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OPINIONS 

eontingcnt in f:~ct, it •~ 1:ot so in f01 m so that the pi 1:ciple laid dcwn in Linton \·s. 
Lc.ycock, s117Jra., "ill m:,ke of it :', 1cchnkd ve;,tcd ren:r.,ir.der fer life; bt;t that this 
principle cr,n not be so r.pplied when the estr..te is cor.tingent both in form r,nd in fe.ct. 

SeP generrJly-Kt>Jes on Future Interests; 1 L. R. A., 434. Xote. 

Here the expression of contingency in the will itself is very strong, the words "if;' 
and "in that event" both conditioning the gift. These are words of condition and not 
of time, and the better view would seem to he in accordance with tlfc commission's 
assumption that this is indeed a contingent remainder. 

It is now to be observed that the remainder is not only contingent in amount 
hut also in re~son. In the first place, the value of the estate as a contingent remainder 
for life can not te ascertained rntil it vests. In the second place, it may never vest 
at all. The case is not one in which there is any certainty as to the ultimate vesting. 
TheJefore, on principles which have been developed in a previous opinion to the com­
mission, it would seem that the tax on these contingent remainders for life does not 
:wcrl.ie immediately und shou.Jd not now be assessed. 

Greater difficulty is encountered in dealing with the effect of this situation upon 
the uppraiscment of the ves'tcd Interests of the children. You do not ask this qr.es­
tion, bt:.t it seerrs present on the facts und it will be considered before finaUy dispos­
ing of any rart of your fifth qt estion. On the one hand, section 5342 would seem 
to require the estates· of the children, being now vested, to !_ c immediately taxed as 
vested remainders after the life estates of t teir respective parents, who are children 
of the testator, without any allowance for the contingent life estate in one-third of the 
real estute which is piven to their other respective parents. This also would seem to 
be taxation at the "highest possible rate" within the meaning of section 5343, for to 
ignore the intermediate life estates to the 1espective consorts of the children of the 
testator wodd eliminute. one set of exemptions and thrs enhance the value of the 
estates pussing; to the remaindermen. The only embarrassment arises from the fact 
that it might also l;e contended that the contingent remuinders for life should also 
te taxed immediately at the highest rossitle rftte. This requires an interrretation 
of section 5343, which it is lelieved is to l;e applied in the way ulready intimated, viz., 
by eliminating fwm consideration at the present time the contingent life estates, and 
taxing the remainders to the children as vested remainders in fee after the life estates 
of their other parents, subject to the process above outlined, in the event of the sur­
vival of the consorts who are entitled to the contingent life estates. 

Respectfully, 
JOHN G. PP.ICE, 

A tlorney-General. 

1324. 

BOARD OF EDUCATION-WITHOUT AUTHORITY TO ACCEPT COM­
MERCIAL INSTRUMENTS KNOWN AS "TRADE ACCEPTANCES" 
IN PAYMENT FOR GOODS PURCHASED. 

Boards of education are- without authority to accept commercial instruments known 
as "trade acceptances" in payment for r;oods ]JUrchased, such action being contrary to the 
pr01:isions of sections 5660 and 5661 G. C. and beyond the powfrs ot such officers. 

CoLUMBl'S, Omo, June 9, 1920. 

HoN. SAMUEJ~ DoEP.FLER, Prosecuting Attorney, Cleveland, Ohio. 
DEAR Sm :-Acknowledgment is made of the receipt of a letter from your office, 
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signed by ~Ir. H. A. Baskin, assistant prosecuting attorney, in which it is desired to 
know whcthe1· or not boards of education "may accept so-called 'trade acceptances' 
in payment of goods purchased." 

The term "trade acceptance" is defined in section il0-124 of the new Ohio bank­
ing code (house bill 200), the following definition occurring in such section on paw~ 
112, lOS 0. L., part 1: 

1'TI:c term 'trade acceptance' to n.can a draft or Lill of exchange issued 
or drawn for agricultural, indrstrial or commercial purpcses or. the proceeds 
of which have been used or me to I c 1:scd for such purposes, but such dPfi­
nit.ion shall not include notes, drafts, or bills of exchange covering merely 
investments, or issued or drawn for the purpose of carrying or trading in 
stocks, bonds or other investment securities, except h0nds and notes of the 
government of the United Statf's. * * *" 

In several other sections of the banking code the trade acceptance is treated upon 
as regards the method of using the same in banking circles. 

A "trade acceptance" is defined by the federal reserve board in regulation A. 
scrim.; of 1017, as a draft or bill of exchange drawn by the seller on the purchaser of 
goods (construed to include goods, wares, merchandise or agricultural products, in· 
eluding live stock) and a bill of exchange, within the meaning of this regulation is 
defined as an unconditional order in writing addresssed by one person to another, other 
than a banker, signed by the person giving it, requiring the person to whom it is ad­
dressed to pay, in the United States, at a fixed or determinable future time, a sum 
certain in dollars to the order of a specified person. 

To be eligible for purchase by or discount at a Federal reserve bank, a trade ac­
ceptance should present prima facie evidence that it is drawn by the seller on the pur­
chase of goods sold and must have a maturity at time of purchase or discount of not 
more than 90 clays, excepting that if drawn for agricultural purposes or against sale 
of Jive stock it may have a maturity at time of discount of not more than six months. 

The Federal Reserve Bank of Cleveland, in an official statement, defines the 
system of trade acceptance as being the substitution of time drafts drawn by the seller 
or the buyer of merchandise at the time of sale for the present system of "open book 
accounts," and that the trade acceptance itself is a draft with a certain maturity drawn 
by a seller on a buyer for a fixed Ol" determinable sum of money, representing the pur­
chase price of goods, payabl~ to Older and bearing across its face the unqualified and 
unconditional acceptance of the buyer. 

An investigation of the subject indil'atei' that in order to stabalize ~he credit 
system of the count!"} following the war, the Federal reserve banking system is en­
C'OUiaging the use of the trade acceptance to take the place of the old system ol opeu 
book accounts, and it ean thus t'e understooc.l as to why a firm mi~ht ask a bo:ud of 
education to give a trade accer tancc fer !!IIOC's which have been purchased, ina~ much 
a::~ tiUde acceptances for the same goods mny have been received or requested of other 
purchasers, aside from boards of education. 

You r.tt2.ch with yom le·~·oe<· r, st·.rr.ple of the ·Lrr,de e,ccep·Le,nce form which has been 
presented to boards of0educr;~ion in your county by sellers of goods to such boards of 
educa·don. The Fed err..! Reserve Be,nk of New York is authority for the s'catement 
that the trgde r..ccept>mce ple,n is not e, new scheme or method, as it wr..s used somewhat 
in the en.rly history of our country. 

The whole pm·pose of ·Lhe encourr,gcrr.ent of the ·~;ule r.cceptr..nce, :::.s en incident 
in the comrr.ei·cU>J ·Lmnsr,c"lions, seems to be ·~o hr.ve such ·crr,de ::,cceptr,nce tr.ke the 
plr,ce in r. lr,;·ge degree of the open book r,ccount in business ·L;·c.nS?,c·Lions. Cor;~inuing 

the FEderal Reserve Br,nk of X ew York sr,ys · 
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"Their use will be 3 check on overbuying as the buyer's ability promptly 
to meet his obligations when they come due will tend to control the volume of 
his purchases The ret2.i~er using a trade Mcept2.nce will h2.ve a better stand­
ing if called upon to mr.ke 2. str/;emen'", especi2.lly with b&nkers, because 
'acceptances payable' are more favore.bly reg2.rded than 'accounts payable.' 
*****• 

"The retailer will hr.ve a stronger sense of responsibility toward his obli­
gations if hu agr cs to defini~c periods of pr.yment :md knowing the exr.ct 
d2.tes the trade l!.cccpt:.nce becomes due. he cr.n :1rrr.n~e to meet these oblig~.­
tions. * * * * * * 

"The Feder:1l Reserve Bor.rd, recognizing the P.dvl!.ntD.gcs of ·•he 'tir.de 
r.cceptance,' hr.s authorized special, low rates of discount for this cl:1ss of 
paper, and all Federal Reserve bD.nks in establishing ra-tes have made a rate 
generally one-half (;Y2) of one per cent. lower for trade :1cccptances than 
the rate for promissory notes." 

Thus we find that the "trade acceptance" is recognized in the Federal Banking 
System administration, and also specifically recognized in the new Ohio Banking Code, 
and your question is whether a board of educ2.tion, ur.der the statutes of Ohio, can 
m2.ke use of this form of commerci2.l trans2.etion the 88mc as an individual, a firm or 
a corporation who may have purchased the SP.me kir..d of gocds from the seller. 

Bca~·ing uron this pomt, your at"lention is invited to the provisions of section 
5660 G. C., which provides that· 

"The commissioners of a county, the trustees of a township and the board 
of education of a school district, shall not enter into any contract, agreement 
or obligation involving the expenditure of money, or pass any resolution or 
order for the appropriBtion or expenditul:'e of money, unless the auditor or 
clerk thereof, respectively, first certifies that the money required for the 
payment of such obligr.tion or appropriation is in the treasury to the credit of 
the fund from which it is to be drz.wn, or hr.s been levied and p'aced en the 
duplicate, ::md in process of collection, and not approprir.tcd for any othe;: 
purpose· money to be derived from lawfully authorized bonds sold and in 
process of delivery shall, for the purpose of this section, be deemed in the 
tre2.sury and in the appropriate fund. Such certificate shall be filed and 
forthwith recorded, and the sums so certified shaU not therer.fter be consid­
ered unappropriated until the county, township or bozrd of education, is 
fully discharged from the contract, agreement or obliga.tion, or as long f s 
the order or resolution is in force.'' 

Section 5661 also provides· 

"All contracts, agreem.ents or obligations, and orders or resolutions en­
tered into or pr..ssed contrary to the provisions of the next preceding section, 
shall be void, but such section shall not apply to the contracts authorized to 
be made by other provisions of law for the employment ,0f teachers, officers, 
and other school employes of boards o~ ed~cation." 

The meaning of the above two sections is that a board of education is not per­
mitted to enter into any contract or create any obligztion involving the expenditure 
of money unless the certificate required in section 5660 G. C. is prepared. It is also 
provided that al.l contracts and agreements which are not accompanied by action in 
the preparation of such certificate shall be null and void unless it is in the question of 
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employment of te2.chers and school employes. In the cr.se at hand it is understood 
that the trade acceptance whiCh the bomd of educr.tion w::>.s asked to sign is for goods 
purch:'.sed and the rer.l fr.ct of the mP,-:;ter is that a trade acceptance of course could 
not be used in the mr.'uter of the employment entered for the re~Eon tk/. the element 
of goods purchased or sold must always enter into the make-11p of the trade acceptance. 
That is to say, it is a lien in a Pense on the good.~ the!Jiselves, which latter are supposed 
to be, the chattels which give the trP.de r.cceptance its cmr.rnercial r.nd br.nking value. 

"The :.mthority of the boru-d of educP.t-ion like thr..t of munic.ipBl councils, 
is st1ictly limited. They both hr.ve only such power BS is expressly gmnted 
or clearly implied, r..nd doubtful clr,irns r.s to the mode of exercising the powers 
vested in them 2.re resolved r.gr.inst them" (Bor.rd of Educr.tion vs. Best, 
52 0. s., 152). . 

A careful reading of sectior.s 5660 ar.d 5661 G. C. Rhows at once that. the "t.rr.de 
acceptance" would hr.ve no legal ste.tus unless the accompBnying certifice.te hr.d been 
mr.de out and sprer.d upon the records of the board, for the l:>.w conterr.p!1.~.tes that 

· boards of education must mr.ke out this certificr,te, E.tr.ting that the money is in the 
treasury or in process of collection. If the money is in the treasury, there seeminglyot 
is no occasion for e. book account or at le:>.st for the trade e.cceptance which is prEsumed 
to take the place of the book r.ccount.. But aside from tho impediments of section 
5660, tho belief is entertained that incurring the addition:>l lir.bilities a'otr.ched to the 
acceptance of negotie.ble instruments in connection with such purchl\ses by puol'io 
officers is not contemplated or e.uthorized by le.ws providing for such purohe.ses. To 
incur such lie.bility the ::mthority must be ole:>.r r.!:d specific and np such e.uthority is 
found in the ste.tutes rele.ting to such bo2.rd Age.in, no authority is found in either 
sections 5656 G. C. or 5658 G. C., which sections tree.t upon the borrowing power of 
boe.rds of education, bece.use these two sections mm only be used where it is desired to 
change but not increase the indebtedness in amount and where the board is unabl eto 
pay at maturity. 

In the case o: a trade acceptance the maturity has not arrived and the status of 
maturity is 60 or 90 days awr.y, and thus no authority for the use of a trade accept­
ance is found within the borrowing provisions of section 5656 G. C. 

Tho contemplation of the lr.w that boa,rds of education should be governed by 
sections 5660 and 566~; G. C., m the purchase of goods, fa1ls to revPal any authority 
for a board of education making use of the commercial paper known as the "trade 
acceptance" in its buying transactions. 

Respectfully, 
JoHN G. PR•CE, 

Attorney-General. 


