirements 
of the county salary law which pi·ovides that officers named therein shall 
tax and collect the fees allowed by law for the benefit of the fee funds of their 
offices." 

Section 1604 G. C. provides: 

"The probate judge shall administer oaths, and make certificates m 
pensions and bounty cases, without compensation." 

It is also noted in this connection that section 2905 G. C., in reference to the clerk 
of the court of common pleas, provides as follows: 

"The clerk of courts shall make no charge whatever for certificates made 
for pensioners of the United States government, or any oath administered in 
pension and bounty cases, or on pension vouchers, applications, or affidavits." 

The material question presented for determination by your inquiry is whether 
or not the compensation or insurance to be paid under the present laws relating to 


