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contract, job, work or services while in office, shall be fined 

" 

The obvious and apparent meaning of the words so particularly and 
expressly selected is. that any offi.cer who becomes an employee of a 
contractor for a contract while in office shall be 
lined. The moment such a contract is made with the bank this treasurer 
becomes an employee of a contractor for services, etc. 

In view of these facts, J am constrained to say that a violation of 
Section 12912, of the General Code is effected wh<.Te a village treasurer 
serves as assistant cashier of a bank which becomes a public depository 
for active funds of the village. 

Jt is therefore my opinion that:-
1. No violation of Section 12912, General Code is effected where 

a village treasurer serves as assistant cashier of a bank which becomes a 
depository for inactive funds of the village as the requirements for such 
contracts under Section 2296-1 et seq., General Code, include competi­
tive bidding. 

2. Where a village treasurer serves as assistant cashier of a bank 
\\'hich becomes a depository for active funds of the village, a violation 
of Section 12912, General Code, is effected. 

1650. 

Yours truly, 
HERBERT S. Du FF't, 

Attorney General. 

BOARD OF TOWNSHIP TRUSTEES MAY NOT RELrviBURSE 
FORlVIER 1vlElVIBER FROrd CURRENT YEAR'S APPRO­
PRIATION. 

SYLLABUS: 
A board of township trustees has no authority to reimburse from 

current year's appropriation a person who served as justice of the peace 
during the years 1932 to 1935, both 71nclusivc, on account of such person 
having pcrsonall:y paid the premiums on his official bond during such 

)'Cars. 

Cou;~LBUS, 01110, December 17, 1937. 

] ION. THEODORE TILDEN, Prosecuting Attorney, Ravenna, Ohio. 
DEAR SIR: Your letter of recent date is as follows: 



2682 OPINIONS 

"lV[r. X served as a Justice of the Peace in Portage County 
ior a period of four years and during that time he paid the 
premium on his bond to a surety company. During the last 
month of his four-year term he requested the Township Trus­
tees to refund to him the premium that he had paid over a 
period of four years. 

The Justice served during the years 1932 to 1935, inclu-
S!Ve. 

The question now arises whether the Township Trustees 
of a township, after the expiration of the term of a justice of 
the ]'!eace, can refund to a private person the premium that has 
been paid by such person on his official bond as justice of the 
peace." 

Section 9573-1, General Code, effective July 20, 1927, authorized 
the payment of the premium on a bond of a justice of the peace from 
township funds each year during his incumbency in office. Such section 
provides: 

''The premium of any duly licensed surety company on the 
bond of any public officer, deputy or employe shall be allowed 
and paid by the state, county, township, municipality or other 
subdivision or board of education of which such person so 
giving such bond is such officer, deputy or employe." 

The question of the power to appropriate and pay current revenues 
for what would have .been lawful expenditures during a previous year 
was considered in an opinion of this office appearing in Opinions of the 
Attorney General f 01' 1927, Vol. 1, page 104, the first b1·anch of the 
syllabus reading as follows: 

"County commissioners cannot make appropriations to 
cover allo\\·ances made to county officers for the previous fiscal 
year." 

This opinion was predicated chielly upon the then proviSIOns of 
Section 5660 of the General Code, which, in so far as this question is 
concerned, have been contained since 1927 in Section 5625-33, General 
Code, being one of the sections of the Uniform Budget Act. In the body 
of the opinion at page 106, the then Attorney General said: 

"Jt is true it is provided in Section 5649-3h that the ap­
propriation measure may be amended from time to time within 
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the limits of the budget, but I know of no way rnat rne county 
commissioners could after the first day of January of any year 
make an appropriation that would be retroactive. That is, 
after the end of any fiscal year the appropriating board could 
not amend an appropriation measure for the previous fiscal year 
so as to make funds available f01· use in accordance with the 
attempted amendment, nor could such board include in the 
appropriation made in any fiscal year allowances for expendi­
tures in the previous fiscal year because the statute says that 
at the beginning of each fiscal year they shall make appropria­
tions for expenditures for such fiscal year. To hold otherwise, 
would have the effect of completely nullifying the sections in 
question." 

The foregoing opm10n was followed in a later opimon appeanng 
in Opinions of the Attorney General for 1928, Vol. II, page 1005, which 
dealt with the power of a board of county commissioners to pay from 
current year's appropriations claims based upon obligations of a previous 
fiscal year. Since the provisions of the Budget Law are applicable to 
townships as well as counties, this opinion, in which I concur, is likewise 
111 point. The second branch of the syllabus reads as follows: 

"County commissioners have no authority to pay from the 
current year's appropriation claims arising by reason of the 
procunng of supplies or material during the previous fiscal 
year." 

Jt is believed that the foregoing op11110ns in principle are directly 
applicable to and therefore dispositive of the question here under con­
sideration, assuming, as I do, that no appropriation was made of town­
ship funds during the years 1932 to 1935, both inclusive, for the payment 
of the premium of the justice's bond and that no certificates were issued 
as required by Section 5625-33, General Code. Your inquiry is accord­
ingly answered 111 the negative. 

10-A. G.-Vol. IV. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 


