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APPROVAL-BONDS CITY OF AKRON, SUMMIT COUNTY. 
OITTO, $5,000.00, PART OF ISSUE DATED JANUARY 1, 1921. 

CoLUlllBL'S, 0 liTO, February 1, 1938. 

Netirement T!om·d, .\'tate Tcarl!rrs Rrt,irement System, Colwnlms, Ohio. 
CEKTLEJ\IEN: 

RE: nonds of City oi J\bon, Summit County, Ohio, 
$5,000.00. 

The above purchase of bonds appears to he part of an issue of 
bonds of the above city dated January 1, 1921. The transcript relative 
to this issue was approved by this office in an opinion rendered to the 
State Employes Retirement Board under elate of August 21, 1935, being 
Opinion No. 4564. 

It is accordingly my opinion that these bonds constitute valid and 
legal obligations of said city. 

1861. 

Respectfully, 
HEIWERT S. DuFFY, 

/lttorneJ' General. 

DEPENDENT CHILDREN-PLACEMENT AND SUPERVISION 
JN PRIVATE HOMES-COUNTY CHJLD WELFARE BOARD 
l~IAS LEGAL RJGHT TO ENTER JNTO CONTRACT WITH 
APPROVED WELFARE AGENCY FOR SUCH SERVICE­
SEE SECTIONS 3092 and 3100 G. C. 

SYLL/lBUSs 
/1 cou11ty child welfare board appointed under the authority of Sec­

tion 3092, General Code, has the legal right by virtue of Scrtion 3100. 
General Code, to enter into a coutract with a dul_y approved, pri1mte 
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welfare agency for the payment of services ncccssaJ"Y for the placement 
and supervision of dependent children in private homes. 

CoLUMBus, OHIO, February 2, 1938. 

Bureau of inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-1 wish to acknowledge receipt of your letter of recent 

date, in which you present the following question for my opinion: 

'·vve are submitting herewith copy of a contract between 
the Child vVelfare Board, appointed by the county commissioners 
under the provisions of Section 3092, General Code, and the 
Humane Societ:v, the terms of which provide that upon payment 
of a specific sum per day, per child, the Humane Society agrees 
to receive children, render all services necessary for the place­
ment and supervision of the children, pay all costs, including 
service, board, clothing, medical and other necessary expense. 

These children are committed to the care and custody of 
the Vl eli are Board by the J uyeni le Court. 

\Ve respectfully request your opinion upon the question.: 
rl'lay the \Velfare Board enter into a contract which provides 

for the payment for services necessary for the placement and 
supervision of children placed in homes, in addition to the board 
and other expenses of the child; or would it be limited to pay­
ment of the actual cost for boa rei, clothing and other expenses 
on behalf of the child?" 

Section 3092, General Code, in so far as it is pertinent to the present 
question, provides that the county commissioners may appoint a county 
child welfare board which shall have the same powers and duties relative 
to neglected and dependent children as are imposed upon the trustees 
of children's homes. For the purpose of this opinion, therefore, it will 
be understood that the term ''county child welfare board" is substituted 
wherever "trustees of children's homes" is used. 

Section 3095, General Code, imposes upon the trustees of a chlidrcn's 
home the duty to investigate or cause to be investigated the suitability 
of the persons and the conditions of a foster home in which a dependent 
child is to be placed. Section 3098, General Code, provides that the 
trustees of a children's home must visit or cause to be visited periodically 
each of its wards who have been placed in a private family. 

The first exception to the trustees themselves discharging the duties 
of placement and supervision appears in Section 3099, General Code, 
which reads as follows: 
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"Unless a children's home places its ward through the 
agency of the divisions of charities of the department of public 
welfare, the trustee shall appoint a competent person as visiting 
agent, who shall seek homes for the children in private families, 
where they will be properly cared for, trained and educated. 
\Vhen practicable, the agent shall visit each child so placed not 
less than twice in each year, and report from time to time to the 
trustees its condition, any brutal or ill treatment of it, or failure 
to provide suitable food, clothing ur school facilities therefor 
in such family. The agent shall perform his or her duties 
under the direction of the trustees and superintendent of the 
children's home and may be assigned other duties not incon­
sistent with his or her regular employment as the trustees pre­
scribe. Such agent shall receive such reasonable compensation 
as the trustees provide and necessary traveling expenses. In any 
county the same person may act as visiting agent of the children's 
home or of a county child welfare board and as probation officer 
of the juvenile court, at such compensation to be paid by each 
as may be agreed upon by the trustees and the judge of such 
court." 

Considered by itself, the above statute seems to provide that the 
placement of dependent children through the Division of Charities is 
the only case in which the Trustees may divest themselves of the duty to 
carry on the work of placement and supervision of their wards; in all 
other cases the trustees must appoint and compensate a competent person 
to carry on this work under their immediate supervision. 

However, Section 3100, General Code, which was amended in its 
present form in 1913 as part of Senate Bill No. 18 ( 103 0. L. 892) 
provides in part as follows: 

"The trustees of such children's home may alsu place 
childro£ under their charge in suitable homes in private families, 
through well known and established private institutions duly 
incorporated under the laws of the state, and approved by the 
board of state charities as provided by Section 1352-1 of the 
General Code, which have, as their object, the fitting for, and 
placing of children in families. * * *" (Italics, the writer's.) 

On its face the foregoing section seems to provide that the trustees 
may contract with a private institution only for the placement of wards 
in private homes. However, reference to Section 1352-1, General Code, 
which was also enacted in its present form, as a part of Senate Bill No. 
18, supra, indicates that the institution specified in Section 3100, General 
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Code, must also employ a system of visitation for children placed in 
private homes. l feel that the provisions of Section 1352-1, General 
Code, relating to the visitation of children should be adopted by reference 
into Section 3100, General Code. The authority for this statutory con­
struction is found in Lewis' Sutherland Statutory Construction, Volume 
2, Section 405, as follows: 

"Where one statute adopts the particular provtstons of 
another by a specific and descriptive reference to the statute or 
provisions adopted, the effect is the same as though the statute 
or provisions adopted had been incorporated bodily into the 
adopting statute." 

lt seems perfectly clear, therefore, that in the enactment of Section 
3100, General Code, the Legislature intended to con fer upon the trustees 
of children's homes the authority to contract with private institutions for 
the supervision as well as the placement of children in private homes. 

Section 3099, General Code, was also amended as a part of Senate 
Bill No. 18 ( 103 0. L., 864) in substantially the same form as it exists 
today, in so far as it provides that the trustees shall appoint a competent 
person as visiting agent unless its wards are placed in private homes 
through the Board of State Charities. 

Inasmuch as Sections 3099 and 3100, General Code, are parts ot 
the same legislative act, they may be considered as being in pari materia 
and must be construed in direct relation to each other. On this principle 
of statutory construction, 37 0. Jur., page 599, reads as follows: 

"Statutes or sections which expressly refer to each other 
or which relate to the same person or thing or to the same class 
of persons or things or to the same subject or object may be 
regarded as in pari materia. Sections have been considered in 
pari materia which are parts of the same law or act or which 
were formerly parts of one section or the same original statute." 

ln support of the above text, the following cases are cited. 

State vs. Smith, 123 0. S. 237; 
Verducci vs. Casualty C ompan-J' of America, 96 0. S. 260; 
k!orse vs. State, ex rcl. Empire Petroleum Company, 41 
0. S. 263; 
Morrow vs. Morrow, 18 0. L.A. 235; and 
Met::; vs. Metz, 17 0. L.A. 531. 
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The language of Section 3100, General Code, that "The trustees of 
such children's home may also place children under their charge in 
suitable homes or private families through well known and established 
private institutions," can only be read as additional authority for t·he 
trustees of children's homes to place children in private homes other 
than through the agency of the State Division of Charities. ln other 
words, the trustees of children's homes may, in the two above enumerat·ed 
cases, contract for the placement and supervision of dependent children 
in private homes and in all other cases the trustees must directly employ 
and compensate a competent person to carry on the work as required 
in Section 3099, General Code. 

] t is my opinion, therefore, that pursuant to the provisions of Section 
.1100, General Code, a county child welfare board has the authority to 
contract with a private welfare institution for the payment of services 
necessary for the placement and supervision of dependent children in 
private homes, and is not limited to the payment by contract of the 
board, clothing and other physical necessities of dependent children. 

1862. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

::::OSMETOLOGY-DEAUTY PARLOR-SCHOOL OF COSMET­
Ol.OGY-GENEH.AL REQUIREMENTS-LICENSEE-~·TAN­
AGER'S LICENSE-OPERATOR OF UCENSED BEAUTY 
PARLOR. 

SYLLABUS: 
1. Under the provisions of paragraph (h) of Section 1082-1 and 

Section 1082-17 of the General Code, beauty parlors individually operated 
are not required to be in charge of or under the immediate supervision 
of a licensed managing cnsmetologist. 

2. All those beauty parlors emplo}'i".IJ two or more operators or 
those operated in connection with a school of cosmetology under the pro­
visions of paragraph (h) of Section 1082-1 and Section 1082-17 of the 
General Code, arc required to be in charge of and under the immediatli" 
supervision of a licensed managing cosmetologist. 

3. A person to be eligible as a managing cosmetologist must meet 
the requirements laid down in the prm,iso contained in Section 1082-5 of 
the General Code, the terms of which require that an applicallf in order 


